گوجه فرنگی گیاهی بوتهای است. این گیاه از نظر دانش گیاهشناسی، میوه است ولی در علم کشاورزی یک نوع سبزی به شمار میرود. گوجه فرنگی میوهای قرمز رنگ است که بوی مطبوعی دارد. این میوه برای اولین بار در قاره آمریکا یافت شد. امروزه این میوه حدود 30٪ از کشت سبزیجات دنیا را به خود اختصاص داده است. از این میوه در رژیم غذایی روزانه مثل: تهیه سالاد، انواع غذاها، سوپها و پیتزاها، زیاد استفاده میشود. از فراوردههای آن به عنوان چاشنی غذا استفاده میکنند مثل:آب گوجه، سس گوجه، رب گوجه، پودر گوجه و گوجه خشک شده. استفاده از خواص گوجه خشک ، ویژگیهای گوجه را حفظ میکند و با افزایش ماندگاری، موجب میشود تا به مدت بیشتری از خواص آن استفاده کنید. گوجه فرنگی خشک کالری پایینی دارد و سرشار از آنتیاکسیدان است. در این مقاله سعی میکنیم خواص این میوه خشک را به طور کاملا علمی بررسی کنیم.
ارزش غذایی گوجه خشک شده
ارزش غذایی گوجه خشک مانند میوه تازه آن است با این تفاوت که میزان آب و رطوبت گوجه خشک بسیار پایین است. در ادامه به بررسی ارزش غذایی یک فنجان گوجه خشک (نزدیک به 100 گرم) میپردازیم: کالری: 139 کربوهیدرات: 30 گرم فیبر غذایی: 6.6 گرم (برابر با 26٪ نیاز روزانه) پروتئین: 7.6 گرم چربی: 1.6 گرم
خواص گوجه خشک برای لاغری
یکی از بهترین خواص گوجه خشک برای لاغری وجود فیبر در آن است. خواص گوجه خشک برای لاغری ، آن را به یک میانوعده پرمصرف، مخصوصا در بین خانمها تبدیل کرده است. همانطور که اشاره شد فیبر موجود در گوجه فرنگی خشک، حدودا 26٪ از نیاز روزانه شما را رفع میکند که این مقدار فیبر عملکرد دستگاه گوارشی را بهبود میبخشد و هضم غذا را آسان میکند. فیبر موجب انتقال آسان مواد از معده به روده میشود که این کار عمل دفع را راحتتر میکند و به دفع سموم از بدن کمک میکند. خواص گوجه خشک برای لاغری سبب ایجاد احساس سیری در طولانی مدت شده و به جلوگیری از چاقی و افزایش روند لاغری کمک میکند. فیبر گوجه خشک از مبتلا شدن به یبوست هم جلوگیری میکند.