کاربرد برج خنک کننده
در پاسخ ساده به سوال اول باید بگوییم کار برج خنک کننده خنک کردن آب و فراهم کردن آن برای حذف گرمای زاید ماشین آلات دیگر میباشد. ماشین آلاتی همچون چیلرهای جذبی و تراکمی، دیگ بخار، دستگاه تزریق پلاستیک، کوره های القایی، دیگ تقطیر، توربین های گازی از مهمترین تجهیزاتی قلمداده شده که از برج خنک کننده در کنار خود بهره می جویند.
مشخصات فنی مدل های مختلف برج خنک کننده مکعبی شرکت سرماک تهویه
قدرت موتور : 1 اسب بخار دبی آب: 71 گالن بر دقیقه بدنه، تشتک و گلویی از جنس فایبرگلاس ابعاد (ارتفاع، طول، عرض): 200 * 90 * 90 سانتیمتر پکینگ نت اسپلش از جنس P.P ( یا پکینگ های P.V.C ) مدل DTC-CO 20 ظرفیت (TR) 20 تن تبرید عملکرد کانترفلو - مدار باز دبي نرمال آب (GPM) 71 قدرت موتور (HP) 1 ابعاد (cm) طول 90 عرض 90 ارتفاع 200 قطر فن (cm) 60 دبی فن (CFM) 7000 الکتروموتور(kw) 0.75 وزن (kg) 144 سایز اتصالات (inch) ورودی 1 عدد 2 اینچ خروجی 1 عدد 2 اینچ سایز سرریز (inch) 1 سایز تخلیه (inch) 1 سایز شناور (inch) 3/4 ویژگیهای خاص مجهز به نازلهای مربع پاش ضد رسوب و لولههای تزریق فشار قوی مجهز به الکتروموتور موتوژن تبریز با قابلیت نصب اینورتر جهت کاهش مصرف برق و استهلاک قطعات مجهز به استراکچر و قطعات فلزی آبکاری شده المیناتور (قطره گیر) از جنس P.V.C طرح لانه زنبوری ( جنس P.P) تمامی اجزای بدنه، لوورها، تشتک و گلویی قالب گیری شده با جدیدترین متد روز، جهت افزایش دوام بدنه، تشتک و گلویی از جنس فایبرگلاس، ساخته شده از بهترین نوع رزین و بیشترین ضخامت به همراه دو لایه پوشش ژل کوت آنتی UV
برج های خنک کننده و کاربرد آن
برج خنک کننده نوعی مبدل انرژی که وظیفه آن برج (خنک کن), تولید آب خنک برای سایر ماشین آلات صنعتی میباشد برج خنک کننده یک مبدل حرارتی بزرگ بین آب و هوا به حساب می آید هدف اصلی برج خنک کن گاهی دمای آب برگشتی تجهیزات همانند چیلر ،بویلر،وکوره های ذوب فلزات است این تجهیزات باایجاد یک عملکرد تبخیری درکاربری گاهی دمای آب تامحدوده خاص بکار می رود.افت دمای سیال آب تامحدوده خاص بکار می رود افت دمای آب گرم درکولینگ تاور همواره تابع شرایط محیط اقلیم محل نصب بوده است.این ماشین سرمایشی بواسطه مایعی مثل آب حرارت مازدا واضافی ماشین آلات راجذب وآن رابه محیط هدایت میکند.برج خنک کن به صورت گسترده در صنایع مختلف به کار گرفته می شود ازجمله صنایع پتروشیمی ،نیروگاه ،کارخانجات شیمیایی ،غذایی،دارویی،صنایع ریخته گری وذوب فلزات ،خودرو وقطعه سازی
انواع کاربرد برج خنک کننده در صنایع
در یک نیروگاه حرارتی برای خنک کردن بخار خارج شده از توربین در کندانسور استفاده می شود. در نیروگاههای حرارتی، آب داغ تأمین شده حاصل از گاز طبیعی، ذغال سنگ، نفت و یا انرژی هسته ای، توربین ها را به حرکت درمی آورد. آب داغ پس از اینکه به بخار اشباع تبدیل شد حال به سمت توربین که به ژنراتور متصل است رفته و با استفاده از انرژی جنبشی خود، آن را به حرکت در می آورد و پس از عبور بخار از توربین وارد کندانسور می شود. در این مرحله برج خنک کننده نیروگاه با کاهش دمای بخار آن را به آب اشباع تبدیل می نماید.
انواع برج خنک کننده
در کولینگ تاور مدار باز، جریان آبی که بایستی خنک شود در تماس مستقیم با هوا قرار می گیرد. به نحوی که جریان آب به قسمت بالای برج هدایت گشته و از طریق نازل های آب پاش بر روی پکینگ ها توزیع می شود. آب به صورت لایه های بسیار نازک روی سطوح پکینگ پخش شده و در نتیجه سطح تماس بسیار بزرگی با جریان هوای عبوری ایجاد می گردد. هوا از دو طریق آب را خنک می کند. بخشی از گرمای آب به واسطه انتقال حرارت (در صورت کمتر بودن دمای خشک هوا نسبت به دمای آب ورودی) دفع می شود، اما بخش اصلی خنک کاری آب ناشی از فرآیند تبخیر می باشد. نهایتاً هوای اشباع شده، از بالای برج در اتمسفر تخلیه می گردد و از طرف دیگر آب سرد انباشته شده در تشتک نیز از پایین برج خارج می شود.
قطعات اصلی برج خنک کننده
مکانیزمی جهت جابجایی اجباری هوا درون برج خنک کننده می باشد. یا از نوع محوری (مکنده) است که در بالای برج قرار می گیرد و یا از نوع سانتریفیوژ (دمنده) که در جلوی برج تعبیه می شود.