طراحی داخلی یک رستوران سنتی
یکی از بخش های مهم در طرح رستوران سنتی نوع معماری داخلی آن است. معماری هایی شبیه به حمام های قدیمی، فضاهای دارای ستون های متعدد، سقف گنبدی شکل، دیوار هایی با آجر کاری های قوسی شکل و غیره پیشنهاد های خوبی برای بخش معماری طرح رستوران سنتی هستند.
هتل سنتی چیست؟
هتل های سنتی به هتل هایی گفته می شود که به سبک و سیاق معاری سنتی گذشتگان منطقه خود ساخته شده اند و حسی نوستالژی برای مسافران بوجود می آورند. گوشه گوشه معماری هتل های سنتی نشانی در دل تاریخ دارد و نقش و نگارها و گچ بری ها و آینه کاری های بی نقصشان در کنار حوض های فیروزه ای با فواره های زیبا ، پنجره های رنگارنگ و ستون های پر شما ویژگی اصلی هتل های سنتی محسوب می شوند که نشان دهنده تمدن و اصالت کهن ایران زمین هستند. در سراسر کشور زیبا و پهناور ایران معماری زیبای هنرمندان ایرانی را میتوانید با چشمانتان ببینید. یکی از روشهای حفظ و معرفی هنر اصیل معماری ایرانی ساخت هتل ها به سبک سنتی و افتتاح اقامتگاه ها در بناهای تاریخی است. هر شهر ایران در گذشته سبک مماری خاصی داشته است بنابراین هتل های سنتی این شهرها هم از همین سبک خاص معماری پیروی میکنند. به عنوان مثال معماری زیبای هتل های سنتی اصفهان منحصر به فرد است و در هیچ شهر دیگری نمیتوانید مشابه آن را بیابید همانطور که هتل های سنتی شمال ایران هم ظاهری منحصر به فرد دارند و با المان های خاص و چوبی ساخته شده اند و هتل های سنتی یزد که با بادگیرهایشان شناخته می شوند. خانه های قدیمی هم که امروزه به عنوان خانه های بومگردی محل اقامت مسافران شده اند را هم میتواند جزو زیر مجموعه هتل های سنتی به حساب آورد.
نوشیدنی محلی شیراز
طبیعی است که اولین و مهمترین نوشیدنی محلی شهر شیراز، نشانی از هویت این شهر داشته باشد. هویت شیراز و باغهای بهار نارنج به یکدیگر گره خورده و به همین دلیل است که مصرف بهارنارنج در خوراکیها و غذاهای شیراز گریز ناپذیر است. شربت بهار نارنج را میتوان یکی از بهترین شربتهای سنتی شیراز دانست. طعمی که شیرین و پر از عطر است و یکی از بهترین انتخابهای گردشگران به ویژه در ماههای تابستان بهحساب میآید. شربت بهار نارنج از عرق بهار نارنج، آب خنک و کمی شکر تهیه میشود. بااینحال، با اضافه کردن مقداری آب لیموترش و البته کمی رنده پوست لیمو میتوانید عطر و طعمی ملس و دلچسب بسازید. برای تهیه شربت بهار نارنج شیرازی باید حتماً از آب لیموی تازه استفاده کنید چراکه طعم آبلیموی قدیمی میتواند بر کیفیت نهایی شربت تأثیرگذار باشد.
آشنایی با غذاهای سنتی شیراز
دو پیازه آلو را میتوان یکی از محبوبترین و مشهورترین غذاهای سنتی شیراز دانست که طرز تهیه آن بسیار ساده است و خیلی سریع آماده میشود.مواد اصلی این غذای محلی شامل: سیب زمینی آب پز، پیاز، گوجهفرنگی یا رب گوجهفرنگی و ادویه میشود، اما برخی برای خوشطعم شدن هر چه بیشتر، به دو پیازه گوشت هم اضافه میکنند.شاید برایتان سوال ایجاد شده باشد که آلو در کدام مرحله از غذا باید به آن افزوده شود؟ باید بگوییم هیچوقت، زیرا آلو در زبان شیرازی به معنای سیب زمینی است و این مسئله بسیاری از افراد غیرشیرازی را به هنگام شنیدن نام این غذا به اشتباه میاندازد.دو پیازه آلوی شیرازی در عین سادگی بسیار لذیذ و خوشمزه است و در اغلب مواقع در وعده شام و با نان صرف میشود.