بهزی

جست و جو در بهزی...

سماق چیست؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

سماق چیست؟

نام علمی سماق، Rhus coriaria می باشد که در قدیم "سماک" نیز تلفظ می شده است. گیاه سماق شبیه یک درختچه کوهستانی با میوه های خوشه ای است که معمولا بین 3 الی 5 متر ارتفاع دارد. این گیاه دارای شاخه های فراوان با انشعابات زیاد و رنگ مایل به سفید است.

رنگ میوه درخت سماق قرمز و قهوه ای است که طعمی گس دارد و پس از رسیدن ترش می شود. میوه سماق پس از کوبیدن به عنوان چاشنی همراه با غذاهایی نظیر کباب مصرف می شود. این گیاه عموما در نواحی کوهستانی از جمله کوهستان های غرب آسیا، آمریکای شمالی و آفریقا می روید. در ایران نیز در کوهستان های آذربایجان غربی و شهرهای تبریز، اردبیل و سردشت یافت می شود. درختچه های سماق معمولا نیاز به آب و هوای گرم و خشک برای رشد دارند و رطوبت و بارندگی زیاد باعث خراب شدن میوه های آن می شود. این درختچه ها برای رشد بیشتر از نور خورشید تغذیه می کنند و در صورت نبودن نور کافی، خشک و پژمرده می شوند. برای تکثیر درختچه های سماق از روش های پاجوش، بذر، قلمه ساقه و ریزوم استفاده می کنند که بهترین زمان آن در پاییز یا آخر زمستان است.

خواص درمانی سماق • جلوگیری از پیری زودرس • موثر برای درمان عفونت های قارچی • کمک به کاهش کلسترول و قند خون و در نتیجه مناسب برای درمان بیماری دیابت • موثر برای تسکین دردهای شکمی • موثر برای جلوگیری از ابتلا به سرطان ریه و سرطان پستان • موثر برای تسکین گرفتگی های قاعدگی و درمان اختلالات مربوط به آن • کمک به جلوگیری از پوکی استخوان • کاهش دهنده التهابات بدن • تقویت کننده دستگاه گوارش • کمک به حفظ سلامت قلب • تقویت استحکام لثه ها و کاهش دندان درد • موثر برای سفیدی دندان ها • کمک به کاهش وزن و لاغری شکم • کاهش چین و چروک روی پوست و حفظ شادابی

موارد آشپزی مورد استفاده از سماق • استفاده از پودر میوه سماق به عنوان ادویه برای غذاهای مختلف و سالادها • مصرف طبیعی میوه و دانه های نارس سماق • استفاده از میوه های سماق برای تهیه یک نوع نوشیدنی سنتی با عنوان لیموناد صورتی روش تهیه شربت سماق برای تهیه شربت سماق باید 2 فنجان آب و 2 فنجان شکر را درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید. با هم زدن، شکر را درون آب حل کنید و پس از ترکیب کامل اجازه دهید تا در دمای اتاق خنک شود. سپس 3 قاشق غذاخوری سماق آسیاب شده را به ترکیب اضافه کنید و 5 دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد. در پایان مواد را از صافی عبور دهید و مصرف نمایید. این شربت را می توانید به مدت 5 روز در ظرف در بسته درون یخچال نگهداری کنید. روش تهیه دمنوش سماق برای لاغری و کاهش وزن می توانید از دمنوش سماق استفاده کنید. به منظور تهیه این دمنوش باید 1 الی 2 قاشق از پودر سماق را درون آب جوش بریزید و به مدت 10 دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد و سپس آن را مصرف نمایید. برای لاغری شکم و کاهش چربی های این قسمت باید بعد از هر وعده غذایی، به اندازه نصف قاشق چایخوری سماق را درون آب بریزید و میل کنید.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.