غذاهای محلی کرمانشاه بسیار متنوع بوده و میتوانید انواع کباب، آش، خوراک، خورش و … را در میان آنها بیابید؛ بنابراین شما نیز اگر به غذاهای محلی شهرهای مختلف از جمله کرمانشاه علاقهمند هستید، در این مطلب با ما همراه شده و نگاهی به معرفی کوتاهی از هر یک بیندازید.
صرف با کیفیت ترین غذاهای کرمانشاه در رستوران و سوغات سرای بیدسرخ صفرآبادی در صحنه کرمانشاه
از میان غذاهای مختلف و اصیل کرمانشاه، این موارد را در نظر داشته باشید:
۱- آبگوشت باغی، غذای سنتی کرمانشاهی
آبگوشت باغی از غذاهای سنتی و محلی استان کرمانشاه است که با طعمی بینظیر و ترکیباتی خوشمزه، طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. دلیل نامگذاری این غذا میتواند به مواد مورداستفاده در آن مربوط باشد. برای آمادهکردن آبگوشت باغی از میوهها و مواد گیاهی خاصی استفاده میشود که توسط باغداران و کشاورزان تهیه شده است. آبگوشت باغی طعمی خاص و ملس دارد که این غذا را به خوراکی لذیذ برای طبخ و صرف در دورهمیهای خانوادگی و دوستانه تبدیل میکند. آبگوشت باغی استان کرمانشاه از آغاز با میوههای تابستانهای که باغداران و کشاورزان فراهم میکردند تهیه میشد و به همین دلیل آن را آبگوشت باغی یا باغبانی میخوانند.
این نوع آبگوشت از مواد غذایی گوناگونی مانند گوشت گوسفندی، میوههای تابستانه (آلو، آلبالو، زردآلو، هلو، گیلاس، سیب و …) پیاز، سیبزمینی، نخود، لوبیا سفید، ادویههای مختلف مانند نمک، زردچوبه، فلفل، دارچین، زنجبیل، برگبو و نعنا تشکیل شده است که هر یک طعم خاص و دلپذیری به این غذا میبخشند. اگر از میوههای شیرین برای پخت این غذا استفاده میشود باید نمک کمتری به ترکیبات آن اضافه کرد. رنگ و عطروطعم آبگوشت باغی به دلیل وجود میوههای تازه و خوشمزه، مثالزدنی خواهد بود و خوردن آن خصوصا برای افرادی که برای نخستینبار آن را امتحان میکنند، به خاطرهای خوش تبدیل خواهد شد.
۲- دنده کباب، کباب خوشمزه کرمانشاهی با سس مخصوص
دنده کباب یکی از غذاهای خوشمزه کرمانشاه است که بسیاری از افراد به آن علاقه زیادی دارند. این غذا شباهت زیادی به شیشلیک دارد و مواد اولیه اصلی آن گوشت دنده گوسفند است. دنده کباب ممکن است با رسپیهای مختلفی درست شود که نسخه اصلی آن، با رب گوجهفرنگی، زعفران و ادویهجات مختلف تهیه میگردد.
برای آن که بتوانید این غذا را بهصورت حرفهای درست کنید، باید کمی صبر و حوصله داشته و به فوت و فنهای خاصی نیز آگاه باشید.
برای درستکردن این غذا، باید گوشت دنده گوسفندی، رب گوجهفرنگی، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه، زعفران دمکرده، روغن کرمانشاهی و روغن مایع، پیاز و نارنج نیاز دارید. همچنین لازم به ذکر است که این غذا را میتوانید با برنج یا نان سرو کنید.
برای آن که بتوانید این غذا را بهصورت کاملا خوشمزه و حرفهای درست کنید، گوشت دنده گوسفند را به شکل پهن و همچنین دراز آماده کنید. سیخهای پهنی هم آورده و آنها را درون گوشت فرو کنید. با یک چاقو روی گوشت ضربه بزنید و برای مدت ۴ الی ۵ ساعت در یخچال نگه دارید. سس رب و ادویههای خوشمزه این غذای کرمانشاهی نیز بسیار مهم بوده و هر چه سس آن خوشمزهتر و حرفهایتر آماده شود، نتیجه کار بهتر خواهد بود.
بهعلاوه یکی از مواد اولیه بسیار مهم دیگری که در تهیه این غذای خوشمزه به کار میرود، روغن کرمانشاهی است که باید خوب تفتداده شده و غلیظ شود.
۳- دستپیچ ترد و خوشمزه
دستپیچ از غذاهای ساده و خوشطعمی است که میتوان آن را در کوتاهترین زمان ممکن و با معمولترین و در دسترسترین مواد غذایی تهیه نمود. مواد خوراکی مختلفی در این غذا مورداستفاده قرار میگیرند که باب میل و سلیقه طیف گستردهای از افراد هستند. دستپیچ که به پنکیک هم معروف است، از دو بخش خمیر یا نان و مواد داخلی آن تشکیل شده است.
برای تهیه خمیر یا نان دستپیچ به مقداری آرد، شیر، تخممرغ، زعفران و نمک نیاز است. مواد داخل دستپیچ نیز شامل پیاز، گوشت چرخکرده، سویا، هویج، جعفری، روغن، ادویه (نمک، زردچوبه، فلفل، پودر سیر و آویشن) و رب گوجهفرنگی است که در کنار هم طعم فوقالعادهای به این غذا میبخشند.
بعد از سرخ کردن پیازها و اضافهکردن مواد خوراکی دیگر، برای طعمدار شدن مایع دستپیچ از رب و ادویه استفاده کنید. بهجای گوشت چرخکرده میتوانید بهدلخواه از سوسیس استفاده کرده و برای خوش طعم شدن آن قارچ هم اضافه کنید. نان غذا نیز با ترکیب مواد خمیر آماده میشود. مواد آماده شده به میزان کافی داخل خمیر ریخته شده و خمیر دور مواد رول میشود. رولهای حاوی مواد را میتوانید داخل روغن داغ سرخکرده یا آنها را تا زمان طلایی شدن به مدت لازم داخل فر با دمای مناسب قرار دهید. این ترکیب سبک میتواند پیشغذایی مناسب یا عصرانهای خوشمزه باشد که بهسرعت تهیه میشود و بچهها نیز از خوردن آن لذت میبرند.
۴- آش سورانه، آش تابستانی
در لیست غذاهای محلی کرمانشاه، میتوانید نمونههای مختلفی را پیدا کنید که اغلب طرفداران زیادی دارند. یکی از همین غذاهای خوشمزه، آشی به نام آش سورانه است که با گیاهی خاصی به نام سورانه، درست میشود. درست به همین دلیل است که بر این آش، نام سورانه قرار دادهاند. این غذا، غذای نوروزی این شهر محسوب میشود و بیشتر در بهار و تابستان آن را درست میکنند.
این گیاه را میتوان در فصل بهار و در کوهپایههای زاگرس یافت و عملا بدون این گیاه، تهیه این آش غیرممکن است، چرا که مهمترین ماده اولیه آش سورانه محسوب میشود. البته لازم به ذکر است که این گیاه شبیه به تره و برگ سیر بوده و به همین دلیل میتوانید از آن، عطروطعم بسیار خوبی را شاهد باشید.
۵- آش دوغ، قدیمیترین آش ایرانی
صرف با کیفیت ترین غذاهای کرمانشاه در رستوران و سوغات سرای بیدسرخ صفرآبادی در صحنه کرمانشاه
آش دوغ یکی از قدیمیترین آشهای ایرانی است که در اکثر شهرهای ایران طرز پخت آن یکسان بوده و تا حدودی همه با آن آشنایی دارند. طرز پخت این آش تا حدودی شبیه به دیگر آشها بوده و استفاده از بعضی مواد مغذی در آن کمی تکراری است؛ اما با اضافهکردن برخی محتویات دیگر مانند دوغ که رکن اصلی این غذای خوشمزه است، شما از درستکردن و خوردن آن لذت خواهید برد.
توجه داشته باشید که میزان مواد اولیه این غذا باتوجهبه تعداد نفرات، مختلف خواهد بود. این غذا دارای مواد مغذی زیادی است که در خوشمزگی این غذا تأثیر خواهند داشت. استفاده از مواد غذایی همچون نخود، سبزی آش، سیر داغ، پیازداغ، نمک و فلفل سیاه، دوغ، برنج و نعنا داغ در اکثر شهرها یکسان بوده و به خوشمزگی این غذای قدیمی میافزاید. این غذا در برخی از شهرهای موجود در شمال کشور آبکی بوده و به شکل دیگر آشها پخته میشود؛ اما ممکن است شما این آش را در برخی شهرها نیز مانند آش شله قلمکار غلیظ و کشسانی مشاهده کنید.
علاوه بر این موضوع نیز در برخی از شهرها این آش به همراه گوشت درست میشود که نوعی دیگر از آش دوغ خواهد بود. اما بااینحال موادی در این آش مورداستفاده قرار میگیرند که در تمامی شهرها یکسان است. درهرصورت این آش بسیار خوشمزه و لذیذ است و شما قطعا از میل کردن آن لذت میبرید.
۶- خورشت خلال، غذای مجلسی کرمانشاهی
خورشت خلال از جمله خورشهای بسیار خوشمزه کرمانشاهی است که طعم بسیار خوبی دارد. میتوانیم این خورش را از خورشهای مجلسی بنامیم که توسط ساکنین این شهر، برای میهمانیهای بزرگ و مجالس مختلف طبخ میشود و سفره را رونق میبخشد. برای درستکردن خورش خلال، به مواد اولیه مختلفی مانند گوشت خورشتی، خلال بادام، زرشک سیاه، رب گوجهفرنگی، گلاب، زعفران دمکرده، لیموعمانی، پیاز، دارچین، نمک و فلفل سیاه، زردچوبه و روغن نیاز است.
این خورش عطر بسیار خوبی داشته و به دلیل استفاده از روغن حیوانی، طعم منحصربهفردی دارد. همچنین خوب است بدانید که برخی از افراد در این غذا بهجای روغن از کره نیز استفاده میکنند.
گوشتی که در این خورش استفاده میشود، ترکیبی از گوشت گوسفند و گوساله است، اما برخی دیگر دوست دارند که این غذا را با گوشتهای سفید، مانند گوشت مرغ یا بوقلمون نیز تهیه کنند. اگر هم گیاهخوار هستید، میتوانید با حذف گوشت، آن را بهصورت گیاهی طبخ کرده و میل کنید. همچنین برای آن که خورش شما خوشرنگتر شود، میتوانید بهجای دارچین، از چوب دارچین استفاده کنید.
صرف با کیفیت ترین غذاهای کرمانشاه در رستوران و سوغات سرای بیدسرخ صفرآبادی در صحنه کرمانشاه