ادویه ها دارای مواد معدنی هستند؟
چه بخواهید غذایتان را طعم دار کنید، چه مایل به از بین بردن التهابات مفصلی باشید، ادویه ها (spice) می توانند کمک کننده باشند. ادویه هایی مثل زردچوبه، هل، دارچین هنوز هم به دلیل ارزش غذایی قدرتمند ویژگی های درمانی دارند. علاوه بر این، دیگر ادویه ها مثل تمبر هندی، پاپریکا و جوز هندی نه تنها به معطر کردن غذا کمک می کنند، بلکه مشکلاتی مثل سوء هاضمه، حالت تهوع و سوزش معده را برطرف می کند.
بیشتر این ادویه ها مقداری مواد معدنی دارند، مثل:
مس
منگنز
منیزیم
فسفر
پتاسیم
سدیم
زینک
علاوه بر آن برای آماده کردن یک وعده غذایی مقوی، مقدار کمی ادویه را برای جذب ویتامین ها استفاده کنید، مثل:
ویتامینB6
ویتامین C
نیاسین
ریبوفلاوین
ویتامین A
ویتامین E
باید بدانید که قدرت اسیدهای ضروری متنوع بدن را ادویه ها تامین می کنند که شما را به حرکت وا می دارد. مصرف استیک با مقداری ادویه تا ۲۲درصد اسید پانتوتیک را افزایش می دهد. همچنین می توانید مقدار کافی پروتئین را از طریق ادویه به وعده غذایی اضافه کنید.
فلفل فرنگی شیرین
این ادویه همه کاره طعمی شبیه به دارچین، جوزهندی یا فلفل دارد. این ویژگی آن را به یک انتخاب ایده آل برای مصرف در سوپ و غذاهای پخته می کند و اگر عاشق دسر هستید، حتما از عطری که این ادویه به دسر می دهد، لذت خواهید برد. فلفل فرنگی شیرین به فلفل جامائیکانی نیز معروف است. مصارف دارویی این ادویه شامل جلوگیری از دندان درد، نفخ و روماتیسم است. اضافه کردن مقداری از آن به غذا باعث جذب آهن هایی از جمله منیزیم و زینک می شود که به کاهش درد ماهیچه ای کمک می کند.
فلفل سیاه
فلفل سیاه در غذاهای زیادی در سراسر جهان استفاده می شود. این ادویه طعمی خاص و ملایم را به غذا می دهد. فلفل سیاه یا همان فلفل را برای تزیین سالاد نیز استفاده می کند. اما افراد کمی خبر دارند که فلفل سیاه مقدار زیادی مواد مغذی دارد. پودر فلفل سیاه، سوء هاضمه، لختگی خون و نفخ را از بین می برد. این ماده همچنین ضد یبوست بوده و و اختلالات معده را درمان می کند.
زیره سیاه
زیره سیاه از سس گرفته تا فیله ماهی را می تواند طعم دار کند. در بیشتر بخش های دنیا، زیره سیاه به گشنیز رومی معروف است. این ادویه نیز مانند دیگر ادویه ها مصارف دارویی دارد. بنابراین در مواقع دندان درد، یبوست، و سردرد استفاده از این ادویه را فراموش نکنید. اگرچه در سردردهای شدید مراقب باشید و حتما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
برگ بو
برگ تازه برگ بو به علت ارزش غذایی بالا نقش مهمی در سلامت فرد دارد. برگ این درختان نیز باعث جذب ویتامین C می شوند. برای رهایی از رادیکال های آزاد بدن و فشار اکسیداتیو نیز می توان از این ادویه استفاده کرد که به نوعی آنتی اکسیدان محسوب می شود. مصرف منظم ویتامین C از حمله علائم بیماری های مزمن جلوگیری می کند. کافیست مقداری از این ادویه را به وعده غذایی تان اضافه کنید.
زیره سبز
طعم تلخ ادویه ها در بسیاری از غذاهای شرق میانه دیده می شود. جدا از این، زیره به یک ماده درمانی معروف شده است. برای سیستم تقویت گوارش می توانید مقداری زیره را به غذای روانه اضافه کنید. این ماده همچنین برای اسپاسم عضله نیز موثر است. متخصصین تغذیه خواص زیاد کردن پیشاب را در این ادویه تشخیص داده اند. این ماده باعث افزایش ادرار شده و در نتیجه مواد سمی بغیر از نمک و مواد مفید از بدن خارج می شود.
هل
هل در غذاهای آسیایی و دسرها زیاد استفاده می شود. این ادویه طعمی شیرین و تند دارد. اگرچه استفاده از هل به همراه عسل یا دارچین تندی آن را می گیرد. هل خواص ضدالتهابی داشته و التهابات سیستم تنفسی و گوارشی را برطرف می کند. بهبود سیستم گوارش یکی دیگر از خواص این ادویه می باشد. اگرچه برای مشکلات تنفسی توصیه می کنیم که به پزشک مراجعه کنید.
دارچین
ده سال است که دارچین برای بهبود طعم و کیفیت کیک ها، برونی ها و دیگر مواد غذایی استفاده می شود. شاید بهتر است بگوییم هیچ غذای پخته ای بدون دارچین تکمیل نمی شود. همچنین خواص دارویی این ادویه نیز زیاد است. اگر از بیماری قلبی-عروقی یا دیابت رنج می برید، مقداری چوب دارچین تازه را به چای اضافه کنید تا وضعیت بیماری کنترل شود. دارچین همچنین مواد آنتی باکتریال داشته که برای زخم های باکتریایی مورد استفاده قرار می گیرد. برای کاهش اشتها و از بین بردن یبوست نیز تاثیرگزار است.
فلفل قرمز
افراد عاشق غذای تند نمی توانند غذا را بدون فلفل قرمز تصور کنند. فلفل قرمز به فلفل هالپانو یا فلفل تند شبیه است. فلفل قرمز فواید زیادی برای سلامت فرد داشته و حاوی کپسای سین می باشد. ویژگیهای آنتی اکسیدانی و اسیدهای متفاوت درون آن باعث جلوگیری از عفونت گوش می شود. مطالعه ای پیشنهاد می دهد که برای مبارزه با آرتریت روماتیسم و ورم مفاصل از فلفل قرمز استفاده کنید. اگر مایلید از فواید بیشتری بهره مند شوید، می توانید برای افزایش فعالیت متابولیسمی بدنتان نیز از این ادویه استفاده کنید.
پرک هندی
فلوس، پرک هندی یا فلوس چینی معمولا برای جایگزین کردن دارچین به فروش می رسد. اگرچه این ماده به خانواده هلو برمی گردد و مصارف دارویی و غذایی دارد. در درمان های سنتی، فلوس به طور گسترده برای درمان اسهال و استفراغ بکار می رود. فلوس خواص آنتی باکتریال و آنتی میکروبیال داشته که از عفونت های ویروسی جلوگیری می کند.
شنبلیله
شنبلیله طعمی شبیه شیره دارد. حتما باید این ماده را در کابینت آشپزخانه داشته باشید تا از فواید سلامتی آن بهره مند شوید. بعنوان مثال، افراد مبتلا به دیابت تیپ۱ و ۲ با استفاده از این ادویه می تواند میزان گلوکز خون را تنظیم کند. همچنین برای کاهش دمای بالای بدن کودکان نیز موثر است. افرادی که کمبود اشتها دارند، می توانند برای افزایش اشتها مقداری ادویه را به غذای خود اضافه کنند.
گرد فلفل
گرد فلفل ها سطوح مختلفی از تندی را دارند. هر کدام از آنها را می توان برای تند کردن غذا استفاده کرد. به دلیل خواص آنتی میکروبیالی، این ادویه برای درمان سرماخوردگی، سینوزیت و برونشیت مناسب است. اگرچه مصرف زیاد این ادویه در مواقعی مثل سرماخوردگی تاثیر بدی بر روی سلامتی دارد. بنابراین مشورت با پزشک ضروری است.
گشنیز
تخم گشنیز ادویه ایست که ارزش غذایی بالایی دارد. گشنیز یا همان جعفری چینی دارای خواص آنتی میکروبیال و ضد قارچی است. اضافه کردن گشنیز به رژیم غذایی سردردهای ناگهانی و بی علت را درمان می کند. با مصرف گشنیز می توان کمبود اشتها را نیز درمان کرد. متخصصان پیشنهاد می کنند که از تخم گشنیز برای تحریک آنزیم های گوارشی استفاده کنید و از طریق آن حرکات بی نظم روده را درمان کنید.