علت شوره زدن سنگ
از عواملی که باعث ایجاد شوره زدن سنگ میشود میتوان به نوع ملات اشاره کرد که باید از ملاتی استفاده کنیم که داخل آن نمک نباشد. همچنین آب شور داخل ملات یکی دیگر از عوامل شوره زدن سنگ میباشد. نوع سنگی انتخابی و همچنین متریال مورد نظری که با آن متریال، سنگها فرآوری میشوند در صورتی که مناسب نباشد میتواند باعث ایجاد شوره در سنگ شود. موردی که میتواند از شوره زدن آجر و سنگ جلوگیری کند این است که در هنگام ساخت و ساز ابتدا نمای بیرون باید سنگ شود و بعد از مدتی میتوان نمای داخل را گچ کرد. این کار باعث میشود شوره در سطح سنگ قرار نگیرد و به پشت دیواره نفوذ کند و شوره از سمت مقابل دیوار خارج شود.
روشهایی که برای جلوگیری از شوره زدن سنگ بیان شد: نانو کردن سنگ، شستشو کل نما بعد از اتمام کار نما، استفاده از جوهر نمک اما نه با غلظت بالا، استفاده از سرکه در مصالح و همچنین استفاده از برس پلاستیکی میباشد.
این را باید در نظر گرفت، سنگهایی که دارای تخلخل بیشتری هستند شورهی بیشتری میزنند بنابراین در استفاده از سنگهایی مانند تراورتن باید به نوع فرآوری سنگ، کیفیت سنگ و استفاده از رزین بر روی آن توجه داشته باشید.
روشهای رفع شوره زدن سنگ:
با توجه به اینکه شوره زدن آسیبهایی را به ساختمان وارد میکند باید از این مورد جلوگیری کرد. برای آنکه بتوان از شوره زدن سنگ جلوگیری کرد روشهای متفاوتی وجود دارد در این میان بعضی از این روشها دارای هزینه زیادی میباشند و بعضی از آنها دارای هزینههای کمتری هستند. در زیر روشهایی اشاره شده است که میتوان با استفاده از آنها از شوره زدن سنگ جلوگیری کرد:
نانو کردن سنگ نمای ساختمان:
این مورد یکی از بهترین روشها برای جلوگیری از شوره زدن نمای ساختمان است اما باید در نظر گرفت که این روش هزینهی زیادی را برای مالکان در پی خواهد داشت. نانو یک پوششی است که برای محافظت و افزایش مقاومت از عوامل خارجی و کاهش شدید جلوگیری از نفوذ مایعات به سطح بر روی سنگها استفاده میشود . همچنین نانو کردن سنگ باعث میشود آبی که از بارندگیهای اسیدی و بارندگیهای شور مخصوصا در مناطق شمالی و یا جنوبی کشور بر روی سنگ میبارد، سنگ این آب را نپذیرد و به داخل سنگ نفوذ نکند. بنابراین بهتر است افرادی که در شمال و یا جنوب کشور زندگی میکنند برای جلوگیری از نفوذ آب باران به داخل سنگ از این پوشش استفاده کنند.
2- شستن نمای ساختمان:
بعد از اتمام کار نمای ساختمان حتما 2 الی 3 مرتبه با آب شرب نمای ساختمان خود را به صورت کامل بشویید، فشار آب بالا باعث میشود نمای ساختمان به صورت کامل شسته شود و املاح و نمک در داخل سنگ و بر روی نما باقی نماند. حتی در این مورد میتوان از مایع شوینده نیز استفاده کرد.
3- استفاده از سرکه:
اگر قصد ندارید که ریسک کنید میتوانید از سرکه استفاده کنید. شما میتوانید در ملات خود سرکه سفید را اضافه کنید و همچنین بعد از اجرای نما محلول سرکه را به مقدار نسبت 1 به 10 به آب مخلوط کنید و با این محلول نما خود را بشویید.
4- استفاده از جوهر نمک:
استفاده از جوهر نمک یکی از عواملی است که میتواند باعث از بین رفتن شوره سنگ شود ولی نکتهای که باید در نظر گرفت رقیق کردن زیاد جوهر نمک است زیرا غلظت بالای آن باعث میشود که به نما آسیب وارد شود.
6- استفاده از برس پلاستیکی:
استفاده از برس پلاستیکی و آب یکی از روشهای است که میتواند برای رفع سفیدک زدن سنگ از آن استفاده کرد. این روش هزینهی بالایی ندارد ولی بعد از مدتی امکان بازگشت شورهها نیز وجود دارد.