🌾 برنج هاشمی چیست؟
در سال 1364 کشاورز سخت کوشی با نام یوسف هاشمی متوجه چند خوشه متفاوت در شالیزار خود شد. او این موضوع را نادیده نگرفت و شروع به پرورش این گونه جدید در زمین های خود کرد. در نهایت با تلاش های بی وقفه آقای هاشمی، این محصول در سال 1370 به تولید انبوه رسید.
در حال حاضر محصول پرورش داده شده توسط آقای هاشمی، در بسیاری از استان های کشور با عنوان برنج هاشمی کشت می گردد. این محصول را می توان از خوشه های آن در شالیزارها شناسایی نمود، زیرا خوشه های این برنج نسبت به دیگر برنج ها بلندتر و نازک تر می باشند.
🌾 ویژگی های اصلی 🌾
✔️ از ویژگی های بارز برنج هاشمی دانه های قد بلند و چاق می باشد.
✔️ این برنج در هنگام پخت از ری و عطر بسیار عالیی برخوردار است و طعم بی نظیر و نرمی خود را تا مدت ها پس از پخت حفظ می کند.
✔️ رنگ دانه ها سفید مایل به کرم می باشد و آن را می توان در دسته بندی باکیفیت ترین برنج های ایرانی قرار داد.
✔️ برنج هاشمی از جمله محصولات مقاوم در برابر آفات محسوب می گردد که این موضوع باعث استفاده کمتر از کودهای شیمیایی در زمان کشت آن می شود.
🌾 انواع برنج هاشمی
شاید در هنگام ورود به مغازه و درخواست برنج هاشمی با سوال کدام نوع آن مواجه شوید. با این حال باید بدانید که این محصول انواع ندارد و بذر کاشته شده تمام برنج های هاشمی یکسان است.
با این حال با توجه به فرآیند طی شده برنج در کارخانه می توان هاشمی را به صورت معطر، دودی و یا قهوه ای تهیه نمود. همچنین برنج ها در کارخانه از دستگاه بوجار عبور می کنند که در طی آن برنج های سالم از برنج های شکستهشده جدا می گردد. در این حالت نیز می توان برنج را در دسته های سالم، سرلاشه، لاشه و نیم دانه طبقه بندی کرد. این دسته بندی ها برای تمامی انواع برنج می توانند موجود باشند.
از سویی دیگر به دلیل مقاومت و زودرس بودن این برنج از بذر آن برای کشت در تابستان استفاده می گردد. این گونه برنج که در پاییز قابل برداشت است، با نام کشت دوم شناخته می شود.
بنابراین برنج هاشمی را به طور خلاصه در دسته بندی های زیر می توانید پیدا کنید.
نحوه اصلاح در کارخانه:
- معطر
- دودی
- قهوه ای
سایز دانه ها:
- سالم
- سرلاشه
- لاشه
- نیم دانه
زمان کشت:
- کشت اول
- کشت دوم