بهزی

جست و جو در بهزی...

خواص پسته

زمان مطالعه 1 دقیقه

خواص پسته
جالبه بدونین طبق روایت‌های تاریخی و افسانه‌ای، ملکه سبا این دانه مغذی رو به‌عنوان یکی از غذاهای خاص سلطنتی معرفی کرده. برای همین اجازه نداده که کشاورزان اون رو برای استفاده خودشون تولید کنن. همچنین در حکایت‌های مسلمان‌ها هم گفته شده که پسته از جمله میوه‌هایی بوده که آدم به زمین آورده. جدا از این‌ها، خوردن این میوه مفید حدود 7000 سال قبل از میلاد مسیح رواج داشته. امروزه علاوه بر مصرف مستقیم به‌عنوان آجیل، در بستنی، دسر، گز و غیره استفاده می‌شه. خواص پسته از دیگر ویژگی‌‌هایی هست که محبوبیت اون رو دوچندان می‌کنه. از این‌رو دیده شده که گنجاندن این دانه‌های پرخاصیت در برنامه غذایی روزمره با کاهش خطر مرگ ناشی از سرطان، بیماری قلبی و بیماری‌های تنفسی مرتبط هست. به‌خصوص برای گیاه‌خواران منبع خوبی از پروتئین محسوب می‌شن. بد نیست بدونین 28 گرم یا 49 عدد پسته به طور تقریبی 159 کالری، 8 گرم کربوهیدرات، 3 گرم فیبر، 6 گرم پروتئین، 13 گرم چربی اشباع شده و 90 درصد اشباع نشده داره. همچنین همین تعداد پسته دارای 28% ویتامین B6، %21 تیامین، 41% مس، 15% منگنز، 11% فسفر و 6% پتاسیم هست. بنابراین شاید باید گفت وجود همین مواد مغذی مفید یکی از خواص پسته هست و این خصوصیت‌ با خود فواید دیگه‌ای رو به همراه میاره که در ادامه به چند مورد اشاره می‌کنیم.

منبع کافی از ویتامین B6

این دانه حاوی میزان قابل‌توجهی از ویتامین B6 هست که برای چندین عملکرد بدن از جمله تنظیم قند خون و تشکیل هموگلوبین نقش مهمی داره. چون که این ماده با کمک به انتقال اکسیژن از طریق خون به سلول‌ها، جریان خون رو تقویت می‌کنه. همچنین باعث سلامت سیستم ایمنی و عصبی می‌شه.

دارای ترکیبات گیاهی همچون آنتی ‌اکسیدان

پسته ترکیبات گیاهی فراوانی رو در بر داره که به‌عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنن. ویتامین E، پلی فنول‌ها و کاروتنوئیدهای لوتئین و زاگزانتین از آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این آجیل هستن که با کاهش خطر ابتلا به سرطان در ارتباط هستن و از آسیب سلولی جلوگیری می‌کنن. مطالعات نشون داده افرادی که هر روز یک یا دو وعده از این دانه مغذی می‌خورن، مقادیر بیشتری از لوتئین و توکوفرول از انواع آنتی‌اکسیدان رو دریافت می‌کنن. این خواص پسته همچنین تاثیر بسیار مهمی بر سلامت چشم داره. جالب اینجاست که آنتی‌اکسیدان‌های این دانه مفید، در معده به‌خوبی هضم می‌شن و به همین دلیل شانس بیشتری برای جذب در بدن دارن. پسته پر از ویتامین و مواد مغذی است.
خواص پسته

کم کالری اما پر از پروتئین!

اغلب آجیل‌ها کالری بالایی دارن، درحالی‌که پسته از این قاعده مستثنی هست. به همین دلیل استفاده از اون برای سلامتی به‌راحتی امکان پذیره، در عین حالی که کالری روزانه افراد حفظ می‌شه. همچنین این دانه مفید بعد از بادام جایگاه بیشترین میزان پروتئین رو به خودش اختصاص داده. اسید‌های آمینه از عناصر سازنده پروتئین هستن که در مقایسه با مغزهای دیگه در این میوه خشکبار خوراکی بیشتره. این نوع اسیدآمینه از ضروریات بدن محسوب می‌شن که متاسفانه اندام انسان قادر به ساختش نیستن. بنابراین با گنجاندن اون‌ها در رژیم غذایی می‌شه از خواص پسته بهره‌مند شد. به‌عنوان مثال یکی از انواع نیمه‌ضروری اسیدآمینه‌ها ال-آرژنین هست که در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می‌شه. این ترکیب با گشاد کردن رگ‌های خونی به بهبود جریان خون کمک می‌کنه.

پشتیبانی از میزان کلسترول مجاز

این دانه کوچک در هر وعده 13 گرم چربی به بدن شما منتقل می‌کنه که از چربی‌های اشباع و غیراشباع هستن. در این رابطه باید بدونین چربی‌های اشباع نشده برای سلامت قلب مزایای مطلوبی رو به همراه دارن. تحقیقات تایید کردن که افزودن خواص پسته به رژیم غذایی سالم حتی به کاهش سطح کلسترول اکسید شده یا همون LDL که برای بدن مضره، کمک می‌کنه. این به دلیل سطح بالای چربی اشباع نشده این مغز مقوی هست که در کنترل و جلوگیری از افزایش کلسترول نقش داره.

با پسته عملکرد صحیح روده ها رو تضمین کنین

انواع آجیل‌ها میزان عظیمی از فیبر دارن که باعث عبور صحیح غذا از روده، جلوگیری از یبوست و سلامت سیستم هضم می‌شه. یکی از خواص پسته پری بیوتیک یا نوعی فیبر هست که غذای باکتری‌های خوب روده رو تامین می‌کنه. تغذیه مناسب مانع از تجمع باکتری‌های مضر می‌شه و در نهایت به تکثیر انواع خوب کمک می‌کنه. تحقیقات نشون داده که خوردن پسته سطح باکتری‌های مفید روده رو افزایش می‌ده. همچنین افرادی که روزانه 85 گرم پسته می‌خورن، از فعالیت سیستم روده‌ای بهتری برخوردار هستن. البته از همه مهم‌تر کاهش خطر ابتلا به سرطان روده در مصرف مرتب این دانه درمانگر به دلیل میزان بالای فیبر هست.
پسته
شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.