LED یا Light Emitted Diode به معنای دیود ساطع کننده نور اولین بار در سال 1962 و تنها به رنگ قرمز ساخته شد.LED ها منابع نوری پرقدرت، دیرپا و معمولا به رنگ سفید هستند که امروزه در صنایع روشنایی از پرکاربرد ترین ها شناخته میشوند.چراغ LED لاینی شامل محفظهای باریک است که LED ها در آن به صورت خطی و پشت سرهم قرار میگیرند.همین مفهوم ساده انقلابی در صنعت روشنایی جهان ایجاد کرده است.
چراغ لاینر چیست و تاریخچه ی آن:
به طور کلی از زمان اختراع برق، چراغ ها نیز به وجود آمدند. چراغ های ابتدایی بسیار ساده بوده و می توانستند نور بسیار کمی را تولید کنند. چراغ های اولیه ویژگی های بسیار بدی داشتند و آن هم تولید گرمای بسیار زیاد بود. ویژگی های چراغ های امروزی بر این پایه و اساس است که انرژی برق را به کمترین مقدار گرما و به بیشترین مقدار نور تبدیل کنند. به طوری که این روزها چراغ های لامپ های ال ای دی را با این ویژگی خوب مشاهده میکنیم. این چراغ ها بسیار پرنور بوده و گرمای خیلی کمی را تولید می نمایند.
این چراغ ها به دو صورت توکار و روکار در انواعی از دکوراسیون ها اجرا می شوند. بسته به نوع دکوری که شما میخواهید، می توانید از هر نوع از این چراغ های لاینر استفاده نمایید. در ادامه چراغ لاینر توکار و روکار را مورد بررسی قرار می دهیم.
انواع چراغ لاینی
سه نوع از این چراغ وجود دارد: چراغ خطی روکار، چراغ خطی توکار و چراغ خطی آویز. چراغ لاینی توکار خود به دو دسته تریم (trim) و تریم لس (trim less) یا لبهدار و بی لبه تقسیم میشود.تفاوت تریم و تریم لس در بیرون بودن لبه چراغ هنگام قرار دادن آن در محفظه روی محل نصب است.
چراغ لاینی توکار
تفاوت چراغ توکار با مدل های دیگر این دسته از چراغ در مشخص نبودن پروفیل چراغ و قرار داشتن پروفیل درون محل نصب میباشد.
چراغ لاینی توکار تریم: همانطور که گفته شد چراغ لاینی توکار دو نوع تریم (trim) و تریم لس (trim less) دارد که در نوع تریم یا لبهدار، لبه های موجود در کنار چراغ بیرون از محل نصب است.
چراغ لاینی توکار تریم لس:نوع دوم چراغ لاینی توکار تریم لس (trim less) یا بدون لبه است. که برخلاف نوع تریم لبه های کنار چراغ وجود ندارد.
چراغ لاینی روکار
چراغ روکار برعکس چراغ توکار است و پروفیل آن بیرون از محل نصب قرار دارد و تفاوت آن با آویز وصل بودن به محل نصب و نداشتن آویز یا بند جهت آویزان بودن است.
چراغ لاینی آویز
چراغ لاینی آویز برخلاف دو نوع قبلی یعنی توکار و روکار به محل نصب، وصل نیست و با دو بند به محل نصب آویزان شده.