☕️ مهمترین و پرطرفدارترین انواع چای ایرانی ☕️
🫖 چای سرگل ایرانی
نوع سرگل مرغوبترین گیاه دمکردنی ایرانیه و بخاطر همین هم قیمتش نسبت به بقیه مدلها بالاتره. سرگل، از قسمت بالایی بوته این گیاه جدا میشه و لطیفترین و تازهترین برگ اون هست. این نوع محصول، برگهای کوچیک و پیچ خوردهای داره و از نظر عطر و رنگ، بالاترین کیفیت رو داره.
بخاطر همین، خواص طبیعی و تازگی اون باعث شده که یکی از پرطرفدارترین گیاههای دمکردنی تو دنیا باشه. حالا باید بدونین که زمان مورد نیاز برای دم کشیدن سرگل نسبت به بقیه مدلها کمتره. ضمن اینکه بخاطر کیفیت بالایی که سرگل داره، مقدار کمی از اون رنگ مناسبی رو توی آب جوش پخش میکنه.
🫖 چای ممتاز ایرانی
نوع ممتاز بین انواع این گیاه دمکردنی سیاه درجه دوم رو داره و تقریبا شبیه سرگله. تفاوت ظاهری ممتاز با سرگل توی برگهای اونه. چون که برگهای نوع ممتاز از قسمت پایینتر سرگل چیده میشه، درشتتره. چای ممتاز اگه به درستی دم بکشه، از لحاظ عطر و طعم، تفاوت کمی با نوع سرگل داره.
نحوه دم کردن چای ممتاز به این صورته که مقدار کمی از چای رو باید توی قوری بریزین و حدود 10 تا 15 دقیقه روی سماور یا کتری بزارین و صبر کنین تا چای دم بکشه. دقت کنین که این گیاه اصلا نباید بجوشه. چون که چای جوشیده طعم بدی داره و رنگ چای رو تیره میکنه و خوردنش برای بعضی افراد باعث دل درد میشه.
🫖 چای قلم ایرانی
گیاه دمکردنی قلم به خاطر جدا شدن از قسمتهای پایینی بوته، ظاهر درشتتری داره و از جمله چایهای دیر دم به شمار میره. بخاطر همین اگه از اون دسته افرادی هستین که به چای کم رنگ و عطر ملایم علاقه دارین، بهتره از این نوع محصول استفاده کنین.
تازه اگه بخواین که رنگ خوبی داشته باشه، باید موقع دم کردن مقدار زیادی از اون رو توی قوری بریزین. بعد از این، نیم ساعت تا چهل دقیقه طول میکشه تا این گیاه خوش عطر حاضر بشه. موقع برداشت این محصول توی مزرعه، معمولا مقداری ساقههای ریز همراه اون جدا میشه که طعم خاص این نوع به خاطر وجود اون ساقههاست.
🫖 چای باروتی ایرانی
شما هم دنبال یه گیاهی هستین که خیلی زود دم بکشه؟ یا براتون سوال پیش اومده که چرا چایهای کیسهای انقدر زود دم میکشن؟ خب باید بدونین که گیاه دمکردنی باروتی همون گیاهیه که شما دنبالش هستین.
محصول باروتی یا کله مورچهای به خاطر شباهت ظاهری که به گلوله داره، به این اسمها معروف شده. این نوع گیاه انقدر سریع رنگش پخش میشه که این ویژگی یکی از نشونههای بارز اون به حساب میاد. بخاطر همین از این محصول برای تولید تی بگ و دمنوش استفاده میشه.
پس اگه تصمیم دارین برای موقعیتهای ضروری نوشیدنی گرم و خوشطعمی داشته باشین که سریع حاضر بشه، کله مورچهای بهترین گزینه به شمار میره. این نوع چای به محض ریختن آب جوش رنگش پخش میشه.
🫖 چای شکسته ایرانی
چای شکسته همونطور که از اسمش پیداست، با استفاده از برگهای شکسته این گیاه تولید و به بازار عرضه میشه. همیشه موقع برداشت محصول، مقداری از برگها دچار آسیب میشن و ظاهر اولیهشون رو از دست میدن. بخاطر همین از این برگها برای تولید چای شکسته استفاده میشه. تو این نوع محصول، انواع برگهای مختلف وجود داره و بنابراین نمیشه زمان دقیقی برای دم کشیدنش تعیین کرد. اما زمان تقریبی برای دم کردن نوع شکسته، حدود 15 تا 20 دقیقهس.