برای ساخت قالب وکیوم فرمینگ از دو روش سی ان سی و ریخته گری استفاده میشود. البته در حال حاضر روش ریخته گری تقریبا منسوخ شده و روش سی ان سی جای آن را گرفته است. برای ساخت قالب وکیوم فرمینگ آلومینیومی با دستگاه CNC، باید در ابتدا طرح قالب را توسط کامپیوتر طراحی کرد. طراحی قالب با استفاده از نرم افزار باعث میشود تا طراحی آن به شکل کاملا دقیق و با جزئیات بالا صورت بگیرد و قالب به بهترین شکل تولید شود. پس از آنکه طراحی قالب در کامپیوتر انجام شد، باید به برنامه ریزی دستگاه پرداخته شود. دستگاه سی ان سی هم قالب را طبق طرح، با دقت بالا ماشین کاری میکند. در رابطه با مزایای ساخت قالب وکیوم فرمینگ از طریق دستگاه سی ان سی، باید به دقت بالا، تکرار پذیری، سرعت بالا و امکان ساخت قالبهای پیچیده اشاره کرد.
دستگاه ها
دستگاه های مورد استفاده در فرایند وکیوم فرمینگ چندین مورد است که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم. دستگاه های تولید قطعات وکیوم فرمینگ به دو صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تقسیمبندی میشوند، این دستگاه ها در مکانیزم تولید تفاوت چندانی باهم ندارند، و عمده تفاوت آنها در مقدار دخالت اپراتور و سرعت تولید قطعات است.
دستگاه وکیوم اتوماتیک
دستگاه وکیوم فرمینگ اتوماتیک نسبت به دستگاه نیمه اتوماتیک بزرگتر است، سرعت بالاتری در تولید دارد و میتوان گفت میزان دخالت اپراتور در این دستگاه 20 درصد است و بیشتر فرایند توسط خود دستگاه انجام میشود. این دستگاه شامل ورقگیر، قالب بند، هیتر، پیستولههای خنک کننده و پمپ خلا است، که هر یک وظایفی بر عهده دارند. فرایند تولید در این دستگاه بصورتی است که از یک طرف فیلم پی وی سی یا دیگر ترموپلاستیکها بصورت اتوماتیک وارد دستگاه میشود و پس از وکیوم و شکل گرفتن از طرف دیگر خارج میشوند. این دستگاه با سیستم PLC کنترل میشود.
دستگاه وکیوم نیمه اتوماتیک
دستگاه وکیوم فرمینگ نیمه اتوماتیک سرعت تولید کمتری دارد زیرا 50 درصد کار توسط اپراتور و بصورت دستی انجام میگیرد و همچنین با شیت پی وی سی یا دیگر ترمولاستیکها تغذیه میشود. فرایند تولید در این دستگاه بصورتی است که اپراتور شیت را در ورقگیر قرار میدهد و سپس شیت روی قالب مینشیند و شکل قالب را میگیرد، پس از خنک شدن قطعه شکل گرفته از قالب جدا میشود.