بهزی

جست‌وجو

تاثیر چوب در دکوراسیون داخلی

زمان مطالعه 1 دقیقه

تاثیر چوب در دکوراسیون داخلی

تاثیر چوب در دکوراسیون داخلی

نقش و تاثیر چوب در دکوراسیون داخلی بر دید هیچ طراح و علاقمند به دکوراسیون داخلی پوشیده نیست. چوب به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارد در معماری داخلی و خارجی بسیار محبوب می باشد و در تمام سبک های معماری چه سبک روستیک و چه حتی سبک های صنعتی و مدرن کاربرد دارد. قدمت استفاده از چوب به قرن ها قبل باز می گردد. در آن زمانها ، حتی در ساخت خانه ، ظروف غذا و … چوب به عنوان یکی از مصالح ایده آل مورد استفاده قرار می گرفته است .

مزایای چوب در دکوراسیون داخلی

۱- تاثیر بر سلامتی و بهداشت

چوب به عنوان یک متریال گرم با تمام تجهیزات داخلی ساختمان می تواند به راحتی هم زیستی پیدا کند و شما به راحتی می توانید در معماری داخلی از آن بهره ببرید ؛ رنگ طبیعی چوب با اکثر رنگ ها و دکوراسیون ها ست می شود . علاوه بر این چوب می تواند بر میزان سلامتی و بهداشت خانه و افراد داخل خانه تاثیر گذار باشد. بر اساس تحقیقاتی که تحت عنوان طراحی بیوفیلیک که بر مبنای آب , نور , چوب و گیاهان در معماری صورت گرفته است نشان می دهد که خانه سالم مانند غذا و ورزش می تواند بر سلامتی انسان تاثیر بگذارد و از آنجایی که چوب عنصری است که مستقیما از طبیعت سبز گرفته شده است انرژی گرم طبیعت را به همراه دارد .چنانچه خانه ای بر اساس اداوت چوب ساخته و تزیین شده باشد می تواند احساس سلامتی و آرامش در طبیعت بودن را به ساکنین خود هدیه دهد. از این رو طراحان و معماران داخلی علاقمند هستند تا در دکوراسیون داخلی از متریال چوب به بهترین شکل ممکن استفاده کنند. در نمونه ی زیر تصویر روشویی رودخانه ای را میبینید که بر روی چوب های مرغوب گردو و به اصطلاح اسلب گردو سوار شده اند .

۲- عایق حرارتی و برودتی

بر اساس تحقیقات و آزمایشات انجام شده از جمله قابلیت ها و ویژگی های برجسته ای که موجب تاثیر چوب در دکوراسیون داخلی شده است ، قابلیت عایق پذیری آن است .چوب به دلیل دارا بودن منافذ هوا در درونش این قابلیت را پیدا کرده که نوسانات کمتری داشته باشد و از همین رو به عنوان یک متریال عالی در کف ساختمان به عنوان کف پوش و همچنین در دیوارها به عنوان عایق حرارتی مورد استفاده طراحان داخلی قرار گرفته است. استفاده از چوب ، جزء معماری سبز بوده که هیچ ضرری برای محیط زیست ندارد . و در علم فنگ شویی بسیار مورد توجه می باشد .

۳- مقاوم بودن در برابر حریق

علی رغم تصور عموم چوب در مقابل حرارت مقاومت بیشتری از خود نشان می دهد .به محض اینکه در مقابل گرمای حریق قرار گیرد خشک و مستحکم تر می شود و این در حالی است که سایر مصالح مانند فولاد و آهن اگرچه در مقابل حریق دچار اشتعال نمی شوند اما حریق مقاومت آنها را سست می کنند و باعث می شود سازه فرو بریزد. بنابراین ازاین جهت چوب مصالح بهتری به شمار می رود.به همین دلیل است که در گلولام از الوارهای چوب استفاده می شود .

۴- صرفه چویی در مصرف انرژی گرمایشی و سرمایشی

از آنجایی که چوب در مقابل حرارت مقاومت بیشتری نسبت به فولاد دارد و از عایق حرارتی نیز می باشد سازه هایی که با چوب ساخته شده اند به نسبت سازه هایی که با فولاد ساخته شده اند اتلاف انرژی و حرارت کمتری دارند و از این رو در مصرف انرژی صرفه جویی می شود و مقرون به صرفه هستند.

۵- تجدید پذیر بودن

چوب یکی از متریال هایی است که تجدید پذیر است و طبیعت در حال تولید مجدد چوب می باشد .بنابراین از آنجایی که بشر به دنبال این است که از منابع محدود طبیعت کمتر استفاده کند استفاده از چوب گزینه بهتری می باشد زیرا جنگل ها مجددا در حال تولید درختان جدید هستند ؛و علاوه بر این ،چوب جز متریال هایی است که به سرعت به چرخه طبیعت باز می گردد و آلودگی زیست محیطی ندارد. این قابلیت موجب تاثیر چوب در دکوراسیون داخلی شده است .

۶- سازگاری با محیط زیست

از آنجایی که چوب مستقیما از طبیعت و درخت تهیه می شود و طبق قابلیت فتوسنتز درختان دی اکسید کربن را از هوا گرفته و در لایه های خود ذخیره می کنند ؛هنگامی که چوب در فرایند تولید در کارگاه ها قرار می گیرد زباله ای که تولید می کند گرده چوب می باشد ،که از کربن است و این مستقیما به طبیعت باز می گردد .بنابراین با محیط زسیت ما همخوانی کامل دارد.


۷ – قابلیت شکل پذیری و پرداخت

علاوه بر ویژگی ها و خواصی که تا اینجا در خصوص چوب گفته شده یکی دیگر از موارد تاثیر چوب در دکوراسیون داخلی قابلیت پردازش و رنگ پذیری چوب است. چوب همانند سنگ مرمر این پتانسیل را دارد که صاف و صیقلی شود و با رنگ آمیزی و پرداخت های زیبا بتواند در قسمت های مختلف ساختمان و نماهای داخلی به عنوان کف پوش, ستون های تزیینی , اکسسوری و… مورد استفاده قرار گیرد.

۸- قابلیت آکوستیک کردن صدا

با توجه به اینکه چوب قابلیت صد درصدی عایق بندی صدا را ندارد اما می تواند تا حدود بسیاری جلوی ارتعاش های مزاحم را بگیرد و صدا را به طور ملایم تر منعکس کند و این قابلیت چوب موجب شده که از آن برای اکوستیک کردن سالن های موسیقی و استودیو های ضبط صدا مورد استفاده قرار گیرد.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.