خواص و مضرات ادویه؛ استفاده از خواص ادویه های تند و زنجبیل در غذا
زنجبیل یکی از گرمترین ادویههای موجود در طبیعت است و به راحتی درد را از بین میبرد. تأثیر آن روی درد معده و دردهای قاعدگی بینظیر است. زنجبیل مشکلات عصبی را هم برطرف میکند. زنجبیل برطرف کننده بادهایی است که در بدن تولید میشود. این ادویه معده را تقویت میکند و تأثیر آن روی مغز موجب افزایش حافظه میشود. طبع گرم زنجبیل موجب افزایش میل جنسی میشود. ممکن است در برابر مصرف بیش از اندازه به این ادویه حساسیت نشان دهید. همچنین مصرف بیرویه از آن موجب التهاب و سوزش گلو میشود. زنجبیل چربیسوز است و به لاغری کمک میکند اما افرادی که به شدت لاغر هستند بهتر است به مقدار کمی از آن استفاده کنند.
خواص ادویه در غذا ، مضرات ادویه جات و فواید زعفران برای سلامتی
زعفران یک ادویه گرانقیمت و بسیار مفید برای سلامتی است. زعفران تقویت کننده قوای جنسی است. مصرف آن موجب تنظیم هورمونهای زنانه میشود. زعفران به تقویت قلب کمک میکند و برای رفع افسردگی مفید است. این ادویه همه کاره است و با افزایش گردش خون، به عملکرد بدن کمک میکند. مصرف آن دیابت را کنترل میکند و با خواص آرامبخشی که دارد موجب کاهش استرس میشود. زعفران با افزایش قدرت ایمنی بدن، موجب درمان بیماریها و جلوگیری از بروز سرطان میشود. مصرف بیش از حد زعفران مشکلات پوستی و گوارشی به وجود میآورد. همچنین سبب سردرد، افزایش تپش قلب و کاهش فشار خون میشود.
خلاصه
خردل ادویه خوشمزهای است که برای رفع سردی، رطوبت و گرفتگیهای بدن استفاده میشود. استفاده از زنجبیل سبب افزایش میل جنسی و تقویت معده میشود. استفاده از زعفران موجب تنظیم هورمونهای زنانه و پریودی میشود. زعفران قند خون را کنترل میکند و به کاهش استرس کمک میکند.
استفاده از خواص ادویه جات برای پختن غذایی خوشمزه؛ آویشن، عضوی جدانشدنی از پیتزا
آویشن ادویهای است که طعم متفاوتی به غذا میدهد. این ادویه پاک کننده ریه و کبد است. مصرف آن همراه با نمک قبل از خوردن غذا، موجب هضم راحتتر غذا میشود و از درد معده جلوگیری میکند. آویشن محرک اشتها است، دستگاه تنفسی را تقویت میکند و موجب رفع سرفه میشود. آویشن آرامبخش و تسکین دهنده درد قاعدگی است. استفاده بیش از حد از این ادویه موجب بالا رفتن فشار خون میشود.
برطرف کردن مشکلات گرم مزاجان با سماق و خواص کلی ادویه جات در این زمینه
سماق تأثیر خیلی خوبی بر افزایش اشتها و رفع حالت تهوع افراد گرم مزاج دارد. مصرف سماق همراه با برنج در فصلهای گرم از حالت تهوع و اسهال جلوگیری میکند. سماق برای بهبود بیماری نقرس مفید است و مصرف آن معده را تقویت میکند. به همین دلیل همراه با گوشت و کباب کوبیده مصرف میشود تا اثرات بیماری نقرس را از بین ببرد. مصرف بیش از اندازه این ادویه به کبد آسیب میزند.
مهمترین خواص ادویه جات برای تهیه غذا و مصرف نمک طبیعی
استفاده از نمک طبیعی در پخت غذا ضروری است. این ماده علاوه بر طعم مطلوبی که به غذا میدهد، برخی از مهمترین ریزمغذیها را جذب بدن میکند. نمک مصلح سردی است و به غذاهای سرد اضافه میشود. نمک طبیعی برای اصلاح مزاج استفاده میشود و این خاصیت از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری میکند. نمک فشار خون را بالا میبرد و برای درمان استرس مفید است. نمک سردی بدن را از بین میبرد. استفاده بیش از حد از آن موجب اختلال در عملکرد کلیه، کم شدن بینایی و ورم مفاصل میشود.
ادویه زنیان و درمان عفونتها
زنیان یکی از بهترین ادویهها برای درمان عفونت ریه است. این ادویه ریه را پاکسازی میکند، رطوبت اضافی بدن را دفع میکند و موجب از بین بردن یبوست میشود. زنیان برای درمان سنگ کلیه مفید است و پریودی را تنظیم میکند. برای رفع سکسکه و نفخ معده از زنیان استفاده کنید. مصرف بیرویه از آن مشکلاتی برای شما ایجاد میکند. از مضرات ادویه جات با طبع گرم میتوان به ایجاد استفراغ، آلرژی و مشکلات کبدی در افراد گرم مزاج اشاره کرد.
خلاصه
آویشن اشتها را زیاد میکند و به هضم راحت غذا کمک میکند. سماق درمان طبیعی برای بیماری نقرس است و با غذاهای گوشتی مصرف میشود. نمک طبیعی فعالیتهای بدن را کنترل میکند و موجب اصلاح مزاج میشود. ادویه زنیان سکسکه و مشکلات معده را برطرف میکند.
خواص ادویه برای سلامتی ؛ استفاده از نعنا در رژیم غذایی
نعناد ادویهای است که حساسیتهای فصلی را از بین میبرد و سبب درمان سرماخوردگی میشود. این ادویه ضد درد است و خارش پوست را از بین میبرد. برای درمان سندروم روده تحریک پذیر، نوشیدن چای نعنا توصیه شده است. نعنا موجب بهبود حافظه و برطرف کردن نفخ شکم میشود.
تأثیرات فلفل قرمز بر سلامتی و بیان بهترین خواص ادویه های تند
فلفل قرمز مقدار زیادی ویتامین C دارد که برای تقویت سیستم ایمنی بدن فوقالعاده است. کپساسین موجود در فواید فلفل قرمز موجب پیشگیری از بروزی سرطان میشود. فلفل قرمز سوخت و ساز بدن را بالا میبرد و موجب کاهش وزن میشود. مصرف بیرویه آن موجب سوزش معده و اسهال میشود. همچنین برای سندروم روده تحریک پذیر مضر است.
اهمیت استفاده از پودر سیر و خواص ادویه جات
پودر سیر از جمله ادویههایی است که موجب کاهش کلسترول میشود. این ادویه رگها را باز میکند و قلب را تقویت میکند. خواص آن موجب افزایش گردش خون میشود. پودر سیر عفونت، قارچ و باکتری را از بین میبرد. آنتیاکسیدانهایی که در پودر سیر وجود دارند، بیماریهایی از جمله سرماخوردگی را از بین میبرند و به رفع سلولهای سرطانی کمک میکنند. تحقیقات نشان میدهند آلیسین موجود در پودر سیر سبب کاهش وزن میشود.
خلاصه
نعنا ادویه مناسب حساسیتهای فصلی و از بین بردن آنها است. این ادویه خارش را رفع میکند مصرف فلفل قرمز سیستم ایمنی را تا حد زیادی تقویت میکند و امکان بروز سرطان را به حداقل ممکن میرساند. برای آن که عفونت بدن را دفع کنید، پودر سیر مصرف کنید. پودر سیر از بروز سرطان جلوگیری میکند.
ادویه کاری چه خواصی دارد؟
ادویه کاری از ترکیب چند نوع ادویه دیگر به وجود میآید که خواص آنها را بیشتر میکند. مصرف آن رنگ، عطر و طعم خاصی به غذاها میدهد.
پاپریکا و خوش رنگ کردن غذاها
ادویه پاپریکا پودر فلفل دلمهای است و موجب خوش رنگ شدن غذاها میشود. طعم پاپریکا در کشورهای مختلف، متفاوت است. ممکن است ذائقه مردم کشوری رو به تندی باشد و مقداری پودر فلفل قرمز هم به آن اضافه کنند. این ادویه ارزش غذایی بالایی دارد، همچنین سرشار از ویتامین و مواد معدنی است. پاپریکا منبعی غنی از ویتامین C و آنتیاکسیدانها است. مصرف این ادویه در غذا، مانع از بروز بیماریها و سرماخوردگی میشود.
پودر پاپریکا سوءهاضمه را درمان میکند و ویتامین K موجود در آن موجب انعقاد خون میشود. پودر پاپریکا حاوی بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل میشود و موجب تقویت بینایی میشود. یکی دیگر از ترکیبات این ادویه فیبر است که مانع از افزایش کلسترول میشود و سوخت و ساز بدن را هم بیشتر از قبل میکند.
از فواید پاپریکا میتوان به ضدعفونی کردن بدن اشاره کرد. این پودر موجب از بین بردن عوامل بیماریزا بدن میشود، برای پیشگیری از سرطان مفید است و سطح قند خون را تنظیم میکند.
کاربرد ادویه خورشی
ادویه خورشتی یکی از پرکاربردترین ادویهها برای پخت و پز است. این ادویه یک نوع ادویه ترکیبی است و از ترکیب ادویههای مختلف با نسبتهای متفاوت به دست میآید. خرید ادویه خورشتی برای ایجاد بو و طعم بینظیر در غذاها انجام میشود. این ادویه طبع گرم دارد، سردی غذا را از بین برده و موجب خوش رنگ شدن غذا نیز میشود.
معرفی برخی از بهترین ادویههای مورد استفاده برای پختن غذاها و تهیه ترشی
– برای درست کردن ترشی بهتر است از ادویههای ارگانیک: گلپر، سیاهدانه، زیره، فلفل، زردچوبه و همچنین سبزیهای معطر استفاده کنید. – ادویه فلافل: خردل، پودر سیر، نمک، زردچوبه، ففلفل سیاه و قرمز است. – برای پختن مرغ ابتدا با دارچین، زنجبیل و زردچوبه، بوی نامطبوع آن را از بین ببرید. سپس با استفاده از خواص ادویه زیر خاکی ، برگ بو و کاری طعم متفاوتی به آن بدهید. – برای پختن قیمه خوشمزه، از فلفل سیاه، زردچوبه، کاری، پودر لیمو عمانی، دارچین و زعفران استفاده کنید. – استفاده از ادویههای عربی و هندی هم به غذاها طعم متفاوتی میدهند و میتوانند تجربه خوبی برای شما به جا بگذارند.