بهزی
مجتمع گردشگری و سفره خانه سنتی آبنار در شیراز
مجتمع گردشگری و سفره خانه سنتی آبنار در شیراز

1700295713

آشنایی با غذاهای سنتی شیراز

زمان مطالعه 1 دقیقه

آشنایی با غذاهای سنتی شیراز

دو پیازه آلو🍽

دو پیازه آلو را می‌توان یکی از محبوب‌ترین و مشهورترین غذاهای سنتی شیراز دانست که طرز تهیه آن بسیار ساده است و خیلی سریع آماده می‌شود.مواد اصلی این غذای محلی شامل: سیب زمینی آب پز، پیاز، گوجه‌فرنگی یا رب گوجه‌فرنگی و ادویه می‌شود، اما برخی برای خوش‌طعم شدن هر چه بیشتر، به دو پیازه گوشت هم اضافه می‌کنند.شاید برایتان سوال ایجاد شده باشد که آلو در کدام مرحله از غذا باید به آن افزوده شود؟ باید بگوییم هیچوقت، زیرا آلو در زبان شیرازی به معنای سیب زمینی است و این مسئله بسیاری از افراد غیرشیرازی را به هنگام شنیدن نام این غذا به اشتباه می‌اندازد.دو پیازه آلوی شیرازی در عین سادگی بسیار لذیذ و خوشمزه است و در اغلب مواقع در وعده شام و با نان صرف می‌شود.

آشنایی با غذاهای سنتی شیراز
کلم پلو شیرازی🍽

یکی دیگر از غذاهای سنتی شیراز که بسیار لذیذ بوده و طرفداران زیادی دارد، کلم پلو شیرازی است. محتویات این غذا شامل کلم قمری یا سنگی، پیاز، برنج، گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، ادویه و سبزی‌های معطر همانند تره، ریحان، ترخون و شوید است.برای تهیه کلم پلو، کلم قمری را خرد کرده و با پیاز تفت می‌دهند، سپس سبزی‌های معطر و ادویه را به آن اضافه می‌کنند. در ادامه پس از آبکش کردن برنج، مواد فوق را با برنج مخلوط می‌کنند.در تابه دیگر گوشت چرخ شده را که از قبل با آرد نخودچی و ادویه ورز داده و قل‌قلی کرده‌اند با روغن و کمی آبلیمو سرخ کرده و در انتها به غذا اضافه می‌کنند.طعم کلم پلو شیرازی بسیار لذت‌بخش است و در زمره غذاهای باکیفیت و سالم قرار دارد. جالب است بدانید که این غذا علاوه بر شیراز در بسیاری از شهرهای ایران هم تهیه می‌شود، اما غذای اصیل شیرازی به شمار می‌رود. کلم پلو معمولا با ماست و سبزی خوردن محلی سرو می‌شود.

قنبر پلو🍽

قنبر پلو را می‌توان در زمره غذاهای سنتی شیراز به حساب آورد که بیشتر در مجالس و مهمانی‌ها طبخ می‌شود. مواد اصلی این غذا شامل برنج، گوشت چرخ کرده، مغز گردو، پیاز، انار یا رب انار، آرد نخودچی، کشمش و ادویه هستند.برای تهیه این غذا باید مغز گردو، پیاز، رب انار و کشمش را با هم مخلوط کرده و با گوشت چرخ کرده هم کوفته قل‌قلی‌های ریز درست کنیم. سپس برنج را آبکش کرده و از مخلوط مواد و گوشت قل‌قلی ما بین آن بریزیم. طعم این غذا به دلیل وجود انار و کشمش ملس بوده و شیرین یا ترش کردن آن به ذائقه شما بستگی دارد.بد نیست بدانید که به جای کشمش می‌توان از خرما یا شیره انگور هم برای شیرین کردن این غذا استفاده کرد. قنبر پلو شیراز بسیار خوشمزه بوده و صرف آن در کنار سالاد شیرازی قطعا آن را دلچسب‌تر خواهد کرد.

شیرازی پلو🍽

یکی از زیباترین و اشتهاآورترین غذاهای محلی شیراز را می‌توان شیرازی پلو معرفی کرد که علاوه بر طعم، از ظاهر بی‌نظیری هم برخوردار است.شیرازی‌ها در این غذا از برنج، مرغ، بادمجان، ماست، زرشک، زعفران و ادویه استفاده کرده و در کنار آن سالاد شیرازی سرو می‌کنند.شیرازی پلو پای ثابت سفره در مهمانی‌ها و جشن‌ها بوده و بسیار محبوب و پرطرفدار است. برای تزیین این غذای خوشمزه می‌توان علاوه بر زعفران و زرشک از خلال پسته و خلال پوست پرتقال یا نارنگی هم استفاده کرد. در سفر خود به شیراز حتما شیرازی پلو را امتحان کنید.

قورمه به🍽

شیراز غذاهای شیرین بسیاری دارد، اما خورشت قورمه به آن را نمی‌توان از دست داد. قورمه به یکی دیگر از غذاهای سنتی شیراز بوده که مواد اصلی آن را به، شکر، گوشت، پیاز، زعفران و ادویه تشکیل می‌دهند.این خورشت در زمره غذاهای شیرین به شمار رفته و وجود میوه به، طعم لذیذی به آن بخشیده است. اگر طرفدار غذاهای شیرین هستید، حتما خورشت قورمه به را امتحان کنید.

آشنایی با غذاهای سنتی شیراز
شکر پلو🍽

یکی دیگر از غذاهای شیرین شیراز که نام آن کاملا این مسئله را تایید می‌کند، شکر پلو است. این غذا در میان شیرازی‌ها بسیار محبوب است و شکر، برنج، خلال پسته، خلال بادام، خلال پوست نارنگی و زعفران مواد تشکیل‌دهنده آن به شمار می‌روند.طرز تهیه شکر پلو بدین شکل است که شکر را با آب و زعفران حل کرده و این شربت را قبل از دم کشیدن برنج به آن اضافه می‌کنند. خلال بادام، خلال پسته و خلال پوست نارنگی هم برای تزیین استفاده می‌شوند. شکر پلو اغلب با خورشت قیمه سرو می‌شود.