بهزی

جست‌وجو

درایر جذبی چیست؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

درایر جذبی چیست؟

کاربرد درایر جذبی غالبا در فضا های است که دمای هوا در آنها تا حدود -۴۰ درجه سانتی گراد کاهش می یابد و طبیعتا درایرهای تبریدی در این مکان ها کارائی خود را از دست می دهند. محدوده کاری درایر جذری در نقطه شبنم های +۳ درجه تا -۷۰ سانتیگراد است و از لحاظ کارایی، هوای خروجی از درایر جذبی ۳۵ برابر از هوای خروجی درایر تبریدی خشک تر می باشد.

از دیگر مزیت های درایر های جذبی هزینه تعمیر و نگهداری بسیار ناچیز در آنها است و به عبارتی دیگر Maintenance Free می باشند.در صورتی که گفته می شود نقطه شبنم 3 درجه باشد یعنی اینکه تا وقتی که دمای هوای فشرده به 3 درجه سانتیگراد نرسد نقطه شبنم تشکیل نمی گردد و در این دما رطوبت هوا برای تامین هوای جک های پنوماتیک مناسب می باشد. درایر جذبی (ABSORBTION DRYER) توانایی عملکرد در دما های منفی صفر را دارد و عموما از دو برج که محتوی سیلیکاژل یا آلومینا اکتیو هستند تشکیل شده که یکی از برج ها در حالت جذب و دیگری در حال احیا می باشد و این مجموعه به وسیله یک تابلو برق کنترل می گردد.

درایر جذبی مناسب چه نوع آب و هوایی است؟

درایر جذبی عموما در شرایطی که دمای هوا به پایین تر از -۴۰ درجه می رسد استفاده می گردد و علتش این است که در این دما دیگر درایر تبریدی کارایی نداشته و جایگزین آن درایر جذبی می باشد.

شرایط نگهداری و سرویس درایر جذبی

مواد جاذب رطوبت موجود در برج های درایر جذبی به صورت سالانه و در شرایط خاص زودتر از این زمان حتما باید تعویض گردد. در درایر جذبی پس از مدتی که سیستم کار می کند احتمال گرفتگی و یا پایین آمدن کارایی شیر آلات وجود دارد و به دلیل گران بودن مواد جاذب رطوبت موجود در مخزن درایر، احتیاج است که شیرآلات به صورت مدام کنترل گردند. مواد جاذب رطوبت از جنس مواد سیلیکاژل با رنگ شیشه ای و یا از مواد آلومینا اکتیو با رنگ سفید به شکل نقل می باشد و از تغییر رنگ این مواد می توان به زمان تعویض آنها پی برد، به شکلی که اگر رنگ مواد جاذب از سفید به رنگ زرد یا قهوه ای تیره تغییر پیدا کرد زمان تعویض مواد فرا رسیده است.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.