بهزی

جست‌وجو

نحوه شکل گیری باکالیت

زمان مطالعه 1 دقیقه

نحوه شکل گیری باکالیت



امروزه روز در زندگی ما اين مواد كارايی زيادی دارند و بسيار در ساخت ابزارآلات برقی و قطعات الكتريكی كاربرد دارند. این پودر باکالیت در بسیاری از مواد خام و محصولات گوناگون استفاده می شود.

شايد برايتان سوال شده باشد كه کاربردهای اين ماده در چیست ؟ در ادامه مقاله قرار است تا راجع به باكاليت برای شما معرفی مختصری ارائه دهيم و شما را چيستی اين محصول و همچنين انواع كارايی هايی كه در صنعت دارد آشنا سازيم، امیدوارم که مثمر ثمر واقع شود.

باکالیت در اصل یک ماده گرمادیده و گرماسخت است و در واقع یک ترکیب مصنوعی از رزین است که با باله هایی از خاکه چوب و همچنین پنبه نسوز ساخته می شود تا به این طریق استحکام بالاتری را به دست بیاورد. باکالیت به نام های دیگری مانند فنولیک، فلنولیک‌رزین و فنول‌فورمال‌دهاید هم مشهور است.

نحوه شکل گیری باکالیت

باکالیت اولین پلاستیک مصنوعی است که توسط لئو بایکلند، شیمی دان آمریکایی در سال 1907 در نیویورک طراحی و تولید شد و در تولید آن از لایه های کاغذ یا پارچه های شیشه ای که با رزین های مصنوعی پوشیده شده اند، استفاده شده است. هم اکنون در کارخانه فناور گستر از این فراورده برای تولید قطعات پلاستیکی مورد نیاز در لوازم خانه و آشپزخانه مانند دسته و دستگیره ظروف تفلون و قوری و کتری استفاده می شود.

روش ساخت باکالیت چیست ؟

از واکنش شیمیایی بين حذف فنول با فرمالدهی محصولی جديد به نام باکالیت كه در اصل نوعی پلاستیک رزین هست تشكيل می شود . باکالیت ها اسم های دیگری نظير فنولیک ها، فلنولیک رزین و فنول فورمال دهاید نيز هستند و همگی از یک ترکیب به نام رزين حاصل شده‌اند.

باکالیت ها از نخستين پلاستیک های مصنوعی هستند که به دست یک شیمی دان در ايالت متحده آمریکا در سال 1907 واقع در شهر نیویورک اختراع شده باعث شد به سرعت گسترش پيدا كند و شيوع كند. جنس باکالیت نوعی پلاستيک با فرمول‌دهی فوق است كه باعث استحكام آن می شود.

چگونگی شکل گیری باکالیت ها

در ابتدا لایه های کاغذ یا الياف پارچه با نوعی از رزین مصنوعی تركيب و آغشته می‌گردد. پارچه هایی که به كمک کاغذ سلولز و همچنين نخ مصنوعی ، پنبه و پشم و شیشه یا همچنين از پارچه بافته نشده تولید شده‌اند، در مرحله بعد از اين با ایجاد كردن حرارت و فشار بر این الياف و پارچه ها به یک پلاستیک مقاوم و پُر استقامت در مقابل حرارت تبدیل می شوند كه به آن باکالیت نسوز می گويند.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.