به دلیل اینکه اکثر کارفرماها در برابر حضور خانم ها در کارگاه ها مقاومت دارند، بهتره که شما برای ورود به کارگاه یکی از دو کار زیر رو انجام بدید:
1) کار کردن به عنوان کارآموز! اگر میتونید جایی رو برای کارآموزی پیدا کنید، خیلی سریع سراغش نرید. به همون دلیلی که چندین بار گفتم کار خانم ها برای اثبات خودشون در کارگاه سختتره.
همچنین اگه تجربه کارآموزی رو داشته باشید، میدونید که کسب تجربه و آموزش صرفا از طریق کارآموزی سخته! به سه دلیل:
ممکنه زمان زیادی از شما بگیره تا تبدیل به یک مهندس خبره و حرفهای بشید.
شاید همکاران شما اطلاعات و تجربیات زیادی در اختیار شما قرار ندن.
کار کردن به عنوان کارآموز در طولانی مدت ممکنه شما رو بیانگیزه کنه چون یک کارآموز حقوقی دریافت نمیکنه، اگر هم حقوقی باشه خیلی کمه!
پس باید دنبال راهی باشید که این مسیرو براتون کوتاهتر کنه. در هر حرفه و شغلی، ذوق و اشتیاق شما در یادگیری حرف اول رو میزنه. پس بهتره اول یکسری آموزش کارگاهی ببینند تا در کارگاه مشکل کمتری داشته باشید.
درسته شاید بعضی موارد باشه که تو کارگاه باهاش مواجه بشید، ولی اگر یکسری جزئیات و نکات رو بلد باشید، میتونید خیلی سریع توی همون کارآموزی خودتون رو نشون بدید. این میتونه به شما در کار آینده کمک کنه. در صورتی که این نکات رو بلد نباشید ممکنه خیلی سریع قضاوت بشید و دیگه بهتون اعتماد نکنن، مسئلهای که شاید برای آقایون کمتر پیش بیاد!!
2) اگر جایی برای کارآموزی در کارگاه پیدا نکردید، باز هم راه وجود داره. برای این مسئله ابتدا بهتره وارد کارهای دفتری و دفتر فنی بشید. این بخش رو در قسمت بعد بیشتر توضیح میدیم، ولی یکی از راه ها برای راه پیدا کردن به کارگاه برای مهندسان عمران زن، شروع از قسمتهای دیگه است. البته باز هم برای ورود به کارگاه از این طریق، ابتدا شما نیاز دارید که در کارهای دفترفنی متخصص باشید و از طرفی دیگه در همون بخش اطلاعات کارگاهی تون به قدری خوب باشه که بعدا حتی خودشون ازتون درخواست کنن تا در کارگاه کار کنید. پس هیچوقت غیرممکن وجود نداره.
کار در دفتر فنی
یکی از بهترین بخشها برای خانم ها در مهندسی عمران ، کار در بخش دفتر فنی هست. این کار به دلیل نیاز به دقت و حوصله ی زیاد، می تونه برای خانم ها گزینه ی مفیدی باشه. البته برای کار در این بخش به فهم کارگاهی نیاز دارید. حال اینکه خیلی ها شاید امکان حضور در کارگاه رو ندارن. حالا راه حل چیه؟
یکی از نکاتی که خیلی مهمه اینه که حضور در کارگاه شرط نیست، بلکه فهم نسبت به نکات کارگاهی نیازه. آموزش هایی که فهم نسبت به نکات کارگاهی ایجاد می کنن، میتونن خیلی کمک کننده باشن. آموزش هایی که شاید از حضور در کارگاه هم برای درک کارگاهی مفیدتر باشه.
نیازهای کارگاهی دفترفنی
یک مهندس عمران نیازی نداره خودش ملات درست کنه، خودش جوشکاری کنه، خودش قالب بندی کنه، اما باید همه نکات لازم برای اجرای صحیح اون کار رو بدونه و این برای کار در دفترفنی کفایت میکنه.
در این بخش، در کارهای دولتی هم میشه به حضور پررنگ خانمها اشاره کرد. اگر به ادارات مربوط به عمران رفته باشید مثل شهرداری، وزارت راه و سازمان راهداری، میتونید تعداد زیادی از کارشناسان خانم رو ببینید که هم رده و گاهی بالاتر از مهندسین مرد مشغول به کار هستند و جای خود را در بازار کار مهندسی عمران پیدا کردند.
وقتی از کار در دفتر فنی صحبت میکنیم یعنی یک دنیا کار… یعنی متره کردن، برآورد یک پروژه رو انجام دادن، صورت وضعیت کارکرد و تعدیل نوشتن، آنالیز قیمت انجام دادن و شرکت در مناقصهها، پیگیری امور اداری بین پیمانکار، مشاور و کارفرما مثل ارسال و دریافت نامهها، دستورکارها، ابلاغ صورتجلسات و غیره. خلاصه کلی کار هست که اگر کمی آموزشهای اولیه رو دیده باشید میتونید به شغلها و حقوقهای خوبی دست پیدا کنید. اما شرطش تلاش کردن، تمرین کردن و آموزش دیدنه.
آموزش دیدن میتونه به روشهای مختلفی باشه. یکی از این روشها کار کردن به عنوان کارآموزه ولی همونطور که گفتیم صرفا از طریق کارآموزی، باتجربه نمیشوید.
تو مسیر حرفهای شدن به هر جایی که رسیدی باز هم از مطالعه و دیدن آموزشهای جدید غافل نشو!