با مهمترین مزایا شغل مهندسی عمران
مهندسان عمران پروژههای ساخت و ساز را برنامهریزی و سپس بر اجرای آن نظارت میکنند. در طول این فرآیند، مهندسان عمران مسئول کمک به مقابله با مسائل، تاخیرها یا حوادث غیرمنتظره هستند. اغلب، این مسئولیت مهندس عمران است که اطمینان حاصل کند در یک پروژه همه چیز طبق اصول و مقررات پیش میرود.پس از تکمیل پروژه، مهندسان عمران تعمیر و نگهداری و بازرسیهای لازم را انجام میدهند
بازار کار مهندسی عمران برای خانم ها
به دلیل اینکه اکثر کارفرماها در برابر حضور خانم ها در کارگاه ها مقاومت دارند، بهتره که شما برای ورود به کارگاه یکی از دو کار زیر رو انجام بدید: 1) کار کردن به عنوان کارآموز! اگر میتونید جایی رو برای کارآموزی پیدا کنید، خیلی سریع سراغش نرید. به همون دلیلی که چندین بار گفتم کار خانم ها برای اثبات خودشون در کارگاه سختتره.همچنین اگه تجربه کارآموزی رو داشته باشید، میدونید که کسب تجربه و آموزش صرفا از طریق کارآموزی سخته! به سه دلیل: ممکنه زمان زیادی از شما بگیره تا تبدیل به یک مهندس خبره و حرفهای بشید. شاید همکاران شما اطلاعات و تجربیات زیادی در اختیار شما قرار ندن. کار کردن به عنوان کارآموز در طولانی مدت ممکنه شما رو بیانگیزه کنه چون یک کارآموز حقوقی دریافت نمیکنه، اگر هم حقوقی باشه خیلی کمه!پس باید دنبال راهی باشید که این مسیرو براتون کوتاهتر کنه. در هر حرفه و شغلی، ذوق و اشتیاق شما در یادگیری حرف اول رو میزنه. پس بهتره اول یکسری آموزش کارگاهی ببینند تا در کارگاه مشکل کمتری داشته باشید.درسته شاید بعضی موارد باشه که تو کارگاه باهاش مواجه بشید، ولی اگر یکسری جزئیات و نکات رو بلد باشید، میتونید خیلی سریع توی همون کارآموزی خودتون رو نشون بدید. این میتونه به شما در کار آینده کمک کنه. در صورتی که این نکات رو بلد نباشید ممکنه خیلی سریع قضاوت بشید و دیگه بهتون اعتماد نکنن، مسئلهای که شاید برای آقایون کمتر پیش بیاد!!
آشنایی با رشته مهندسی عمران
تقریبا همه ما از سنین کودکی با رشته مهندسی عمران آشنا شدیم. درست است که مصالح و تجهیزات ساختمان سازی نداشتیم، ولی با استفاده از لگوهای رنگی برای خودمان خانه های کوچک و بزرگ یا خیابان های مختلف می ساختیم و در دنیای تخیلی خودمان از این کار لذت می بردیم. انگیزه انتخاب رشته عمران برای بعضی افراد از همین جا شکل می گرفت.چرا مهندسی عمران؟!کاربردهای متنوع رشته عمران با پیشرفت های فراوان آن، فقط به ساخت سازه های مختلف ختم نمی شود. امروزه گرایشات متعددی از این رشته در دانشگاه های سراسر دنیا برای انتخاب رشته وجود دارد که دست دانشجویان علاقمند را کاملا باز گذاشته است. کاربردهای فراوانی که علم مهندسی عمران در گرایش های راه و ساختمان، آب و نقشه برداری دارد، بر اهمیت آن افزوده و تاثیر این ساخت و ساز در ایمنی جانی و مالی انسان ها، باعث شده است در هر کشوری استانداردهای مشخص در زمینه این رشته تعریف شود.حوزه های فعالیت یک مهندس عمرانمتخصص عمران پروژه های زیربنایی مانند فرودگاه ها، جاده ها، سدها، زهکشی آب طوفان و سازه های مختلف را طراحی و اجرا می کند. مهندسین عمران هستند که با فراهم کردن راه های ارتباطی، شرایط لازم را برای حمل و نقل، انتقال آب، برق و کالاهای مختلف برای مردم فراهم می آورند.بسیاری از مهندسان عمران بر اساس علایق و نیازهای مشتری تخصص خود را توسعه می دهند. برخی ممکن است در مدیریت آب تخصص داشته باشند و برخی دیگر ساخت جاده یا مقاوم سازی لرزه ای را انجام دهند و یا به حوزه ساخت و ساز فرودگاه یا راه آهن علاقه داشته باشند. مهندسین عمران با گرایش های مختلف ممکن است در یک پروژه ساخت و ساز با همدیگر مشارکت و همکاری داشته باشند. اما نقطه مشترک در بین تمام گرایش های عمران، کتاب ها و آیین نامه های شاخص در این حوزه است که باید تمامی مهندسین عمران بدان مسلط باشند.
مهندس ناظر ساختمان کیست؟ وظایف و تعهدات او
یکی از مهمترین معضلات کشور در حوزه ساختمان، نداشتن تعریفی جامع و صریح از مهندس ناظر ساختمان یا مهندس مقیمِ کارگاه است. حتی افراد شاغل در این حوزه نیز به معنای واقعی این سمت را به خوبی نمیشناسند و با سطحینگری، تنها وظیفه اصلی این مهندسین را تطبیق نقشه با نحوه اجرای بنا میدانند.اما همه در اشتباه هستند! وظایف ناظر نه تنها چیزی فراتر از نظارت بر نحوه اجرای صحیح بنا است، بلکه او بیش از هر فرد دیگری مسئول به نتیجه رسیدن پروژه با بهرهوری بالا برای سالهای متمادی است.