پمپ آتش نشانی چیست؟
سیستمهای هیدرولیک آتش نشانی یکی از مهمترین سیستمها در ساختمان هستند که بهطورکلی شامل سه بخش پایه میشوند: مخزن ذخیره بزرگ آب (مطابق NFPA22 در زیرزمین یا بالای ساختمان) سیستم مخصوص پمپاژ (مطابق NFPA20) شبکهی وسیعی از لولهکشی جهت هیدرانتها (به آمریکایی لوله ایستاده کد NFPA14) یا اسپرینکلرها کد NFPA13 (که تقریباً هردو سیستم برای همهی ساختمانها میتوانند ضروری باشند)در این مقاله به مورد دوم (پمپ آتش نشانی در ساختمان) پرداخته میشود.پمپها یکی از پرکاربردترین ماشینهای مورد استفاده است که در صنایع مختلف با کاربردهای مختلف (اطفای هیدرولیک آتشنشانی، پمپهای مختص به پتروشیمی (مواد نفتی)، صنایع شستوشو، موارد تهویه مطبوع و غیره) استفاده میشود.پمپ های آتش نشانی معمولاً در یک اتاق پمپ خیلی نزدیک به مخزن جاگذاری میشوند. نکتهی کلیدی این است که پمپ ها میبایست در سطح زیر کف مخزن قرار بگیرند و کل مایع ورودی به لولهی ورودی پمپ (مکش پمپ) طبق نیروی جاذبه از مخزن به پمپ وارد شود، زیرا این پمپ ها اصولاً برای دهش ساختهشدهاند نه مکش خیلی قوی. (بحث کاویتاسیون در بخش آخر مقاله که وقتی در اثر مکش ضعیف فشار کم شده و متناسب با آن نقطهی جوش سیال در همان فشار مساوی اتمسفر کاهشیافته و حباب هوا تشکیل میشود)درحالت کلی، به پمپها از طریق موتورهای دیزلی، الکتریکی و غیره توانی داده میشود (توان ورودی) که طبق قانون اول ترمودینامیک پس از عبور از راندمانهای مکانیکی و الکتریکی مختلف، بر روی سیستم موردنظر کار انجام شده و سیال پمپاژ میشود.
پمپ دینامیکی چیست چگونه کار میکنند؟
پمپ دینامیک نوعی پمپ است که از انرژی مکانیکی یک پروانه دوار برای حرکت سیال استفاده می کند. اغلب در محیط های صنعتی مانند پمپاژ آب یا روغن استفاده می شود و می تواند برای کاربردهای مختلف استفاده شود. پمپ دینامیک با استفاده از نیروی گریز از مرکز برای ایجاد فشار در داخل سیستم کار می کند و سپس از این فشار برای حرکت سیال در سیستم استفاده می کند. پمپ های دینامیک کارایی بالایی دارند و نسبت به سایر انواع پمپ ها نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارند.
انواع پمپ صنعتی و کاربرد آنها
پمپها در اصل به تجهیزاتی گفته میشوند که میتوانند با استفاده از انتقال نیروی ثانویهای سیالات مختلف مانند مایعات و گازها را به حرکت درآورده و به نقاط دیگری منتقل کنند. پمپ باد انواع مختلفی دارد که مهمترین و پراستفادهترین آنها شامل انواع پمپهای محوری، شعاعی، پرهای، دندهای، حلزونی، شلنگی، ترکیبی، دیافراگمی، پیستونی و … هستند.گاهی اوقات در صنایع مختلف لازم است که مایعاتی همچون آب، نفت، مواد شیمیایی، گلولای، دوغاب و … به نقاط دیگری منتقل شوند و برای این کار لازم است که از پمپهایی با قدرت مناسب استفاده شود تا در زمان مناسب و با سرعت کافی انتقال صورت بگیرد. پمپهای صنعتی میتوانند در ابعاد بزرگ، با قدرتهای متفاوت و با موتورهای مختلف وجود داشته باشند.
خدمات مجموعه
🔷طراحی ساخت تعمیرات انواع پمپ های اسیدی 🔷طراحی ساخت تعمیرات انواع پمپ های حلزونی از ۴ اینچ به بالا 🔷مشاوره ساخت نگهداری انواع پوستر پمپ ، مجتمع مسکونی ، مجتمع تجاری ، استخر ها ، بیمارستان ها ، دانشگاه ها 🔷ساخت انواع پمپ های پشت تراکتوری در اینچ های مختلف 🔷تعمیرات و ساخت انواع پمپ های پتروشیمی پالایشگاه