گرانول چیست؟
با پیشرفت تکنولوژی، روش و دستگاههای مختلفی برای تولید پلاستیک استفاده میشود. در ساخت پلاستیک اولین سوالی که به وجود آمد این بود که شکل ماده اولیه برای تولید پلاستیک به چه صورت باشد که در آخر شکل گرانول به دلیل داشتن مزایای مختلف انتخاب شد. از آنجا که پودر در هوا پخش میشود و ممکن است مشکلات تنفسی و آلودگی ایجاد کند، گرانول به عنوان شکل ماده اولیه انتخاب شد. برای ساخت پلاستیک ابتدا باید گرانول را ذوب کرد سپس فرم داد.

روشهای تولید گرانول:
بر خلاف تصور افراد مختلف گرانول نوعی پلیمر نیست بلکه شکلی از پلیمر است که از حالت پودری به شکل دانه دانه در آمده است.
روشهای مختلفی برای تولید گرانول وجود دارد اما در ایران از روش رشتهای یا روش خشک استفاده میکنند. همچنین نوع خاصی از گرانول با نام گرانول پلاستیک از بازیافت مواد پلاستیکی به دست میآید.
تولید گرانول به روش رشتهای:
برای تولید گرانول رشتهای از دستگاه و ماشین آلات ساده استفاده میشود. در این روش انواع پلاستیک بعد از عبور از مراحل مختلف به صورت رشتههای باریک درمیآید. رشتههای پلاستیک مذاب بعد از عبور از استخر آب به آسیاب مخصوص هدایت شده و پس از تکه تکه شدن خشک میشود. گرانول تولید شده در خطوط رشتهای به صورت خرده پلاستیک است.
تولید گرانول به روش خشک:
ماشین آلاتی که برای تولید گرانول خشک استفاده میشود پیچیدهتر بوده و دقت بالایی دارد. در این روش پلاستیکهای خرد شده مواد بازیافتی پس از ذوب شدن و عبور از صافی مخصوص توسط تیغههای مخصوص برش داده میشود. مواد خرد شده با دستگاه مکنده وارد مسیر لولهای مخصوص شده و در زمان کوتاهی سرد و خشک می شود. گرانولهای خشک شبیه گرانولهای تولید شده توسط صنایع پتروشیمی است.

گرانول چه کاربردی دارد؟
مهمترین کاربرد گرانول به عنوان ماده اولیه در تولید انواع محصولات پلاستیکی است. نوع کاربرد گرانول به نوع آن بستگی دارد. انواع و گریدهای مختلف گرانول میتوانند کاربردهای مختلفی در صنایع مختلف داشته باشند.