بهزی

جست‌وجو

عوامل موثر در کیفیت گرانول

زمان مطالعه 1 دقیقه

عوامل موثر در کیفیت گرانول

عوامل موثر در کیفیت گرانول کدام است؟

همانگونه که بیان شد گرانول‌ها از دو نوع ماده اولیه با کیفیت و بازیافتی تولید می‌شوند، مواد با کیفیت به دلیل کاربرد خوب و مزایای قابل قبولی که دارند احتیاجی به تغییر نداشته و بیشتر تمرکز ما در این مقاله پیرامون مواد اولیه بازیافتی است. در ادامه به عوامل اصلی که در کیفیت مواد بازیافتی تأثیر گذار هستند، اشاره می‌شود.

گیفیت گرانول‌های حاصل از مواد بازیافتی پس از گذرندان ۶ مرحله زیر قابل ارزیابی هستند

۱- کیفیت مواد اولیه ورودی

یکی از مسائل تأثیرگذار برروی کیفیت گرانول، کیفیت مواد اولیه ورودی است. مواد مورد استفاده شده، معمولاً به دو صورت با کیفیت و بازیافتی هستند. زمانیکه ماده اولیه باکیفیت باشد این کیفیت می‌تواند باعث تولید گرانول‌های مرغوب ‌شود. در حالی که مواد بازیافتی بیشتر برای تولیدات با کیفیت پایین‌تر انتخاب می‌شوند.

مواد بازیافتی موادی هستند که در مراحل قبلی بازیافت شسته شده وبه صورت پرک درآمده‌ تا برای تولید محصول وارد دستگاه اکسترودر شوند. این مواد ، می‌توانند به میزان زیادی مورد استفاده قرار گیرند. حفظ کیفیت این مواد یکی از عوامل موثر در کیفیت گرانول و حتی از عوامل روان سازی پروسه تولید گرانول است.

در حقیقت بهتر است از گرانول‌هایی استفاده شود که کیفیت محصول نهایی را ارتقاء دهد، اما با این حال بسیاری از افراد تولید کننده برای تولیدات خود از مواد ضایعاتی استفاده می‌کنند تا بتوانند از هزینه‌های اولیه تولید خود بکاهند.

۲- اهمیت پخش جمع‌آوری مواد بازیافتی

اولین مرحله‌ای که بر روی کیفیت گرانول بازیافتی اثر می‌گذارد مرحله جمع‌آوری مواد بازیافتی است. هرچه مواد بازیافتی تازه‌تر باشند و یا در معرض نور و حرارت کمتری قرار گرفته باشند، مواد اولیه مرغوب‌تری هستند و درهنگام آسیاب، می‌توان پرک مطلوب‌تری از آن‌ها تولید کرد.

باید توجه داشت که دریافت بار ضایعاتی مطلوب و کافی برای تولید پرک، یکی از مهم‌ترین و شاخص‌ترین فعالیت‌های تولید کننده پرک است؛ زیرا هرچه کیفیت بار ضایعاتی بهتر باشد، پرک مرغوب‌تری را می‌توان تولید کرد.

۳- شستشو مواد بازیافتی

پس از مرحله جمع‌آوری ضایعات و در نظر گرفتن نقش دپو، مسأله شستشو مواد بازیافتی باید مورد توجه قرار گیرد. این مرحله هم قبل از آسیاب و هم بعد از آسیاب باید انجام شود که این نشان دهنده اهمیت این مرحله در تولید گرانول است و نیاز است که به بهترین شکل ممکن انجام شود.
هرچه پرک‌ها از مواد اضافی مانند الودگی‌، گل و لای و روغن‌های اضافی بهتر پاک شوند، محصول نهایی تولید شده دارای کیفیت و مرغوبیت بالاتری است.

نکته‌ای که در این مرحله باید رعایت شود این است که این مواد باید با دقت بسیار زیادی شستشو داده شوند و همچنین حرارتی که در حین شستشو ممکن است به مواد اولیه گرانول برسد، بیش از حد نباشد، زیرا از کیفیت محصول نهایی می‌کاهد.

۴- کیفیت دستگاه‌های آسیاب

هر دستگاهی که ساخته می‌شود نیاز به سرویس و نگهداری دارد که برای دستگاه‌های گرانول‌ساز نیز این موضوع صدق می‌کند. دستگاه‌های گرانول‌ساز از جمله دستگاه‌هایی هستند که می‌توانند ارزش گرانول مواد بازیافتی را رقم بزنند. شکل بدنه، تیغه‌ها و سایر بخش‌های این دستگاه می‌تواند در تولید محصول مرغوب تعیین کننده باشد. البته آنچه که در آسیاب اهمیت دارد تنها خرد کردن نیست، بلکه جداسازی قطعات غیر پلیمری نیز امر مهمی است.

یکی از موارد مهم در مورد دستگاه‌های آسیاب بررسی کندی تیغه دستگاه است. از جمله مواردی که باعث کندی این تیغه‌ها می‌شود، انجام چند فرآیند آسیاب بصورت پیوسته است، زیرا ممکن است در برخی موارد، آلاینده‌های چسبیده به ضایعات با شستشو اولیه از بین نروند که در این حالت با بررسی کیفیت تیغه‌ها،و اطمینان از عدم کندی آن‌ها می‌توان مجدداً از فرآیند اسیاب استفاده کرد.

۵- کنترل خط تولید گرانول

کنترل خط تولید یکی از بخش‌هایی است که عامل انسانی جزئی از آن است البته به طبع این کنترل اگر با دستگاه‌های مکانیزه و الکترونیکی صورت گیرد، کار عوامل انسانی را آسان‌تر می‌کند. هرچقدر کارکنان بخش کنترل کیفی، ماهرتر و باتجربه‌تر باشند، طبیعتاً تأثیر بهتری بر کیفیت گرانول مواد بازیافتی برجای خواهند گذاشت.

۶- افزودنی‌های گرانول

یکی از نکاتی‌که در هنگام تولید گرانول به آن توجه می‌شود، اضافه کردن افزودنی‌هاست. این مواد در هنگام ذوب شدن پرک‌ها در دستگاه، به آن‌ها اضافه می‌شوند. بهبود عملکرد گرانول‌های بازیافتی و همچنین برطرف کردن ضعف‌های ذاتی محصول از خواص این افزودنی‌ها است.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.