بهزی

جست و جو در بهزی...

آشنایی با شکر سفید و قهوه ای

زمان مطالعه 1 دقیقه

آشنایی با شکر سفید و قهوه ای

آشنایی با شکر سفید و قهوه ای

شکر یکی از مواد طبیعی بشمار می‌رود که سالیان سال است در غذای رژیمی افراد برای پختن شربت، مربا، کیک و غیره بکار می‌رود و ازجمله موادی است که حتی مقدار کم آن‌هم کالری بالایی دارد به همین خاطر برخی افراد سعی دارند همیشه به دنبال جایگزین‌هایی باشند که ضرر کمتری برایشان داشته باشد. اشکال مختلفی از شکر وجود دارد، اما دو نوع شکر سفید و قهوه‌ای از متداول‌ترین انواع آن به شمار می‌روند. شکر سفید و شکر قهوه‌ای ازنظر تغذیه‌ای مشابه هستند و می‌توان گفت که شکر قهوه‌ای فقط کمی مواد مغذی بیشتری نسبت به شکر سفید دارد. درواقع شکر سفید و قهوه‌ای دارای فرق‌هایی در طعم و مشخصات خود برای قرار گرفتن در دستور غذایی مختلف دارند. تفاوت شکر قهوه‌ای و سفید ازنظر ارزش غذایی ازآنجایی‌که شکر قهوه‌ای و سفید هر دو از محصولات گیاه نیشکر و چغندرقند هستند پس ارزش غذایی آن‌ها کاملاً مشابه هست. (جالب است بدانید که 80 درصد شکر از نیشکر و 20 درصد آن از چغندرقند تهیه می‌شود.) درواقع، خواص شکر قهوه ای برای لاغری مخلوطی از شکر سفید و ملاس (نوعی شربت قند که باعث رنگ تیره‌ی شکر قهوه‌ای می‌شود) هست. ملاس ارزش غذایی شکر قهوه‌ای راکمی افزایش می‌دهد. یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های تغذیه‌ای بین شکر سفید و شکر قهوه‌ای این است که شکر قهوه‌ای مقادیر بالاتری کلسیم، آهن و پتاسیم دارد. شکر قهوه همچنین دارای کالری کمی کمتر از شکر سفید است. یک قاشق چای‌خوری (4 گرم) شکر قهوه‌ای 15 کالری دارد درحالی‌که همان مقدار شکر سفید حاوی 16.3 کالری هست. گذشته از این تفاوت‌های جزئی، آن‌ها ازنظر تغذیه‌ای کاملاً مشابه هستند و تفاوت اصلی‌شان در طعم و رنگ متفاوتشان است. اگر ازنظر فرآیند تولید نیز بخواهیم این دو شکر را بررسی کنیم باید بگوییم که در فرآیند پالایش قند دو محصول تولید می‌شود؛ شکر و شیره قند یا همان ملاس. شکر کمتر پردازش‌شده که هنوز حاوی مقادیر قابل‌توجهی ملاس است، همان شکر قهوه‌ای یا شکر سرخ است که بلورهای درشت‌تری دارد. برای تولید شکر سفید، شکر کریستالی در دستگاه سانتریفیوژ قرار می‌گیرد. سانتریفیوژ یک ماشین است که به‌سرعت می‌چرخد ​​تا کریستال‌های شکر را از ملاس جدا کند. پس‌ازاین مرحله شکر تولیدشده مجدداً پردازش می‌شود تا همه‌ی ملاس گرفته‌شده و کریستال‌های کوچک‌تر شکر سفید تشکیل شوند. در مرحله‌ی آخر این شکر در یک دستگاه تصفیه که از زغال استخوان یا استخوان خردشده حیوانات ساخته‌شده برای تهیه شکر سفید پردازش می‌شود.
شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.