⏬ معرفی چند مدل باقلوا استانبولی
* باقلوا پستهای fıstıklı baklava
باقلوا پستهای محبوبترین و اصیلترین نوع باقلوا ترکی محسوب میشود. باقلوا پسته که در ابتدا در ترکیه و سوریه تولید شد، دسری غنی و شیرین است که از تعداد زیاد لایه نازک خمیر (فیلو)، پر شده از پسته آسیاب شده درست میشود. فقط طعم شیرین باقلوا نیست که آن را بسیار جذاب میکند. تنوع پسته بهکاررفته در آن نیز تفاوت زیادی ایجاد میکند. پستههای مورد استفاده در این دسر به جای پستههای کامل معمولی مانند آنچه در سوپرمارکتها پیدا میکنید، پسته بچه هستند. این به این دلیل است که بچه پسته سبزتر است و طعم بیشتری دارد.
* باقلوای گردویی cevizli baklava
باقلوای گردویی یکی از محبوبترین انواع باقلوا استانبولی در جهان است. گردوها قبل از اینکه بین لایههای این باقلوا گردوغبار شوند، ریز خرد میشوند. آنها طعم منحصربهفردی را ارائه میدهند که هم خاکی و هم تند است و طعمی ملایم را در دهان شما ایجاد میکند. درست مانند نسخه پستهای، این یکی نیز در بسیاری از رستورانهای جهان عرضه میشود و به همان اندازه خوشمزه و محبوب است.
* باقلوای خشک Kuru Baklava
باقلواها معمولاً زود خراب نمیشوند؛ اما شکر بعد از 3 الی 5 روز متبلور میشود و طعم باقلوا خوشمزه و تازه از بین میرود. باقلوای خشک در مقدار کمی شربت خیس میشود، اما غلیظتر از شربتهای انواع دیگر است. این باعث میشود ماندگاری بیشتری داشته باشد، بنابراین میتوانید تا 30 روز از این خوراکی شیرین لذت ببرید بدون اینکه خراب شود یا کریستال شود.
اگر قصد دارید مقداری باقلوا را بهعنوان هدیه به خانه ببرید، باقلوا خشک باید انتخاب شما باشد. تنها چیزی که نیاز دارید این است که آن را در دمای اتاق نگه دارید و این شیرینی حدود یک ماه دوام خواهد داشت.
* شوبیت (شعبیات یا خامه باقلوا)
شوبیت (Şöbiyet) که در زبان عربی به آن وربات میگویند، یک دسر ترکی شبیه به باقلوا است، که در واقع ترکیبی جذاب از خامه غلیظ گاومیش(clotted cream) و باقلوای کلاسیک پسته است و مقدار مناسبی از شیرینی را با طعمی سبکتر، برای کسانی که از سایر انواع طعم شیرین باقلوا خسته شدهاند، ارائه میکند. این خامه تازه که در بین لایههای باقلوا استفاده میشود طعمی سبک و با طراوت به آن میدهد.
تنها عیب این نوع باقلوا ماندگاری کوتاه آن است که باید در یک روز مصرف شود. نسخه عربی این باقلوا وسطش با کاسترد پر شده است.
* باقلوا هاویج دیلیم (باقلوا هویج اسلایسی) havuç dilim baklava
همانطور که از نامش پیداست این باقلوای استانبولی را در سینی بزرگی دایرهای آماده کرده و سپس به شکلهایی شبیه به هویج برش میزنند؛ و به شکل برزرگتری در بشقاب سرو میشود. باقلوا هویج اسلایسی را میتوان با گردو یا پسته درست کرد. دوندورما (بستنی سنتی ترکی) یا سرشیر تازه مکمل کاملی برای باقلوا هویج است.
* باقلوا لانه بلبل یا باقلوا حلقه ای bülbül yuvası
این باقلوای استانبولی یک دسر آناتولی است که با ورقههای کاغذی نازک خمیر فیلو درست میشود. به جای اینکه ورقهای خمیر روی هم چیده شوند، این ورقها را دور یک وردنه نازک میپیچند تا شکل استوانهای پیدا کند. سپس سوراخ وسط آن را با گردو یا پسته پر میکنند.
* سوتلو نوریه Sütlü Nuriye
سوتلو نوریه به جای پسته با فندق درست میشود، چرا که فندق قیمت کمتری دارد، در شربت آن هم آب و شکر کمتری استفاده شده و به جای آن شیر استفاده میشود.
* فیستیک دولاما Fıstık Dolama (باقلوا پسته رولشده)
پستههای ریز خرد شده را در یک خمیر فیلو بسیار نازک و شفاف پیچیده و در شربت شکر خیس میکنند. این یکی از انواع باقلوا ترکی است که طعم آن شبیه باقلواهای سنتی شیرینیپزی نیست؛ بلکه بیشتر شبیه یک ویفر پسته است. رنگ سبز براق آن را بسیار جذاب میکند و به همان اندازه که به نظر میرسد خوشمزه است.
* باقلوا برگی Yaprak şöbiye
Yaprak şöbiyet ترکیبی از Fıstık Dolama و Şöbiyet است. پستههای ریز خرد شده را در یک لایه نازک از خمیر فیلو پیچیده و وسط آن را با خامه غلیظ پر میکنند. اغلب ترکیب های باقلو بسیار دلپذیر هستند، اما خامه و پسته در کنار هم، یک باقلوا با طعم فوقالعاده دلپذیر برای شم به ارمغان خواهد آورد.
* باقلوا لب دلبر Lady Lips
نام این دسر اشارهای به شکل جذاب آن است. این باقلوا با ماست، شیر، تخممرغ، لیمو، شکر، آرد، کره و آب تهیه میشود و با ریختن شربت شکر سرد روی شیرینی تازه و گرم شیرین میشود.
* باقلوا صدفی midye baklava (باقلوا میدیه)
باقلوا صدفی امروزه در مغازههای باقلوا فروشی بسیار پر فروش شده است که دارای کرم «کایمک» با مغز گردو یا پسته است. ظاهر جذاب در کنار طعم دلپذیر این باقلوا باعث شده تا بسیاری از رستوران ها آن را در منوی غذایی خود قرار دهند.