یکی از مهم ترین و پربازده ترین نوع چکشها در صنایع معدن کاوی و به ویژه حفاری، چکش هیدرولیک می باشد. چکشهای هیدرولیکی دارای انواع، طرز کار و روشهای استفاده متفاوتی هستند که قبل از خرید آنها باید در مورد آنها اطلاعات لازم را داشته باشید تا در خرید خود دچار اشتباه نشوید.
مشخصات چکش هیدرولیکی

یک چکش هیدرولیکی، که با نام پیکور هیدرولیکی نیز شناخته میشود، وسیله ای جانبی است که از آن برای حفاری و خرد کردن سنگها استفاده میشود. در این وسیله، برای فعالیت و خرد کردن سنگها، از فشار حاصل از روغن هیدرولیک استفاده میشود. برخی از این چکشهای هیدرولیکی را میتوان بر روی بیل مکانیکی، لودر و یا حتی مینی بیل مکانیکی نصب کرد. توجه داشته باشید که هر دستگاه خاص، چکش هیدرولیکی خاص خودش را دارد. از چکش هیدرولیکی میتوان برای استخراج و حفاری در معادن سنگ آهن، سنگ سیلیس، معادن مس و یا حتی در عملیات راهسازی برای ساخت تونل و ترانشه استفاده کرد.همچنین، در برخی اوقات، از چکشهای هیدرولیکی برای تخریب سنگها و بتنهای ساختمان نیز استفاده میشود.
انواع چکش هیدرولیکی
چکشهای هیدرولیکی دارای انواع بسیاری هستند که هر کدام از آنها برای یک نوع فعالیت خاص ساخته شده اند؛ بنابراین قبل از خرید چکش هیدرولیکی خود باید از نوع فعالیت صنعتی خود اطمینان حاصل کنید. انواع چکش هیدرولیکی ایرانی موجود در بازار برای یک یا چند مورد از فعالیتهای زیر ساخته شده اند: چکش هیدرولیکی دستی: به نوعی از چکشهای هیدرولیکی گویند که به جای نصب شدن بر روی ابزارآلات دیگر راهسازی، قابل استفاده به صورت دستی هستند. این نوع چکشهای هیدرولیکی به یک موتور کوچک همراه نصب شده و برای فعالیتهای کوتاه مدت و کوچک مناسب تر است. اگر قصد دارید از این نوع چکش هیدرولیکی استفاده کنید، حتما از سلامت و امنیت فرد انجام دهنده فعالیت مطمئن شوید. از این نوع چکشها معمولا برای تخریب ساختمانهای قدیمی استفاده میشود.
چکش هیدرولیک بیل مکانیکی: چکش هیدرولیکی بیل مکانیکی یکی از پرکاربردترین نوع چکشهای هیدرولیکی هستند. این نوع چکشها به جای باکت بیل مکانیکی بر روی بیل مکانیکی نصب شده و به فعالیت میپردازد. نیروی حرکت این نوع چکشها از بیل مکانیکی تغذیه شده و بنابراین قدرت تخریب فوق العاده بیشتری نسبت به چکش هیدرولیکی دستی دارد. به طور مثال، این نوع چکشهای هیدرولیک را میتوانید بر روی بیل مکانیکی PC220-7 نصب کرد که در مجموعه فراهیدرولیک نیز این نوع بیل مکانیکی را معرفی کردیم.
چکش گاز هیدرولیک: این چکشها نسبت به چکش فول هیدرولیک روغن و انرژی بیشتری از دستگاه متصل شده میگیرند و این امر بازده و قدرت تخریب تا حدی پایین میآورد ولی با این حال برای فعالیتهای کوچک و ساده مناسب هستند. همچنین، از فواید چکش گاز هیدرولیک میتوان به اصطکاک پایین و قیمت به صرفه آنها اشاره کرد.
چکش فول هیدرولیک: چکشهایی با قدرت بیشتر نسبت به چکش گاز هیدرولیک هستند که برای راهسازی و معدن کاویهای بزرگ استفاده میشوند. همانطور که در بالاتر نیز اشاره کردیم، این چکشها با وجود قدرتمند بودن، سریع تر خراب شده و به بیل مکانیکی فشار بیشتری میآورد.