دستگاه های سرخ کن جزو دستگاه هایی هستند که امروزه برای آشپزی بهتر به کمک آشپزان آمده اند و می توانند بسیار راحت تر از گذشته مواد غذایی را به صورت سرخ شده در اختیار آشپز قرار دهند.
سرخکن چیست؟
سرخ کن ها متشکل از یک المنت گرم کننده، یک ظرف توری برای قرار گرفتن مواد غذایی در آن و ظرف پر از روغن می باشد که با استفاده از این سیستم ساده شما می توانید غذای خود را به بهترین شکل ممکن سرخ و برشته کنید. به عبارتی به کمک دستگاه سرخ کن فر آیند سرخ کردن مواد غذایی را بدون دردسر، با سرعت بیشتر، کیفیت بالاتر و طعم بهتری می توان تجربه کرد.معمولا در فست فود ها و رستوران ها به جای استفاده از قابلمه یا تابه از سرخ کن های بزرگ و صنعتی استفاده می شود که این دستگاه ها با حجم زیادی از روغن بسیار سریع مواد را به صورت سرخ شده در اختیار شما میدهند.معمولا افراد فکر می کنند که با خرید سرخ کن باید به میزان زیادی روغن مصرف کنند، اما بد نیست بدانید که در سال های اخیر سرخ کن هایی تولید شده که با استفاده از روغن کم یا حتی بودن روغن می توانند به شکل ویژه ای مواد غذایی را برای شما سرخ کنند.
سرخ کن چگونه کار می کند؟
سرخ کن ها دارای نوعی سبد فلزی سوراخ دار هستند که غذا را در خود جای می دهد و در روغن جوشیده قرار می گیرد. میزان مصرف روغن سرخ کن ها به ظرفیتشان بستگی دارد و معمولا حدود دو پیمانه است.جهت صرفه جویی در هزینه می توانید از روغن های سرخ کردنی چند بار مصرف استفاده کنید. بعضی از سرخ کن ها دارای فیلتر هایی هستند که باعث کاهش بوگرفتن غذاها و افزایش عمر روغن می شوند. دیگر کاربرد فیلتر روغن، افزایش طول عمر استفاده از دستگاه و سیستم های الکتریکی و مکانیکی و کنترل درجه حرارت است.اما این فیلتر حساسیت هایی دارد برای مثال هنگام شستن سرخ کن، این فیلتر به هیچ وجه نباید با آب تماس پیدا کند، چون در کسری از ثانیه خاصیت کربنی خود را از دست می دهد.
سرخ کن بدون روغن چطور کار می کند؟
این دستگاه یکی از وسیله های محبوب در آشپزخانه هاست که به کمک آن به راحتی می توانید شیرینی، انواع غذاهای سرخ کردنی و چیپس سیب زمینی را با کمترین میزان روغن آماده کنید. غذاهایی که با این دستگاه آماده می شوند، چون مقدار کمی کالری و چربی دارند، به عنوان بهترین جایگزین برای غذاهای سرخ کردنی هستند.این دستگاه از اسمش هم مشخص است که احتیاج چندانی به روغن ندارند، به اندازه یک قاشق غذا خوری هم کارتان راه می افتد. حتی اگر ذره ای روغن هم مصرف نشود مشکلی پیش نخواهد آمد. نکته قابل توجه اینجاست که غذا در فرآیند پخت مرتب هم بخورد تا گرما به طور مساوی به همه قسمت های غذا برسد.
معرفی انواع سرخ کن
معرفی انواع سرخ کن و آشنایی با آن ها یکی از مواردی است که در هنگام خرید سرخ کن بسیار مهم و الزامی است، در این بخش ما با معرفی و توضیح در مورد انواع سرخ کن سعی می کنیم که شما با آشنایی بیشتر بتوانید انتخاب مناسب تری داشته باشید. سرخ کن ها بسته به نوع مصرف شما و میزان هزینه ای که میخواهید برای خرید آن صرف کنید به چند دسته تقسیم میشوند:
♦️سرخ کن های معمولی و الکتریکی ♦️سرخ کن های بدون روغن یا کم مصرف ♦️مینی سرخ کن ها