بهزی

نکات مهم در پرورش مرغ و خروس سبرایت

زمان مطالعه 1 دقیقه

نکات مهم در پرورش مرغ و خروس سبرایت

همانطور که گفته شد، آنها برای تولید گوشت و تخم مناسب نیستند و صرفا جنبه زینتی آنها مدنظر است. پرورش این پرنده مینیاتوری به ویژه برای مبتدیان بسیار دشوار خواهد بود، بنابراین بهتر است قبل از شروع به کار از پرورش دهنده های با تجربه این پرنده مشاوره های تخصصی دریافت کنید، حتی اگر شده هزینه های لازم را به آنها بپردازید. متاسفانه مرغ ها مادران خوبی برای جوجه های خود نیستند و در صورت عدم توجه پرورش دهنده ، جوجه ها میزان مرگ و میر بالایی خواهند داشت، بنابراین نیاز به تغذیه و توجه توسط پرورش دارند. مرغ و خروس های بالغ به طور کلی مقاوم هستند، اما باید واکسن های لازم را با مشورت دامپزشک به آنها تزریق کنید تا در برابر بیماری هایی مانند نیوکاسل، مارک، کوکسیدیوز و … مقاوم شوند. هم چنین رعایت بهداشت در محیط پرورش، به سلامت و طول مرغ و خروس های سبرایت کمک خواهد کرد. آنها مانند بسیاری از بانتام ها به خوبی پرواز می کنند، بنابراین بعضی اوقات در فضای سربسته و حصارکشی شده پرورش داده می شوند و بر خلاف مرغ و خروس های معمولی آزادی کامل ندارند. به این نکته مهم نیز توجه کنید که خروس های سبرایت به دلیل ژنتیک خاص خود در برخی موارد نابارور متولد می شوند و این امر باعث پیچیدگی تولید مثل و تکثیر این نژاد خواهد شد.

پرورش مرغ و خروس سبرایت

اگر دارای یک اتاق یا انباری در خانه خود هستید و یا حیاط و مرتع بزرگی دارید می توانید این پرنده را پرورش دهید. دقت کنید که در صورت پرورش در حیاط حتما باید قفس مناسبی را برای آنها بسازید تا هم فرار نکنند و هم از سرما و گرما در امان باشند. برای این منظور می توانید از صفحات پلی کربناتی دو جداره یا سیمان و بلوک استفاده کنید. آنها برای پرورش نیاز به تجهیزات اولیه دارند که در زیر به مهم ترین آنها اشاره شده است : 🔸 خاک اره برای بستر 🔸 دانخوری و آبخوری 🔸 هیتر گرمایشی برای مواقع سرد سال 🔸 فن تهویه برای تعویض هوای محل پرورش 🔸 دستگاه جوجه کشی برای تبدیل تخم به جوجه 🔸 لامپ مادر مصنوعی برای پرورش جوجه ها 🔸 لامپ مهتابی یا رشته ای برای روشنایی محل پرورش 🔸 دارو و واکسن برای مواقع ضروری

تغذیه مناسب برای مرغ و خروس های مینیاتوری سبرایت

به منظور تغذیه مرغ و خروس سبرایت همانند هر پرنده دیگری می توان از برنج، گندم، جو، نان خیس، ته مانده غذاها به شرط تازه بودن، گیاهان و سبزیجات، میل ورم و حشرات ریز و هر ماده غذایی دیگری استفاده نمود. البته باید در تغذیه آنها دقت نمود که از مواد غذایی بسیار چرب و یا بسیار شور و شیرین استفاده نشود زیرا سیستم گوارشی آنها قادر به هضم چربی و نمک و شکر نیست و مشکلات زیادی را برای سلامتی آنها به دنبال خواهد داشت. هم چنین قابل توجه است که این نژاد از مرغ و خروس تحمل کمتری در برابر بیماری دارد، بنابراین باید موارد بهداشتی را در محیط این پرنده رعایت نمایید و از آب و غذای تازه و سالم استفاده کنید. تغذیه از غذای فاسد و مانده ، هم غذا شدن با سایر حیوانات نظیر موش، گربه، سگ، کلاغ و گنجشک، نوشیدن آب کثیف و ... همگی می توانند سبب بروز بیماری در این مرغ و خروس ها شود.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.