ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
ظروف پلی استایرن (Polystyrene یا مخفف PS):ظروف پلی استایرنی خود به دو گروه هایمپک (HIPS) و کریستال (GPPS) تقسیم می شوند. با ظروف پلی استایرنی و انواع آن در مقاله ظروف پلی استایرن چیست بیشتر آشنا شوید.
ظروف پلی پروپیلن (Polypropylene یا مخفف PP):در واقع به دلیل وجود این گزوه است که ظروف یکبار مصرف پلاستیکی پر مصرف ترین انواع ظروف یکبار مصرف تلقی شده اند. این ظروف نرم اما مقاوم در برابر شکستن هستند. همچنین در برخورد با مواد غذایی داغ ترکیبی آزاد نمی کنند. ظروف پت (پلی اتیلن ترفتالات یا PET):از این ظروف بیشتر در ساخت بطری های آب آشامیدنی استفاده می شود. ظروف پی وی سی (پلی وینیل کلراید یا PVC):نام این دسته را احتمالا در بسته بندی مواد غذایی و دارویی شنیده اید.ظروف یکبار مصرف آلومینیومی
ظروف آلومینیومی در برابر گرما و سرما مقاوم بوده و غذا را مدت بیشتری گرم نگه می دارند. همچنین این ظروف قابلیت استفاده در ماکروویو را دارند. نکته دیگری که می توان به آن اشاره کرد قیمت این ظروف است که در مقایسه انواع ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، گران تر می باشد. با این وجود به دلیل کاربردی بودن آن، بسیار محبوب واقع شده اند و در هتل ها، رستوران ها و مصارف خانگی به چشم می خورند.
ظروف یکبار مصرف گیاهی
ظروف گیاهی به محیط زیست آسیبی وارد نمی کنند و بعد از مدتی تجزیه می شوند و به طبیعت بر می گردند. مواد تشکیل دهنده این ظروف نیز از طبیعت است و شامل نشاسته ذرت، سیب زمینی و یا گندم است. با وجود ویژگی زیستی که دارد موجب افزایش قیمت آن نسبت به سایر دسته بندی ها است.
ظروف یکبار مصرف کاغذی
ظروف یکبار مصرف کاغذی نه تنها از نظر بصری بسیار شیک و زیبا هستند، بلکه در در نگهداری دما نیز توانایی بالایی دارند و در عین حال تجزیه پدیر نیز می باشند. در تولید ظروف یکبار مصرف کاغذی تقریبا ۸۰ درصد انرژی کمتری نسبت به تولید ظروف یکبار مصرف پلاستیکی استفاده می شود. این ظروف با حدود قیمت ۲ تا ۳ برابر ظروف پلاستیکی می توانند جایگزین مناسبی برای آن ها باشد.
ظروف یکبار مصرف فومی
برای تولید ظروف پلی استایرنی فوم دار از گاز هگزان استفاده می شود. این گاز در دمای حدودی ۱۶۰ درجه آزاد می شود، پس امکان ترکیب شدن با ماده غذایی در دماهای بسیار بالا وجود دارد. این گاز در بدن انسان موجب عوارضی مانند سردرد خواهد شد. اما به طور کلی ظروف یکبار مصرف فومی بسیار محبوب در نگهداری و پخش مواد غذایی سرد، گرم و حتی مرطوب هستند. این ظروف ظاهری شکیل و سفید رنگ دارند و معمولا نسبت به ظروف یکبار مصرف کاغذی ارجح شناخته می شوند.