بهزی

معرفی انواع چرخ خیاطی

زمان مطالعه 1 دقیقه

معرفی انواع چرخ خیاطی

تاریخچه ورود چرخ خیاطی به جامعه ایرانی

همه ما تا حد زیادی به جایگاه ویژه چرخ خیاطی و اهمیت شغل دوزندگی واقف هستیم اما ضروری است که قبل از پرداختن به معرفی انواع چرخ خیاطی و کاربرد آن ها به انواع وسایل پرکاربرد و مفید به نحوه ورود آن به جامعه و مزایای ورود آن بیشتر آشنایی داشته باشیم. ورود اولین چرخ خیاطی به ایران به دوران مظفرالدین شاه برمی گردد. هر چند که در روزهای اول ورود این دستگاه بسیاری از افراد موضع گیری خاصی در مورد خرید آن داشتند و برخی بر این باور بودند که چرخ خیاطی پارچه را می خورد و از دوام و کیفیت پارچه می کاهد اما به مرور از کارکرد این دستگاه راضی شدند به گونه ای که یکی از وسایلی که از آن زمان تاکنون پایه ثابت خرید جهیزیه برای نوعروسان است می توان به چرخ خیاطی اشاره کرد. در واقع یکی از بزرگترین و مهمترین اختراعات بشر می توان به چرخ خیاطی اشاره کرد که در صنعت مد و لباس انقلاب ایجاد کرده است. نیاز به چرخ خیاطی در هر خانه ایرانی احساس می شود و می توان این محصول را یکی از وسایل ضروری در خانه عنوان کرد.

معرفی انواع چرخ خیاطی خانگی و کاربرد آن

خوشبختانه به دلیل نیاز بالا به این کالا چه در صنعت و چه در خانه همیشه تقاضا برای این محصول بالا می باشد و با توجه به پیشرفت دانش تکنولوژی روز به روز بر تعداد این چرخ های خیاطی افزوده می شود که تولید محصولات با فناوری جدیدتر در راحتی کار و تمیز تر شدن کارهای خیاطی اثر مثبتی دارد. خوشبختانه دوخت و دوز با چرخ خیاطی خانگی کار راحتی است و با اندکی تمرین می توان کار با این دستگاه را به راحتی یاد گرفت. مهمترین ویژگی که چرخ خیاطی خانگی دارد این است که قیمت این چرخ در مقایسه با چرخ های صنعتی کمتر می باشد و وزن سبک تری هم دارد و برای کار با آن نیاز به مهارت خاصی نیست و برای انجام کارهای خانگی از جمله تنگ کردن، وفور، و …. بسیار مناسب است. در این بخش معرفی انواع چرخ خیاطی و کاربرد آن ها می پردازیم. از این مدل چرخ خیاطی خانگی می توان به : 🔸 چرخ خیاطی کاچیران مدل نیولایف 200-988 : مهمترین مشخصه های این چرخ خیاطی می توان به قابلیت دوخت بر روی پارچه نازک و ضخیم اشاره کرد و دارای قابلیت هایی همچون: مجهز به قفل اتوماتیک، دوخت پهن و نازک، سوزن نخ کن، ژتون دوزی و …. اشاره داشت.

🔸 چرخ خیاطی ژانومه مدل JH 1512 : قابلیت دوخت بر روی انواع پارچه ضخیم و نازک، مجهز به سوزن نخ کن، پس دوزی، قابلیت دوخت حلقوی …. اشاره کرد.

🔸 چرخ خیاطی کاچیران مدل الیزابت 410: از مهمترین مشخصه بارز این چرخ خیاطی سبک وزن بودن و اشغال کردن فضای کم و بدنه مقاوم آن اشاره داشت و اینکه طراحی منحصر به فردی دارد به گونه ای که یکی از شیک ترین چرخ خیاطی است. این وسیله هم همچون موارد بالا دارای قابلیت های گفته شده است.

🔸 چرخ خیاطی ژانومه مدل 399A: طراحی زیبا و منحصر به فرد و بدنه مقاوم از جنس فلز و سر و صدای بسیار کم در کنار سایر قابلیت ها ( مناسب برای دوخت ساده و پیچیده) و .. اشاره داشت.

🔸 چرخ خیاطی کاچیران مدل نرگس 210: این چرخ طراحی شیک و منحصر به فردی دارد اما مجهز به سوزن نخ کن نیست اما قابلیت دوخت بر روی انواع پارچه ها را دارد و مجهز به مکانیزم کنترل عرض دوخت است. هر چند که تنوع چرخ های خیاطی خانگی بسیار بالا می باشد و همگی از مشخصه های بارزی برخوردارند اما در این مقاله نمی توان به تک تک این مدل ها شاره کرد و از بحث موضوع ما خارج است به همین دلیل سعی شده که به معرفی مهمترین این چرخ ها پرداخته شود.

معرفی انواع چرخ خیاطی صنعتی و کاربرد آن ها

خوشبختانه تنوع چرخ های صنعتی هم بالا می باشد. از مهمترین تفاوت بارزی که این چرخ های صنعتی با چرخ های خیاطی خانگی دارند این است که علاوه بر تفاوت در شکل ظاهری و وزن و مقاومت، هر یک از این چرخ ها فقط یک قابلیت دارند. این نوع چرخ ها بیشتر برای کارهای صنعتی در کارگاه ها و کارخانه های تولیدی طراحی شده اند و به دلیل اینکه حجم محصولات تولیدی بسیار بالا است این چرخ ها باید از مقاومت خاصی برخوردار باشند که این حجم از دوخت و دوز را پاسخگو باشند. برخی از این چرخ ها عبارتند از : 🔸 چرخ خیاطی دارای صفحه کار استوانه‌ای (Cylinder Bed) : از ویژگی این چرخ می توان به شکل استوانه ای آن اشاره داشت و اینکه برای دوخت پارچه و کفش مناسب می باشد.

🔸 چرخ خیاطی Post-bed: این نوع چرخ مجهز به یک موتور خارجی است و بیشتر برای متصل کردن نشانه ها و علائم روی لباس، دستکش و … استفاده می شود.

از دیگر چرخ خیاطی صنعتی می توان به:

🔸 چرخ خیاطی صنعتی پایه مسطح: از رایج ترین چرخ های صنعتی است و شباهت زیادی به چرخ خیاطی خانگی دارد و بیشتر برای تزئینات روی پارچه‌های نازک استفاده می شود.

🔸 چرخ خیاطی صنعتی پایه بلند: برای دوخت پارچه‌هایی همچون چرم و جیر استفاده می شود.

🔸 چرخ خیاطی صنعتی بدون بازو: دوخت سر آستین و سرشانه‌ها

🔸 چرخ خیاطی صنعتی پایه سیلندری و … اشاره داشت.که هر یک از این چرخ ها هم قابلیت ها و مشخصه های خاص خود را دارند.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.