تیرچه صنعتی چیست؟
تیرچه هایی که خرپایی آن ها به روش جوش نقطه ای تولید گردد، تیرچه صنعتی نامیده می شوند. تیرچه های صنعتی در ظاهر یا به صورت مثلثی بوده و یا چهار وجهی می باشند. شکل گیری اجزای این تیرچه ها به صورت مستقیم می باشد و هیچ انحنایی در این مسیر شامل آن ها نمی گردد. اجزای تیرچه صنعتی به وسیله لولا به یکدیگر متصل می گردند.
تیرچه های صنعتی برای تامین استحکام سازه ها مورد استفاده قرار می گیرند و نقش ستون را ایفا می نمایند. متریال اولیه آن ها فولاد یا بتن بوده و در تولید سقف کاربرد دارند. در این سقف ها بلوک ها به صورت قالبی بتنی بر روی تیرچه ها قرار می گیرند و سازه ای به شکل T تشکیل می دهند. در این سقف ها که به سقف های تیرچه بلوک معروفند بخش تیرچه ها مهم ترین بخش می باشد که در روند ساخت آن کاربرد دارد.مقایسه روش های مختلف تولید تیرچه ( سنتی و صنعتی)
امروزه روش های نوینی برای تولید محصولات مختلف مرتبط با ساختمان سازی روی کار آمده اند و جایگزین روش های پیشین با هدف رفع ایرادات و عیب و نقص هایشان شده اند. از متداولترین روش های اجرای سقف ها، روش تیرچه بلوک می باشد. سقف خروجی از این روش مزایای بسیاری داشته که این روش را به محبوب ترین روش ها تبدیل نموده است.
سقف های تیرچه بلوک موجب صرفه جویی در مصرف بتن شده و وزن سازه را کاهش می دهند. هزینه اجرایی سقف های تیرچه بلوک بسیار پایین تر از انواع مشابه آن می باشد. علاوه بر کاهش این هزینه ها، تیرچه بلوک ها مقاومت بالایی در مقابل نیروهای جانبی داشته و طبیعتا سازه های تولیدی از این طریق مقاوم تر می باشند. یکی دیگر از مزایای این سقف ها پیاده سازی آسان آنها در مقایسه با انواع دیگر است.انواع تیرچه ها
تیرچه بتنی
تیرچه خرپایی تیرچه صنعتی تیرچه پیش تنیده تیرچه فلزی با جان بازمزایای تیرچه صنعتی
کاهش وزن سازه نهایی تولید شده
کاهش هزینه نهایی تولید تیرچه سهولت در ذخیره سازی تیرچه ها در تناژ بالا امکان صادرات تیرچه ها کاهش مصرف متریال مختلف تولید میلگرد فوقانی و تحتانی تیرچه به صورت یکپارچه تولید سقف سبک از این طریق صرفه جویی در زمان تولید صرفه جویی در فضای تولیدی عدم لرزش سقف تولید شده افزایش کیفیت محصول نهایی در مقایسه با قیمت آن قابلیت تولید انبوه تیرچه صنعتی حذف نقص ها از طریق نصب میلگردهای تقویتی مجهز به جوش نقطه ای کنترل کیفی محصول خروجی در هر مرحلهمزیت و کاربرد تیرچه صنعتی از لحاظ فنی
روش های سنتی به دلیل استفاده از نیروی انسانی، در معرض خطاهای انسانی قرار داشتند و نمیشد از این خطاها اجتناب نمود در صورتی که در روش های صنعتی تولیدات با استفاده از ماشین ها صورت میگیرد و این خطاها از بین رفته اند.
در روش سنتی از جوش قوش الکتریکی برای جوش قطعات مختلف استفاده می شد و آرماتورها را به سطوح متصل می نمود و خروجی تولید شده شکننده می بود. در صورتی که در تولید تیرچه صنعتی از سیستم جوش نقطه ای استفاده می شود و نقض ذکر شده از این طریق رفع می گردد. به همین دلیل استفاده از تیرچه سنتی در بیشتر نقاط کشور ممنوع اعلام شده است. در روش تولید سنتی در مراحل مختلف ناخالصی هایی وارد می شد و این مورد موجب کاهش ضخامت آرماتورها می گشت و کیفیت فولاد متصل شده را کاهش می داد. در این نقص تیرچه تولید شده مقاومت خوبی برای تنش های مختلف نداشته و به منظور حل این مساله از سیستم جوش نقطه ای با پرس آرماتورها استفاده نموده اند.