انواع ترموود از نظر روش تولید :
مدل ترمو- اس (Thermo-S) یکی از مدل های رایج و البته کاربردی در چوب ترمو را می توان به ترمو اس یا مدل اس این گونه اختصاص داد. این مدل بسیار محبوب است و البته پایداری آن هم به نسبت نیاز شما بستگی دارد. در این رده بندی S مخفف Stability به معنای ثبات و پایداری است و هدف از ایجاد ترموود با این کلاس مقاومت و پایداری آن در برابر شرایط محیطی است ، برای همین در این روش چوب را تا دمای 180 درجه سانتیگراد حرارت می دهند تا مقاومت آن را بالا ببرند . وقتی در این درجه حرارت چوب قرار بگیرد در مقابل بسیاری از مشکلاتی که ممکن است برای چوب ها بوجود بیاید مقاوم است. بنابراین محصولاتی که با استفاده از این روش تولید و عرضه می شوند با توجه به میزان رطوبت محیط ، چیزی مابین 6 تا 8 درصد تغییر ابعاد یا تورم دارند . از گونه های سوزنی این محصول برای محیط های داخلی ساختمان ها همچون مبلمان داخلی ، اتصالات در محیط خشک ، در و پنجره ، سونا و از نوع پهن برگ آن برای اتصالات در هر نوع شرایط آب و هوایی مانند کف پوش ها ، مبلمان فضای شهری و سونا استفاده می شود .هر چند که این مدل در نمای ساختمان هم استفاده می شود اما در نما دوام چندانی ندارد و بهتر است از مدل دیگری در نما استفاده شود. ترمو- دی (Termo-D) مدل دیگری که بهتر از مدل ترمو اس عمل می کند و کاربردهای زیادتری دارد مدل دی است. مدل دی به دلیل مقاوت بیشتر نسبت به مدل قبلی خود در نما نیز استفاده می شود و کاملا امنیت و مقاومت در آن جریان دارد. در این کلاس D مخفف کلمه Durability به معنی دوام است و هدف و ویژگی مدنظر برای این محصول دوام طبیعی آن است که بسیار حائز اهمیت می باشد ، برای همین منظور در فرآوری تولید این محصول چوب را تا دمای 220 درجه سانتیگراد حرارت داده و استحکام آن را در برابر شرایط محیطی بالا می برند . باید گفت این روش استحکام چوب را چندین برابر بیشتر می کند و در این روش تیمار سبب می شود محصول دوام فوق العاده ای داشته باشد و بتوان در محیط های باز از آن استفاده نمود . میزان رطوبت و شرایط دمایی این چوب بین 5 تا 6 درصد تغییر بعد و تورم دارد . کاربردهای این چوب برای مکان های بیرونی همچون ساخت درب های بیرونی ، چوب نما و دیوار ، تابلو چوبی مغازه ، سونا ، سرویس بهداشتی و حمام و همچنین فضای مبلمان شهری می باشد .بیشتر استفاده از این نوع در ساختمان ها و نمای خارجی است اما در داخل ساختمان هم قابل استفاده است. در حمام یا سرویس بهداشتی کاربرد اساسی دارد که رطوبت در آنجا زیاد است.
انواع ترموود از نظر گونه چوب
ترموود با چوب نرم (Soft Wood) اگر بخواهیم از نظر گونه چوب های ترموود را بررسی کنیم باید بگوییم که از نظر گونه نیز این چوب ها متفاوت هستند. مثلا یک نمونه از آن چوب نرم است که ضعیف می باشند . چوب های نرم از درختان سوزنی برگ همچون سرو ، صنوبر و کاج حاصل می شود . نرم چوب ها نسبت به سخت چوب ها کمی ضعیف تر و شکننده تر هستند و دانستیه یا چگالی کمتری نسبت به چوب های سخت دارند و به دلیل سبکی و قیمت ارزان در صورت گذراندن فرآیند ترموود قابل استفاده در نمای ساختمان می باشند .با آن که این چوب ها در نمای ساختمان قابل استفاده هستند اما اگر درست تقویت نشوند ممکن است دچار مشکلاتی گردند. ترموود با چوب سخت (Hard Wood) گروه دیگری که نوع چوب وجود دارد چوب سخت است. در واقع نوع نرم آن شکننده است اما نوع سخت آن مقاوم تر هستند. سخت چوب ها از درختان پهن برگ بوجود می آیند که از پرطرفدارترین آنها در دنیای صنعت می توان به چوب ون اشاره نمود و بقیه چوبها با استفاده از چوب درختانی نظیر گردو ، صنوبر ، بلوط ، افرا ، ماهون ، گیلاس ، راش و زبان گنجشک تولید می شوند . اگر تمایل به اجرای نمای ساختمان چوبی با طرح های ویژه دارید استفاده از سخت چوب ها برترین گزینه است .این مدل برای استفاده در نمای ساختمان بسیار مناسب است و باعث می شود تا دوام بیشتری نسبت به مدل نرم خود داشته باشند.
انواع ترموود از نظر ابعاد و پروفیل :
اگر بخواهیم از سومین انواع چوب ترموود بگوییم بسته به پروفیل به کار برده در آن باید گفت که این پروفیل های چوب ترموود با طول 3 یا 6 با مقطع هایی در طرح ها و ابعاد متعدد در بازار موجود هستند علاوه بر آن پروفیل ها در دو نوع شیاردار و بدون شیار نیز تقسیم می شوند که کاربردهای مختلفی دارند.