بهزی

آشنایی با انواع کارتن و مصارف آن

زمان مطالعه 1 دقیقه

آشنایی با انواع کارتن و مصارف آن

⏬ انواع کارتن ⏬

کارتن‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند: کارتن سینگل: این کارتن قیمت پایینی دارد اما برای بسته‌بندی کالاهای سنگین نامناسب است؛ زیرا فاقد ورقه‌های فیبر چین خورده است و مقاومت زیادی ندارد.

کارتن دوجداره: جایگزین خوبی برای جعبه‌های چوبی است، نمی‌شکند و مقاومت خوبی دارد؛ بنابراین بیشتر برای کالاهای صنعتی استفاده می‌شود.

کارتن سینگل دوجداره:

سی فلوت(C-Flute): کارتنی همه کاره است که در ضخامت هفت تا چهل سانتیمتر تولید می‌شود.

بی فلوت (B-Flute): این کارتن با ضخامتی کم در حدود دو و نیم سانتیمتر تولید می‌شود که برای محصولات کوچک و سبک وزن مناسب است.

ای فلوت (E-Flute): در برابر چین‌خوردگی مقاومت می‌کند و گزینه خوبی برای چاپ یا تولید جعبه‌های کوچک مانند جعبه پیتزا است. ضخامت آن در حدود هفت و نیم سانتی متر است.

آر فلوت(R-Flute): این نوع کارتن قابلیت استفاده از امکانات چاپ را دارا است و با کارتن‌های بی فلوت، ضخامتی یکسان دارد.

به طور معمول یک ورق استاندارد از مقوا از سه جزء ساخته می‌شود که عبارت‌اند از یک ورق فلت دار که در مرکز قرار می‌گیرد و دو لایه کاغذ که نقش آستر بیرونی و داخلی را خواهند داشت. این لایه‌ها با چسب محکم می‌شوند و به کارتن‌ها استحکام و ثبات می‌بخشند.

در تولید انواع گوناگون کارتن، از کاغذهای مختلف استفاده می‌شود که از عوامل کلیدی محسوب می‌شوند. به طور کلی دو نوع از کاغذ در ساخت کارتن کاربرد بیشتری دارند که عبارت‌اند از: کاغذ کرافت (kraft) و تست (test). کرافت قوی‌ترین نوع کاغذ است؛ زیرا دارای الیاف طبیعی از چوب نرم درختان است، کاغذی قوی و ساده است که برای ساخت کارتن‌های ضخیم از آن استفاده می‌شود. اما کاغذ تست درواقع دولایه است. یک کاغذ آزمایشی که بازیافتی است و به اندازه کاغذ کرافت قوی و محکم نیست. به همین جهت از کاغذ تست بیشتر برای آستر داخلی کارتن استفاده می‌شود که همچنین ارزان قیمت‌تر است. در تولید کارتن‌های دوجداره و ضخیم از آسترهای اضافی استفاده می‌شود که استحکام و مقاومت کارتن و در نتیجه قیمت آن را افزایش می‌دهند و مناسب بسته‌بندی اجسام سنگین یا ظریف هستند. برای حمل اجسام خیلی سنگین یا بزرگ مانند قطعات خودرو، تجهیزات صنعتی و غیره از کارتن‌های سه جداره مدد می‌گیرند که از ضخامت بیشتری برخوردار هستند.

❇️ مصارف و کاربردهای مختلف کارتن ❇️

این روزها از کارتن‌ها استفاده‌های مختلفی می‌توان کرد. آن‌ها فقط برای بسته‌بندی به کار نمی‌روند و کاربردهای گوناگونی دارند که به چند مورد اشاره می‌کنیم: ♦️ برای ذخیره‌سازی وسایل در انبار یا اسباب‌کشی

♦️ برای بایگانی کردن پرونده‌ها در ادارات و سایر اماکن

♦️ به عنوان حفاظ و بسته‌بندی چاقو و اقلام تیز

♦️ استفاده به عنوان ضربه‌گیر برای جلوگیری از آسیب‌دیدگی اجسام شکستنی

♦️ استفاده به عنوان مواد کمپوست: زیرا کارتن یک ماده عالی برای کمپوست است که به افزایش کربن کمپوست کمک می‌کند.

برای محافظت گیاهان و کنترل علف‌های هرز: گیاهان جوان در برابر چمن‌زنی، علف‌های هرز و همچنین جوندگان، آسیب‌پذیر هستند و کارتن بهترین نگهبان برای آن‌هاست. فقط کافی است که مقوا یا کارتن را برش داده و در اطراف تنه گیاه قرار داد تا آز آن‌ها در برابر آفات مراقبت کند.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.