ماشین آلات آماده سازی
تمیز کردن تمیز کردن، درجه بندی، مرتب سازی، لایه برداری یا پوست گرفتن برخی از عملیات واحد است که توسط تولید کنندگان در هنگام تهیه مواد اولیه به کار میرود. فرآیند تمیز کردن به مرطوب کردن و خشک کردن تقسیم میشود تا آلودگی ها و مواد خارجی را از سطح مواد غذایی خام خارج کند. تجهیزات پردازش مواد غذایی مورد استفاده در این فرآیند عبارتند از : فرآیند مرطوب کردن:
ضدعفونی کننده (استریل کننده)
پاک کننده های اولتراسونیک
مخازن خیس / شناور (خیساندن)
سیستم های شستشو (شستشو)
واشر اسپری (شستشوی اسپری)
فرآیند خشک کردن:
جدا کننده های غربالگری
طبقه بندی کننده هوا
جداکننده مغناطیسی
درجه بندی:
این نوع فرآوری مواد غذایی از نزدیک با مرتب سازی و اغلب جلوگیری از آن ارتباط دارد. با ارزیابی چندین ویژگی ماده غذایی میتوان کیفیت کلی را تعیین کرد. تجهیزات پردازش مواد غذایی مورد استفاده در این فرآیند عبارتند از:
پردازنده های تصویر
چراغ های تنگستن
تجهیزات آزمایشگاهی
پوست کشی / پوسته پوسته شدن:
برای افزایش کیفیت کلی یا ظاهر محصول نهایی مواد غذایی، مواد غیرقابل خوراکی یا نامطلوب توسط این فرآیند غذایی حذف میشوند. ماشین آلات صنایع غذایی مورد استفاده در این فرآیند عبارتند از :
غلطک / کاسه ساینده کربوراندم (لایه برداری سایشی)
مخازن تحت فشار (لایه برداری بخار فلش)
تیغه ثابت / چرخان (لایه برداری برشی)
نوار نقاله ها و کوره ها (لایه برداری شعله)
مرتب سازی
این عمل کاملاً شبیه فرایند تمیز کردن خشک است. بر اساس یک ویژگی فیزیکی قابل اندازه گیری، مرتب سازی و جداسازی آلودگی ها و مواد خارجی از مواد غذایی خام طبقه بندی و جدا میشود. تجهیزات پردازش مواد غذایی مورد استفاده در این فرآیند عبارتند از:
غربال / صفحه (مرتب سازی اندازه)
ماشین آلات مرتب سازی
سیستم های مرتب سازی بینایی ماشین
نقاله زنجیری مرتب سازی
جدا کننده دیسک (مرتب سازی شکل)
تجهیزات مورد استفاده در فرآیند خشک در تمیز کردن.