سقفهای عرشه فولادی، گامی در راستای صنعتی سازی ساختمان محسوب می شود. چرا که ضمن معرفی الزامات و روش های اجرایی آن در آئین نامههای معتبر بین المللی و تایید آن توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، دارای سرعت اجرایی بالایی است. استفاده از سقف عرشه فولادی، دست معماران و طراحان را در اجرای طرح های مختلف باز میگذارد. از طرفی سرعت اجرا در آن، نسبت به روش سنتی بسیار بالاتر بوده و یکدستی مناسبی را در سقف ایجاد مینماید.
استانداردهای عرشه فولادی
از زمانی که این پروفیل در ایران استفاده شد، تلاش بر این بود تا طبق بالاترین استانداردها در بازار عرضه شود. این تلاش برای کاهش هزینههای جاری سازه و کنترل خساراتی بود که در تجربیات قبلی به چشم میخورد. عرشه فولادی با توجه به این موضوعات، با استانداردهای زیر ارائه میشود. مقررات ملی ساختمان (طرح و اجرای ساختمانهای فولادی) مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن وزارت شهرسازی استاندارد AISC (استاندارد سازههای فولادی آمریکا) استاندارد ASTM (انجمن آزمون استاندارد و مواد در آمریکا) استاندارد BSI (موسسه استاندارد بریتانیا) استاندارد SDI (استاندارد موسسه مرتبط با تولیدات زیرساختها و عرشه فولادی) استاندارد SCI (موسسه ساخت و تولید فولاد)
مزایای عرشه فولادی
عرشه فولادی، فراوان بوده و دسترسی آسانی در بازار دارد.
اجرای راحت این سازه، موجب کاربرد گسترده آن شده است.
وزن کم عرشه، موجب کاهش هزینه نهایی سازهها شده و کارگران کمتری برای جابهجایی و بالا بردن ورقها نیاز است.
با وجود این سازه، نیاز به بلوکهای بتنی حذف شده و بتن کمتری برای استحکام بخشیدن به سقفها نیاز است.
ایمنی سازه برای مواجهه با مخاطرات طبیعی همچون طوفان و زلزله افزایش پیدا میکند.
با وجود عرشه فولادی، میلگردهای کششی حذف میشوند و یا تعداد آنها به حداقل میرسد.
شکل خاص این ورقهای فلزی، امکان دپوی آنها را در فضای کوچکتری فراهم کرده است. در نتیجه هزینه انبارداری آنها نیز کاهش پیدا میکند. استفاده از این پروفیل بسیار مقرون به صرفه است.