بهزی

هر آنچه از پرورش درخت نهال گردو باید بدانید

زمان مطالعه 1 دقیقه

هر آنچه از پرورش درخت نهال گردو باید بدانید

پرورش درخت گردو چگونه می باشد؟

گردو، دانه خوراکی محبوب خدایان باستانی به حساب می ‌آمده تا با تناول کردن آن بتوانند از نظر قوای بدنی و ذهنی در نبرد‌های اساطیری خود دست بالاتر را داشته باشند! اصالت گردو به آسیای مرکزی و مدیترانه باز می‌ گردد. این مغز خوراکی سال‌های سال است که در سبد خوراکی انسان‌ها وجود دارد؛ بنابراین برای برداشت با کیفیت آن باید به نکات پرورش نهال گردو، دقت ویژه‌ای داشت.

مزایای مصرف مغز گردو:

مغز گردوی خوش طعم، بمب فعال امگا سه و آنتی اکسیدان می باشد. گردو، خود را همانند یک دوست قلب و مغز و دشمن سرسخت سرطان‌هایی مثل پروستات، روده، سینه و غیره معرفی کرده است. این دانه که بیشترین تشابه را به مغز انسان داراست، هم به صورت میان وعده ‌ای لذیذ میل می‌شود و هم به عنوان ماده ‌ای مغزی به انواع خوراک‌های پخته شده مثل سالاد، سوپ، پاستا و غیره اضافه می‌گردد. یادمان باشد روغن گردو نیز سرشاز از فواید است که استفاده غذایی زیادی نیز دارد. شاید ثمره حاصل از درخت گردو، لبریز از چربی و پروتئین باشد، اما تحقیقات ثابت کرده که مصرف متعادل آن، باعث افزایش وزن شما نمی شود.

مشخصات درخت گردو چیست؟

درختی پهن برگ ما خوش قد و قامت است و می‌تواند تا 35 متر نیز رشد کند. تاج سرش پهن، تنه ‌اش کوتاه و در دوران جوانی، پوستش به قهوه‌ای می‌زند. شاخه‌ها که وظیفه بازوها را دارند، تنومند و سبز رنگ هستند. با انجام صحیح نکات پرورش نهال گردو، در دوران جوانی و بزرگسالی به موجودی جذاب و خوش هیکل و البته پرثمر تبدیل می گردد. دیگر مشخصات درخت گردو ایرانی (Juglans regia) به توصیف زیر می باشد: پوست: پوست درخت گردو ایرانی (انگلیسی) ، دارای شیارهای عمیق عمودی است و رنگی تیره مایل به قهوه‌ای دارد. برگ‌: برگ‌ های درخت گردوی ایرانی، پهن و کوتاه هستند و در دو طرف هر شاخه چند جفت آن مشاهده می‌شود. در پاییز، رنگ زرد و قهوه ‌ای به خود می‌گیرند و در صورت که له شوند، عطر خاص مرکباتی مثل لیمو می‌دهند. گل: شکوفه‌ های نر آویزان هستند و زرد رنگ مایل به سبز دارند؛ گل‌های ماده نیز در دسته‌های 2 تا 5 عددی بر سرشاخه‌ها خود نمایی می‌کنندو گرده افشانی هم توسط باد صورت می‌ گیرد. میوه: بعد از رعایت نکات لازم برای پرورش گردو، میوه ‌ای متولد می‌شود که پوستی سبز و گوشتی دارد و به همراه پوسته ای سخت، از مروارید چروکیده ی قهوه ای رنگ ما، مراقبت می‌کنند!

بهترین مکان پرورش درخت گردو:

خاک مناسب، به تعبیری خانه درخت گردوی ایرانی است. خاک‌های لومی و قلیایی که زهکشی مناسب شده باشند، خانه‌ای امن و گرم را برای این درخت می‌سازند! خاک رس چندان محل مساعدی برای رشد نهال گردو نمی باشد. یکی از نکات پرورش این نهال این میباشد که نباید در شیب تند کشت شوند. شیب‌ های ملایم نزدیک به زمین، محل مناسبی برای پروراندن درختان گردو هستند؛ به این دلیل که دسترسی به آب را برای درخت گردو آسان‌تر می‌کنند.

مشکلات احتمالی در پرورش گردو:

  • آفتاب و گرمای بالای 38 درجه سانتی گراد در تابستان میوه این درخت را پیر و سیاه می‌کند.
  • نهال گردو و گل‌های زیبایش، به سرما حساس هستند؛ در مکان‌هایی که سرما زودرس است، از ارقام دیرگل استفاده کنید.
  • کرم ناف، شته، کنه و… از جمله موذیانی هستند که تا فرصت را غنیمت بشمارند به تنه، برگ، ریشه و میوه هجوم می برند.
  • بلایت گردو، پوسیدگی ریشه و طوقه، شانکر پوست، گال تاج نیز از جمله بیماری‌ها و حملات باکتریایی درخت شما هستند که می‌توانند در پرورش درختان، خلل وارد کنند.
شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.