بهزی

معرفی انواع محافظ برق

زمان مطالعه 1 دقیقه

معرفی انواع محافظ برق
این روز ها قیمت انواع مختلف لوازم الکترونیکی به شدت افزایش پیدا کرده و محافظت از آنها برای همه ما از اهمیت بالایی برخوردار می باشد از این رو بسیاری از افراد برای آنکه از لوازم الکتریکی مختلف خود محافظت کنند، از محافظ برق مخصوص استفاده می نمایند. همانطور که میدانید جریان برق شهری مخصوصا در فصول گرم سال می تواند دچار نوسان بالایی شود و اگر در طول این نوسان ها شوک الکتریکی به دستگاه های الکتریکی شما وارد شود ممکن است منجر به خراب شدن و سوختن این لوازم گردد. به همین خاطر برای پیشگیری از وارد آمدن خسارت به لوازم برقی استفاده از یک محافظ برق خوب، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. لازم است بدانید که محافظ ها دارای مدل های متنوع و گوناگونی می باشند که هر یک از آنها از خصوصیات مختلفی برخوردارند و برای لوازم گوناگون استفاده می شوند.

محافظ برق چیست و چه کاربردی دارد؟

همانطور که در ابتدای مقاله هم به آن اشاره نمودیم محافظ برق در واقع وسیله ای است که در حین بروز حوادثی نظیر نوسان برق، از از وارد آمدن شوک الکتریکی به دستگاه ها و نهایتا سوختن آنها پیشگیری به عمل می آورد. عدم استفاده از محافظ برق می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به لوازم برقی وارد کند و فرد را متحمل پرداخت هزینه های سنگینی نماید. همچنین در زمانی که برق شهری قطع می‌گردد و مجدداً وصل میشود، مدت زمان کوتاهی طول میکشد تا مجدداً برق به تجهیزات برقی شما برسد و در طول این مدت زمان محافظ سعی می کند تا ولتاژ ورودی را به یک عدد ثابت تعریف شده برساند تا از ورود جریان بیش از حد به تجهیزات برقی پیشگیری به عمل بیاورد. هنگامی که جریان برق به میزان معمولی و نرمال رسید، محافظ اقدام به برقراری اتصال نموده و به این صورت از آسیب رسیدن به تجهیزات الکتریکی پیشگیری به عمل می آورد.

انواع محافظ برق

محافظ برق دارای انواع مختلفی است و اگر بخواهیم اقدام به دسته بندی کردن محافظ ‌ها نماییم دسته بندی های مختلفی را برای این محصول می توانیم در نظر بگیریم. در یک بسته بندی محافظ های برق به دو نوع معمولی و دیجیتال تقسیم بندی می گردند. اما اگر بخواهیم محافظ ‌ها را بر حسب نوع کاربردشان دسته بندی نماییم، به دلیل آنکه هر دستگاه از توان و ولتاژ مختلفی برخوردار می باشد، برای محافظت از آنها سعی می شود تا از محافظ های مختلف که دارای ولتاژ های گوناگونی می باشند استفاده گردد. در این دسته بندی انواع محافظ موجود در بازار را می توانیم به محافظ مخصوص یخچال و فریزر، محافظ کولر گازی، محافظ لباسشویی و ظرفشویی و محافظ برق کل ساختمان دسته بندی نماییم. بنابراین مثلاً اگر قصد خرید محافظ برای یخچال فریزر خود را دارید، پس از مراجعه به فروشگاه مورد نظرتان می بایست به فروشنده عنوان کنید که قرار است محافظ را برای یخچال مورد استفاده قرار دهید تا دقیقا محافظی با این خصوصیات در اختیار شما قرار دهد.

محافظ برق معمولی

محافظ های فوق از سه چراغ ال ای دی برخوردار می باشند که هر یک از آنها نشان دهنده حالت خاصی است. مثلا روشن بودن چراغ قرمز به معنی فعال شدن تایمر بوده و در صورت روشن شدن ال ای دی سبز وضعیت عادی می باشد. روشن شدن ال ای دی زرد نیز حالت غیر عادی را نشان می دهد و سپس برق قطع خواهد شد.

محافظ برق دیجیتال

این محافظ ها علاوه بر دارا بودن سه چراغ قبلی، دارای یک نمایشگر دیجیتالی نیز هستند که در صورت وقوع شرایط غیر طبیعی اقدام به نشان دادن اطلاعاتی نظیر میزان ولتاژ برق شهری و نمایش مدت زمان تاخیر خواهد نمود.

محافظ یخچال و فریزر

از آنجایی که یخچال و فریزر جزو لوازم برقی پرکاربرد و گران قیمت محسوب می شوند، در نتیجه استفاده از یک محافظ خوب برای محافظت از آنها یک امری بسیار ضروری تلقی می شود تا از آسیب رسیدن به این لوازم پیشگیری به عمل آورده شود. به طور کلی یخچال و فریزر از دو قسمت الکتریکی اصلی که کمپرسور و برد الکتریکی می باشند تشکیل شده اند که هر دو آنها جزو بخش های اصلی یخچال و فریزر به شمار می روند. چنانچه در برق شهری نوساناتی به وجود بیاید، این نوسانات می‌تواند به راحتی به کمپرسور که از ساختمان حساسی برخوردار می‌باشد آسیب وارد کند و منجر به سوختگی آن شود. از آنجایی که این قطعه جزو قطعات غیر قابل تعمیر میباشد و قیمت عرضه آن نیز بالاست می بایست آن را تعویض نمود که این امر فرد را متحمل پرداخت هزینه‌ های سنگینی خواهد کرد. در نتیجه استفاده از یک محافظ برق یخچال که حداقل قدرت آن ۲۴۵۰ ولت می باشد یک امر ضروری تلقی می شود.

محافظ ماشین ظرفشویی و ماشین لباسشویی

اگر قصد خرید محافظ برای ماشین ظرفشویی و ماشین لباسشویی خود را دارید می توانید محافظ های دو خانه و ارت دار را خریداری نمایید. محافظی که برای این لوازم خریداری می شود می بایست حداقل ۵ هزار ولت آمپر قدرت داشته باشد.

محافظ اسپلیت و کولر گازی

اسپلیت و کولر گازی جزو لوازم الکتریکی پر مصرفی هستند که از آنها در طول روز برای طولانی مدت استفاده می شود، علاوه بر این، این لوازم دارای ساختار حساسی هستند و چنانچه در شرایط برقی غیر عادی قرار بگیرند خیلی زود ممکن است به آنها آسیب وارد شود. بنابراین برای حفاظت از این لوازم می بایست از یک محافظ کولر گازی با کیفیت که حداقل قدرت آن ۶۵۰۰ ولت آمپر می باشد استفاده شود.

محافظ برق سیستم صوتی تصویری و کامپیوتر

از آنجایی که لوازمی نظیر تلویزیون، کامپیوتر و سیستم های صوتی به صورت مداوم به جریان برق متصل می باشند، برای حفاظت از آنها می بایست از یک محافظ صوتی تصویری یا محافظ کامپیوتر قدرتمند استفاده شود تا این محافظ در حین قطع جریان برق یا در ساعت های اوج مصرف که نوسانات بالای برق را شاهد هستیم از آسیب رسیدن به این دستگاه ها پیشگیری به عمل بیاورد. دقت کنید که برای اتصال لوازمی نظیر کامپیوتر، تلویزیون، لپ تاپ، دستگاه های ضبط و پخش و غیره به صورت مستقیم به پریز پیشگیری به عمل بیاورید و حتماً از یک محافظ قدرتمند برای اتصال آنها به برق استفاده کنید. پیشنهاد می کنیم که جهت اتصال این لوازم به جریان برق از محافظی که قدرت آن حداقل 2450 ولت آمپر می باشد و تعداد خانه های آن بیش از ۴ عدد است استفاده نمایید.

محافظ برق کل ساختمان

برخی افراد ترجیح می‌دهند که به جای استفاده از چند محافظ مختلف و خرید تعداد زیادی محافظ، یک محافظ قدرتمند را برای محافظت از تجهیزات برقی کل ساختمان مورد استفاده قرار دهند. افرادی که این نوع محافظ ها را خریداری می کنند معمولاً ترجیح می دهند تا با خرید یک محافظ ایمنی تجهیزات الکتریکی خود را به صورت کامل تامین نمایند. برای نصب این نوع محافظ ها می بایست آنها را بعد از کنتور ساختمان نصب کنید تا بتوانید از تمامی تجهیزات برقی موجود در ساختمان تان در برابر قطع برق یا نوسانات برقی محافظت نمایید. نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که کارشناسان این حوزه عنوان نموده اند که استفاده از محافظ های برقی مختلف برای تجهیزات گوناگون بهتر از استفاده از یک محافظ برای تمام ساختمان می باشد. اما اگر هنوز هم شما ترجیح می دهید تا یک محافظ را برای محافظت از وسایل برقی ساختمان خود استفاده نمایید، میزان هزینه ای که بابت خرید محافظ پرداخت می کنید نسبت به خرید جداگانه محافظ های گوناگون به طرز چشمگیری برای شما کاهش پیدا خواهد کرد. امروزه برندهای مختلفی به کار تولید این نوع محافظ‌ها اشتغال دارند و قیمت های مختلفی از آنها در سطح بازار موجود است. محافظ فوق می بایست حداقل دارای قدرتی معادل ۱۲ هزار ولت آمپر باشد تا بتوانند اقدام به تامین برق مصرفی تجهیزات موجود در ساختمان شما نماید.
شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.