بهزی

جست و جو در بهزی...

ویژگی های یک اقامتگاه بوم‌گردی خاص چیست؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

ویژگی های یک اقامتگاه بوم‌گردی خاص چیست؟

دور از شهر و نزدیک جاذبه‌های طبیعی معروف هستند

اولین نکته مهم که یک اقامتگاه محلی را جذاب می‌کند نزدیک بودنش به جاهای دیدنی معروف روستا یا شهری است که بهش سفر می‌کنیم. فرض کنید شب را در همان جنگلی صبح کنید که فردایش قرار است برای جنگل‌نوردی به آن بروید. یا با مرداب هسل یا دریاچه عروس فقط ده دقیقه فاصله داشته باشید. یا اقامتگاه‌تان کاملاً مشرف بر منظره جنگل‌های هیرکانی یا کوهپایه‌های زاگرس یا ساحل سرخ هرمز باشد. میزبان‌های مهمان نواز و خوش رو دارند

یکی از ویژگی‌های خوب ماندن در اقامتگاه‌های بوم‌گردی این است که دیگر اسمتان مسافر نیست و بهتان می‌گویند مهمان! اقامتگاه‌های بوم‌گردی این خوبی را دارند که میزبان شما همان نزدیکی است و در جایی شبیه اقامتگاه شما زندگی می‌کند و خیلی وقت‌ها می‌توانید با آن‌ها هم‌صحبت شوید. ازشان در مورد زندگی محلی پرس و جو کنید و زندگی در آن منطقه را از نزدیک لمس کنید. حتی خیلی از میزبان‌ها برایتان صبحانه و ناهار و شام تهیه می‌کنند که بهترین راه برای تجربه غذاهای محلی است. فرض کنید در قشم ماهی کبابی و قلیه ماهی دستپخت مادرهای جنوبی را تجربه کنید. این از آن تجربه‌هاست که جای دیگری به دست نمی‌آید.

بافت محلی و رنگ و لعاب مخصوص خانه‌های روستایی را حفظ کرده‌اند با این‌که سلیقه‌ها متفاوت است و شاید کسی اجاره آپارتمان لوکس یا استخردار را به خانه‌های محلی و روستایی ترجیح بدهد اما از لذت ماندن در خانه‌ای که بافت همان شهر را دارد غافل نشوید. یکی از چیزهایی که اقامتگاه‌های بوم‌گردی را خاص می‌کند صنایع دستی محلی است که در دکوراسیون آن به کار رفته. وسایلی مثل گلیم و قلاب‌دوزی و پارچه‌های محلی وقتی برای تزئین اقامتگاه استفاده می‌شوند به آن حس خودمانی‌تری می‌دهند. آدم حس می‌کند اهل همانجاست و حس مهمان بودن و غریبگی نمی‌کند. کلبه‌های سنتی شمالی کاهگلی یا اقامتگاه‌های کویری که با معماری سنتی همان منطقه درست شده‌اند لطف دیگری دارند. اصلاً عطر و بوی بهتری هم می‌دهند. رنگ و بوی تاریخ دارند امروزه خیلی از کاروانسراها و خانه‌های تاریخی به اقامتگاه بوم‌گردی تبدیل شده اند. مثل این است که برای تماشای یک دیدنی تاریخی به شهری سفر کنید، بعد بفهمید که می‌توانید شب را هم همانجا بمانید و استراحت کنید. خیلی از این اقامتگاه‌ها داخل معماری‌شان هم عناصری تاریخی دارند. شاید بدتان نیاید با این معماری‌های متفاوت آشنا شوید. مثلاً ماندن در اقامتگاه‌های کویری که بادگیر دارند و حس کردن جریان هوایی که از آن‌ها عبور می‌کند تا خانه را خنک کند. یا تأثیر کاهگل و خشت روی رطوبت و خنکی یک خانه قدیمی. در این اقامتگاه‌ها می‌توانید از نزدیک متوجه شوید خشت و کاهگل و بادگیر چه تأثیری در معماری گذشته داشته‌اند. ارزان هستند به قول قدیمی‌ها اگر رونق ندارند صفا که دارند! البته اقامتگاه‌های بوم‌گردی شاید همه‌ی امکانات هتل را نداشته باشند ولی ارزان‌تر هستند و به خصوص برای کسانی که می‌خواهند اقتصادی سفر کنند و هزینه‌هایشان را مدیریت کنند بی‌نظیرند. خیلی وقت‌ها می‌توانید اقامتگاه‌هایی را پیدا کنید که هزینه اقامت در آن‌ها فقط شبی پنجاه هزار تومن است! این یعنی کلی در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌کنید و می‌توانید پولتان را صرف خرید سوغاتی یا ماندن طولانی‌تر در منطقه بکنید. به محیط زیست آسیب نمی‌زنند خوبی اقامتگاه‌های بوم‌گردی این است که از مصالح و موادی ساخته می‌شوند که سازگار با محیط اطرافشان است. مثلاً از چوب یا کاهگل یا همان موادی که در نزدیکی‌شان وجود دارد، ساخته شده‌اند. این یعنی رد پای ما را به حداقل می‌رسانند. خلاصه که می‌توانیم با خیال راحت از این که به تخریب طبیعت کمک نکرده‌ایم و وظیفه اجتماعی‌مان را هم به جا آورده‌ایم در آن‌ها اقامت کنیم.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.