مطمئنا مهمترین عامل انتخاب رنگ برای دکور، روحیه و سلیقه صاحبخانه است. اما بعد از این مورد، نکات دیگری نیز وجود دارند.
آیا شما انسان اکتیو و پرانرژی هستید یا آرام و خونسرد؟ شغل شما چیست و چه کارهایی را در کدام اتاقها انجام میدهید؟ مهمانان شما عموما از چه گروه و سنی هستند؟ و دیگر سوالاتی از این دست که باید ابتدا پاسخ آنها را بدانید. بعد از یافتن پاسخ برای این سوالات، تازه روانشناسی رنگها و کاربرد آن در طراحی دکوراسیون داخلی مطرح میشود.
اگر شما انسان پرانرژی و فعالی هستید، میتوانید برای اتاق خوابتان از رنگهای سرد و آرام بهره ببرید. رنگهای آبی و فیروزهای از جمله این رنگها میباشند. ضمن اینکه، آشپزخانه منزلتان را با رنگهایی مانند نارنجی، زرد و قرمز که اشتهاآور و انرژیبخش هستند پر کنید.
هر رنگ چه ویژگیهایی دارد؟
⚫️ اگر رنگ مشکی را به شیوه استاندارد و هوشمندانهای به کار ببرید، نشان میدهد که آن اتاق یا خانه متعلق به فرد باهوش و خلاقی است.
🟤 رنگ قهوهای، رنگی است که بیش از هر چیزی کمک میکند تا دیگران به شما اعتماد کنند. برای همین نیز، در سازمانها و دفاتر اداری که نیاز است مشتریان و افراد طرف قرارداد را به همکاری قانع کنید رنگ قهوهای کمک حالتان خواهد بود. یا مثلا در مساجد و دیگر اماکن مذهبی، رنگ قهوهای کاربرد فراوانی دارد. پس اگر برای مکانی میخواهید دکور طراحی کنید که باید در آنجا اعتماد افراد را جلب نمایید، رنگ قهوهای را محور ترکیب رنگ آنجا قرار دهید.
🔴🟠🟡 رنگهایی مثل قرمز، نارنجی، زرد و صورتی، همانطور که میدانید رنگهایی نشاط آور و روحیهبخش هستند. در طراحی دکوراسیون داخلی اماکنی نظیر: مهدکودک، باشگاه، رستوران، فروشگاهها، آرایشگاه و … بهتر است که این رنگها، رنگ غالب باشند.
⚪️ رنگ سفید، احساسات مختلفی اعم از: سبکی، خلوص، آرامش، تمیزی و تازگی ایجاد مینماید. پس کاملا مشخص است که این رنگ برای چه اماکنی مناسب میباشد. هر جایی که در آن نیاز به القای حس تمیزی و طراوت باشد، این رنگ باید حسابی توی چشم باشد. اما این وسط یک مساله حائز اهمیت است و آن هم استفاده به اندازه مناسب از رنگ سفید میباشد. اگر در ترکیب رنگی دکور شما سفید خیلی جلوی چشم باشد، اصلا مطلوب نمیباشد.
🔵 آبی، به این دلیل که فشار خون و ضربان قلب را کاهش میدهد، تمرکز و آرامش ساکنین منزل را بیشتر مینماید. حتی اگر میخواهید در اتاق مخصوصی عمل مدیتیشن یا ذن را انجام دهید، رنگ آبی انتخاب بسیار خوبی برای آن اتاق است. ایجاد حس آرامش، تمرکز، خنکی، کاهش اشتها و سبکی از جمله کاراییهای رنگ آبی هستند.
🟢 رنگ سبز علاوه بر آرامش و تمرکز، شفافیت و اطمینان خاطر را هم به فضا میافزاید. مثلا برای دیزاین داخلی یک خیریه، رنگ سبز عملکرد بسیار موثری دارد. ترکیب آبی و سبز، برای خانهای که ساکنین آن فضایی خلوت و کاملا آرام میخواهند توصیه میشود.