بهزی

جست و جو در بهزی...

اتوسکوپ چیست؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

اتوسکوپ چیست؟

امروزه با توجه به پیشرفت چشمگیر صنعت پزشکی، تجهیزات بسیاری به منظور تسهیل در تشخیص و درمان بیماری های مختلف به چرخه تولید رسیده اند که هر کدام از آن ها به نوبه خود از اهمیت و کارایی فراوانی برخوردار هستند. طبیعتا دسترسی به نقاط کور و غیر قابل دسترس در بدن انسان ، با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست و فقط به کمک دستگاه های پزشکی میسر می شود . یکی از ابزار های پرکاربرد در زمینه معاینات گوش ، دستگاهی به نام " اتوسکوپ" می باشد که نقش مهمی در تشخیص بیماری های مربوطه ایفا می کند . این محصول بنا بر میزان دقت اندازه گیری ، معاینه بخش های میانی و یا حتی داخلی گوش را میسر می سازد . ساختمان اصلی اتوسکوپ از دو قسمت عمده تشکیل شده است که دارای یک ذره بین قوی و یک لامپ هستند . در واقع محتویات داخل گوش و حتی در مواردی بینی نیز ، از طریق بزرگ نمایی دستگاه به خوبی قابل مشاهده می شوند . بر روی سر اتوسکوپ وسیله ای کوچک و قابل تعویض به نام " اسپکلوم" قرار دارد که به منظور رعایت بهداشت در هنگام معاینه و عدم انتقال بیماری به افراد دیگر ، به صورت یکبار مصرف در نظر گرفته شده است.

انواع اتوسکوپ

به طور کلی اتوسکوپ برای مصارف گوناگونی مانند : معاینه ، تخلیه محتویات گوش و پاکسازی آن ، بررسی پرده تمپان گوش و... مورد استفاده قرار می گیرد ؛ به همین دلیل دارای تنوع متناسب با کارایی خود هستند . علاوه بر دسته بندی ذکر شده ، اتوسکوپ ها به دو مدل ثابت و قابل حمل نیز تفکیک می شوند . در نوع ثابت ، دستگاه از طریق اتصال به منبع الکتریکی به کار می گیرند و در مدل متحرک ، از طریق باتری های قابل شارژ ، تغذیه می کنند . هرچند که بهره گیری از اتوسکوپ ثابت متداول تر است ، اما در برخی از مناطق و یا شرایط خاص ، اتوسکوپ متحرک بسیار کارآمد خواهد بود . به طور کلی هر دو مدل اتوسکوپ دارای ویژگی های مشابه هستند ، با این تفاوت که منبع دریافت انرژی آن ها با یکدیگر فرق دارند.

کارایی اتوسکوپ

همان طور که اشاره شد، بیشترین کاربرد اتوسکوپ در حوزه معاینات گوش می باشد ، به طوری که این دستگاه به نام " گوش بین " نیز لقب گرفته است . تقریبا همه افرادی که دچار عارضه هایی نظیر: عفونت ، ترشح ، خارش ، مشکلات شنوایی و ... در گوش خود شده اند ، با اتوسکوپ مورد معاینه قرار گرفته اند و با آن آشنایی دارند . پزشکان از طریق این دستگاه ، قارچ و باکتری های احتمالی گوش و یا حتی پارگی پرده آن را مورد بررسی قرار می دهند . البته تشخیص دقیق بیماری رابطه مستقیمی با دقت و کیفیت اتوسکوپ دارد . طبیعتا روشنایی کافی دستگاه و میزان وضوح تصویر نقش مهمی در شناسایی علت عارضه ایفا خواهد کرد . در صورتی که محیطی پر نور به منظور معاینه در اختیار پزشک معالج مهیا نشود ، مشکلاتی نظیر تغییر رنگ داخل گوش قابل رویت نمی باشد.

چگونگی معاینه با اتوسکوپ

شاید در نگاه اول ، وارد نمودن دستگاه خارجی به مجرای گوش دردناک به نظر برسد ، اما بر خلاف این تصور ، انجام معاینه تنها با اندکی حس ناخوشایند همراه است. پزشکان برای کاهش عوارض معاینه با اتوسکوپ ، بنا بر فاکتور هایی مانند : سن افراد ، میزان بزرگی دریچه گوش و همچنین ترفند های بخصوص ، نسبت به تشخیص عارضه اقدام می کنند . در بسیاری از موارد ، به منظور مقایسه دقیق آناتومی گوش هر فرد ، ابتدا گوش سالم معاینه می شود ، سپس به سراغ گوش معیوب می روند . در واقع پزشکان با این تکنیک ، علاوه بر تشخیص دقیق بیماری ، از انتقال و انتشار عارضه به گوش سالم نیز پیشگیری به عمل می آورند . انجام اتوسکوپ برای بیمار ممکن است عوارضی کوچک و گذرا نظیر خارش یا سرفه را در پی داشته باشد که در کوتاه مدت از بین خواهد رفت . از استفاده خودسرانه محصول جدا خودداری نمایید ، به خاطر داشته باشید که در صورت نداشتن تبحر در این زمینه ، ریسک به وجود آمدن عوارض جبران ناپذیر و آسیب های شدید به سلامتی گوش هایتان را چندین برابر افزایش خواهید داد.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.