سرشیر جزو فرآورده های لبنی است و از خواص بسیاری برخوردار است. درست کردن سرشیر بسیار راحت است و برای تهیه آن معمولا از شیر های پر چرب و محلی استفاده میشود. سرشیر حاصل تجمع چربی های بافت داخل شیر است و به همین دلیل باید حد تعادل را در مصرف آن رعایت کرد زیرا دارای کلسترول بسیار زیادی است که زیاده روی در استفاده از آن سبب رسوب چربی در دیواره رگ ها میشود.
سرشیر برای ورزشکاران و افرادی که در طول روز فعالیت های سنگینی انجام میدهند مناسب است.
طبع سرشیر در طب سنتی چیست؟
طبع سرشیر در طب سنتی گرم و تر است و مصرف آن برای سرد مزاجان مناسب است. افراد گرم مزاج بهتر است سرشیر را به همراه مصلحش مصرف نمایند.
خواص سرشیر در طب سنتی چیست؟
سرشیر و دیابت: افراد مبتلا به دیابت نوع دو باید از مصرف سرشیر و دیگر غذا های پرچرب پرهیز کنند.
خواص سرشیر برای بدنسازی: سر شیر به دلیل داشتن پروتئین برای سلامت و قدرت عضله ها مفید است و به همین دلیل مصرف آن به ورزشکاران توصیه میشود.
سرشیر و کبد چرب: افرادی که دچار کبد چرب هستند باید در مصرف سرشیر احتیاط کنند زیرا این فرآورده لبی چربی بالایی دارد و برای آن ها مضر میباشد.
خواص سرشیر در بارداری: استفاده از سرشیر در دوران بارداری و شیردهی توصیه میشود زیرا مصرف آن از پوکی و نرمی استخوان فرزندتان پیشگیری میکند.
سرشیر و یبوست: سرشیر ملین است و به همین دلیل استفاده از آن موجب رفع یبوست میگردد.
خواص سرشیر برای کودکان: سرشیر گزینه بسیار خوبی برای کودکان است و استفاده آن در وعده صبحانه توصیه میشود.
خواص سرشیر برای مو: سرشیر یک مرطوبت کننده طبیعی مو است و مصرف آن از خشکی زیاد مو و همچنین ریزش مو جلوگیری میکند و سبب تقویت مو میگردد.
خواص سرشیر گاومیش: شیر گاومیش در مقایسه با شیرگاو از چربی بالاتری برخوردار و غنی تر میباشد. شیر گاومیش پروتئین بیشتری نسبت به شیر گاو دارد. همچنین این شیر از ارزش غذایی بیشتر نیز برخوردار است.
با مصرف سرشیر از سرطان پستان پیشگیری کنید:
طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده استفاده از پروبیوتیک ها در افزایش نسبت باکتری های مفید در سینه که باعث کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه میشوند، موثر است. استرپتوکوک و لاکتوباسیلوس جزو باکتری های تقویت کننده سلامتی هستند که دارای خاصیت ضد سرطانی میباشند. خانم ها و به ویژه آن دسته از افرادی که در معرض ابتلا به این سرطان هستند باید به منظور افزایش این باکتری های سالم در داخل سینه خود از پروبیوتیک لاکتوباسیلوس استفاده نمایند. مشاهدات در خانم های مبتلا به سرطان سینه نشان میدهد که میزان باکتری های مضر در آن ها بالاست و وجود این باکتری ها سبب تجزیه دو رشته در DNA آن ها میشود و آسیب وارد شده به DNA سبب ابتلا این افراد به سرطان میشود. استفاده از پروبیوتیک هایی مثل سرشیر در پیشگیری از ابتلا زنان به سرطان سینه موثر است. طبق تحقیقات انجام شده مصرف پروبیوتیک ها سبب تولید آنتی اکسیدان هایی میشود که گونه های اکسیژن واکنشی را که باعث آسیب زدن به DNA میشوند و در نتیجه موجب ابتلا فرد به سرطان میشود را خنثی میسازد.