بهزی

تفاوت دوغ کفیر و دوغ معمولی

زمان مطالعه 1 دقیقه

تفاوت دوغ کفیر و دوغ معمولی

دوغ کفیر چیست؟

کفیر یک قارچ کهن‌سال است. این قارچ در منطقه‌ی قفقاز کشت می‌شود و از آن‌جا به سراسر جهان رفته است. افسانه‌های محلی می‌گویند دلیل طول عمر مردم قفقاز مصرف این قارچ است. البته علم این افسانه را تایید نکرده اما می‌دانیم که قارچ کفیر فواید زیادی دارد. محصولی که از فرایند تخمیر این قارچ با شیر حاصل می‌شود دوغ کفیر است. این محصول نسبت به اغلب دوغ‌های دیگر ترش‌تر و گازدار است. گاز این دوغ کاملا طبیعی است و برخلاف گاز نوشابه و سایر نوشیدنی‌های گازدار هیچ ضرری ندارد. این دوغ می‌تواند برای خانواده‌هایی که کودکان آن‌ها برای خوردن نوشیدنی‌های غیرگازدار بهانه می‌آورند، یک راه حل بسیار عالی به شمار می‌رود. کفیر یک نوشیدنی پرکالری و غنی از باکتری‌های پروبیوتیک است. این دوغ علاوه بر مصرف معمول دوغ‌های دیگر قابلیت استفاده به عنوان مکمل بسیاری از غذاهای دیگر را هم دارد. همان‌طور که گفته شد این نوشیدنی سرشار از پروبیوتیک است. همین مسئله ارزش غذایی این دوغ را نسبت به خیلی از نوشیدنی‌های حتی لبنی دیگر بسیار بالاتر می‌برد. می‌توان به جرات گفت این دوغ را می‌توان به عنوان یک میان‌وعده‌ی سالم و مقوی مصرف کرد.

دوغ معمولی چیست؟

دوغ معمولی یک نوشیدنی بسیار ساده است: ترکیب ماست، آب، نمک و در بعضی موارد سبزیجات معطر. دوغ در مناطق گرمسیر یکی از نوشیدنی‌های بسیار محبوب است چراکه باعث رفع عطش و همینطور بالارفتن سطح ایمنی بدن می‌شود. وجود پروتئین کازئین در دوغ‌ معمولی باعث تاثیر مثبت روی کیفیت خواب افراد هم می‌شود. از دیرباز مصرف یک لیوان دوغ کم‌نمک کمی قبل از خواب یکی از روش‌های بسیار موثر و خوب در افزایش سطح کیفیت خواب افراد بوده است. دوغ معمولی می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای تمام نوشیدنی‌های گازدارد منجمله نوشابه و آب میوه‌های صنعتی باشد. دوغ‌های غنی شده با ویتامین دی می‌توانند میاون‌وعده‌های بسیار خوبی برای همه‌ی سنین و اعضای خانواده باشند.

دوغ کفیر با دوغ معمولی چه تفاوت‌هایی دارد؟

می‌دانیم که هر دو نوع این نوشیدنی‌ها بسیار مفید و برای سلامتی همه‌ی اعضای خانواده لازم هستند. بررسی مشخصات این دو محصول اما نشان می‌دهد که آن‌ها تفاوت‌های قابل ملاحظه‌ای هم باهم دارند. همین تفاوت‌ها ممکن است برای بسیاری از افراد و خانواده‌ها مهم باشد. دوغ معمولی طبع سردی دارد. گفتیم وجود نوعی پروتئین در این نوشیدنی باعث بالارفتن سطح کیفیت خواب می‌شود. همین پروتئین ممکن است در برخی افراد احساس رخوت ایجاد کند. به همین دلیل است که توصیه می‌شود در فصل‌های سرد سال دوغ کم‌تر بنوشید. کفیر اما طبع معتدلی دارد و تاثیر آن عکس تاثیر دوغ معمولی است. پزشکان توصیه می‌کنند در فصل‌های سرد یا مناطق سرد به جای دوغ معمولی کفیر بنوشید. دوغ معمولی به طور معمول نمک بیشتری نسبت به دوغ کفیر دارد. یکی از جذابیت‌های دوغ همین خوش‌نمک بودن و شوری آن است اما نمک برای بسیاری افراد و گروه‌های سنی مضر است. کفیر را می‌توان بدون نمک هم تهیه کرد. کفیر در مقایسه با دوغ معمولی طعم ترشی دارد. هرچه قارچ کفیر بیشتر در شیر بماند طعم دوغ ترش‌تر می‌شود. این ترش مزگی برخلاف ترشی سایر لبنیات به‌هیچ‌وجه نشانه‌ی فساد محصول نیست و می‌توانید آن را با خیال راحت میل کنید. در واقع باید گفت کفیر را می‌توانیم کم‌ترش یا ترش تهیه کنیم. دوغ معمولی نباید ترش باشد. همانطور که گفتیم دوغ‌های معمولی اغلب شور هستند و این نمک برای سلامتی مضر است. پزشکان توصیه نمی‌کنند که برای تغییر در طعم دوغ معمولی نمک بیشتری به آن اضافه کنید.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.