🔻پیارُم نام یکی از رقمهای تولیدی خرماست. پیارم بازارپسندی بالایی دارد و این محصول تاکنون بهخوبی توانسته توجه بازارهای جهانی را به خود جلب نماید. پوست نازک این خرما به رنگ قهوهای تیره و گوشت و پوست آن کاملاً به یکدیگر چسبیدهاند و قند موجود در آن از نوع فروکتوز است. 🔻خرما کلوته یا خرما کلیته، جزء خرماهای مرطوب یا نیمه مرطوب ایران محسوب میشود و شیره نسبتا متوسطی دارد. خرما کلیته گوشتی نرم دارد و به راحتی در دهان جویده میشود. این میوه در ابتدا به رنگ قرمز میباشد و از لحاظ شکل شباهت زیادی به خرمای مضافتی دارد. همچنین دارای کیفیتی مناسب، و از ارقام مهم تجاری، مخصوصا صادرات خرمای کلوته در ایران میباشد.
🔻خرمای زاهدی یکی از انواع خرما در ایران است. این خرما در مناطقی از کشور به نام قصب شناخته میشود. شکل این میوه، بیضی کشیده و انتهای آن کاملاً باریک و نوک تیز است. میوه در مرحله خارَک زردرنگ، در مرحله رطب قهوهای روشن و در مرحله خرما قهوهای متمایل به قرمز تا زرد کمرنگ میشود.
🔻از انواع بسیار مرغوب است و برای نگهداری در انبار و حملونقل آسان مطلوب است و از ارقام صادراتی بشمار میرود. این خرما جز خرماهای خشک طبقهبندی میشود و نوعی دیررس بوده و مقدار ریزش آن زیاد میباشد.
🔻این رقم خرما در، شهرستان قیر و کارزین، فراشبند، جهرم،شهرستان دشتستان، کازرون، فیروزآباد، بوشهر، لار، اهواز، خرمشهر و نیز عراق و آمریکا کاشته میشود، یکی از بهترین کیفیت تولید در شهرستان دشتستان که بهترین نوع دشتستان در منطقه ای بنام فاریاب و طلحه است .