بهزی

جست و جو در بهزی...

هر آنچه که باید درباره زنبور عسل بدانید!

زمان مطالعه 1 دقیقه

هر آنچه که باید درباره زنبور عسل بدانید!

ظاهر زنبور عسل چگونه است؟

زنبورهای عسل اندازه ای حدود 15میلی متر دارند و رنگ آنها معمولا قهوه ای روشن است. زنبورهای عسل معمولا موجودات بیضی شکل به رنگ طلایی زرد و نوارهای قهوه ای هستند. اگرچه رنگ بدن زنبورهای عسل بین گونه ها متفاوت است و برخی زنبورهای عسل بدن سیاه رنگی دارند ولی همه زنبورهای عسل دارای طیف های تیره به روشن هستند. این نوارهای تیره و روشن بقای زنبور را هدف قرار میدهند: برخلاف گونه های دیگر که هنگام تشخیص نزدیک شدن شکارچیان پنهان میشوند، آنهایی ک بدن رنگ روشن و توانایی نیش زدن دارند برای شکارچیان یا سارقان عسل بعنوان هشدار عمل میکنند.

آناتومی زنبور عسل

تقسیم بندی بدن زنبور عسل: قوزک پا، پا، آنتن، سه بخش قفسه سینه و شش قسمت قابل مشاهده از شکم. سر زنبور عسل از چشم ها، آنتن ها و سازه های تغذیه تشکیل شده است. چشم ها عبارتند اند از چشم های مرکب، چشم های ساده : چشم های مرکب به زنبورها کمک میکند تا رنگ، نور و اطلاعات مستقیم از تابش اشعه های UV را درک کنند، درحالی که عملکرد چشم ساده که OCELLI نیز نامیده میشود، در تعیین مقدار نور محیط کمک میکند.

عملکرد آنتن ها تشخیص بوها و اندازه گیری سرعت پرواز است. ماندوبال فک زنبور عسل است که در خوردن گرده، برش و شکل دادن به موم، تغذیه لارو و ملکه، تمیز کردن کندو، مراقبت از پوست و مبارزه استفاده میشود.

قفسه سینه زنبور عسل شامل بال ها، پاها و عضلاتی است که حرکت آنها را کنترل میکند. بال های جلو که معمولا بزرگتر از بال های عقب هستند، برای پرواز و بعنوان یک مکانیزم خنک کننده عمل میکنند، درحالی که بالهای عقب برای گرم و خنک کردن کندو استفاده میشوند.

درنهایت، شش قسمت شکم شامل اندام های تولید مثل ماده در ملکه، اندام های تولید مثل نر، نیش حشرات در هر دو زنبور کارگر و ملکه میشود.

غده های زنبور عسل


غدد دوفور
غدد بزاقی
غده شیری (هیپوفارنکس)
غدد فک پایین
غده ناسونف
غدد زهر
غدد موم

غده دوفور: در قسمت شکم زنبور کارگر است. غده دوفور با رنگ قرمز مشخص شده است. غده دوفور (غده ای قلیایی) که فقط در ماده ها (ملکه و زنبورهای کارگر) وجود دارد ولی در زنبورهای نر نیست.

غدد بزاقی: که غده لوبیایی نیز نامیده می شود.

سیستم غده بزاقی شامل دو جفت غده خارجی: یکی در سر (غده بزاقی سر ) و یکی در قفسه سینه است. غده سر و غده قفسه سینه در ظاهر پروتئین متفاوت هستند.

غده بزاقی سر: که در سر زنبور وجود دارد. ترشح این غده هنگام لارو بودن، صرف تنیدن تار به دور خود شده و پس از رشد و تبدیل به زنبورشدن، نقش غده بزاق را بازی میکند.

غده شیری: این غده شامل یک جفت غده طولانی است که در دو طرف سر قرار دارد. فعالیت غده ها بستگی به سن کارگران دارد. ترشح این غدد غنی از پروتئین است. ترشح این غده در زنبورهای کارگر، ژل رویال می باشد.

غدد فک پایین: غددی که در ملکه ها بسیار بزرگ، در زنبورهای کارگر نسبتاً بزرگ و در زنبورهای نر کوچک هستند.

غدد زیر آرواره ای: که مخصوص زنبور ملکه است و وظیفه آن ترشح مواد عطری یا فرومون می باشد.

غده بویایی: غده ای به رنگ قرمز در زنبورهای کارگر. این غده در این زمان ها ظاهر میشود :

زنبورهای کارگری که به موقع هجوم بصورت خوشه ای شکل میگیرند.

کارگران جوانی که از پرواز بلند مدت باز می گردند.

زنبورهای مزرعه رو در منابع غذایی.

بازگشت زنبورهای مزرعه رو زمانی که برای پیدا کردن راه لانه مشکل دارند.

زنبورهای کارگر از خود بی خود شده بیرون از لانه.

زنبورهای کارگر که منتظر بازگشت ملکه از جفت گیری در پرواز، به لانه هستند.

زنبورهای کارگر هنگام ورود به لانه کلنی های بدون ملکه .

زنبورهای کارگر در بعضی شرایط غیرطبیعی.

غدد زهر: شامل غده زهر و کیسه زهر می باشد.

غدد موم: غدد موم زنبور عسل در تصویر به رنگ قرمز مشخص شده است. این غدد از سلول های اپیدرمی اصلاح شده تشکیل شده است . وقتی غدد فعال هستند سلول ها بزرگتر می شوند. ترشح این غده بصورت مایع می باشد و در نتیجه مقادیری از موم را تشکیل میدهد. موم بوسیله پاهای پشتی به آرواره ها حرکت داده می شود. یک کیلوگرم از موم نیازمند مصرف 4 تا 8 کیلو عسل میباشد.

غده های موم فقط برای زنبورهای کارگری فعال هستند که در 5 تا 6 روز اول زندگی شان با گرده تغذیه می شوند.

غده زیر آرواره ای: این غده مخصوص زنبور ملکه است و وظیفه آن ترشح مواد عطری یا فرومون می باشد.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.