بهزی

جست و جو در بهزی...

پروفیل چیست؟ با فرآیند تولید پروفیل آشنا شوید

زمان مطالعه 1 دقیقه

پروفیل چیست؟ با فرآیند تولید پروفیل آشنا شوید

به تمامی مقاطع تو خالی و فولادی در بازار آهن فروشان پروفیل فولاد می ‌گویند که در صنعت ساختمان ‌سازی و تولید خودرو، به وفور استفاده می ‌شود. پروفیل که از نورد ورق‌ های فولادی تولید شده، به عنوان یک محصول ثانویه‌ فولادی به حساب می‌آید؛ از همین رو، قیمت ورق فولادی، تأثیر مستقیمی بر قیمت آن‌ دارد. علاوه بر این، نوع، سایز و ضخامت مقاطع فولادی نیز در تعیین قیمت آن‌ موثر هستند.

پروفیل‌ از نظر کاربرد و سایز انواع گوناگونی دارد که از جمله‌ پروفیل‌ های رایج و پر کاربرد در بازار فولاد ایران می توان به قوطی ساختمانی، قوطی مبلی، قوطی صنعتی و… اشاره کرد. پروفیل هایی که ضخامت بیش از 3 میلی متر دارند، معمولا در صنایع مختلف، مورد استفاده قرار می ‌گیرند.

تولید پروفیل فلزی به روش مستقیم و غیرمستقیم

پروفیل‌، اغلب به دو روش مستقیم و غیرمستقیم تولید می‌ شود که روش مستقیم، معمولا برای پروفیل‌ های باز مناسب تر است؛ به این صورت که ورق فولادی، طی فرآیند شکل ‌دهی، مستقیماً به پروفیل تبدیل می ‌شود و نیازی به جوشکاری ندارد. این در حالی است که در روش غیرمستقیم، ابتدا لوله تولید می ‌شود، سپس آن را زاویه‌ دار و گوشه ‌دار می ‌کنند و در نهایت، پروفیل تولید می ‌شود.

فرایند رل فرمینگ چیست؟

به فرآیند شکل ‌دهی ورق که به کمک غلتک انجام می‌ شود، رل‌ فرمینگ (Roll Forming) می گویند. به این طریق که در ابتدای خط، ورق یا تسمه قرار می ‌گیرد تا به کمک غلتک‌ ها، عملیات صافکاری روی آن انجام پذیرد و در صورت نیاز پانچ شود. سپس ورق برای شکل‌ دهی، وارد سری غلتک ‎ها می‌شود که در این مرحله اگر باز هم نیاز باشد، پانچ‌کاری صورت گرفته و در پایان پروفیل، در طول و ابعاد مشخصی بریده خواهد شد. انواع پروفیل را می ‌توان به روش رل‌فرمینگ تولید کرد که این فرآیند، از روش ‌های بسیار دقیق و پرکاربرد برای تولید پروفیل محسوب می‌ شود.

پروفیل چگونه تولید می ‌شود؟ خط تولید پروفیل آهنی

قبل از راه ‌اندازی کارخانه‌ ی فولاد مبارکه‌ اصفهان، مواد اولیه‌ مصرفی اکثر کارخانجات، از کشورهای اروپایی و ژاپن تأمین می‌ شد. ولی در حال حاضر، بخش عمده‌ آن را فولاد مبارکه فراهم کرده و مابقی نیز از کشورهای آسیای میانه، برزیل، اروپا و اروپای شرقی تهیه می‌شود.

ورق فولادی (کلاف)، باید دارای ترکیبات شیمیایی خاصی بوده و خواص مکانیکی مناسبی داشته باشد تا هنگام تولید، برای سازنده و در نهایت برای مصرف ‌کننده، مشکل ‌ساز نباشد. ورق مصرفی بر اساس استاندارد ST37.2، یا JIS G 3131 و G 3132 دارای ترکیبات شیمیایی (سیلیس: 35/0، کربن: 3/0 تا 1/0، گوگرد: 04/0، فسفر: 04/0 و منگنز: 5/0) بوده و برای این گونه تولیدات مورد استفاده قرار می‌ گیرد. ورق فولادی، پس از ورود به کارخانه، توزیع شده و با توجه به ابعاد و مصرف آنها در بخش ‌های مختلف، انبار شده تا وارد پروسه‌ تولید شوند.

طول و ابعاد مشخصی بریده خواهد شد. انواع پروفیل را می ‌توان به روش رل‌فرمینگ تولید کرد که این فرآیند، از روش ‌های بسیار دقیق و پرکاربرد برای تولید پروفیل محسوب می‌ شود.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.