امروزه با توجه به اهمیتی که پوشال در حفظ سلامت جوجهها و مرغها داشته، در اغلب مرغداریها از پوشال جهت بستر سازی مناسب در مرغداریها استفاده میشود.
بسترسازی مناسب یکی از مهمترین مواردی است که پرورشدهندگان طیور باید به ان دقت داشته باشند. زیرا در صورتی که بستر انواع جوجه و یا مرغ مناسب نباشد، امکان بروز بیماری و مشکلات دیگر در آنها میشود. بستر مناسب مرغداری باید نرم و خشک باشد، در غیر این صورت میزان رطوبت محیط زیاد میشود و احتمال بروز بیماری بیشتر میشود.
اهمیت استفاده از پوشال مرغداری
انواع بستر مناسب مرغداری مورد استفاده رول بستر مرغداری و تایل پلاستیکی مرغداری و همچنین پوشال مرغداری یکی از مناسبترین بسترهای برای پرورش مرغ و یا جوجه میباشد.
زیرا هم بسیار نرم و لطیف بوده و هم خشک میباشند.
این موضوع باعث شده که سالهای سال مشاهده شود که اغلب مرغداریها در بستر سالن از پوشال استفاده میکنند.
پوشال مرغداری معمولا قبل از استفاده ضدعفونی شده تا میکروب خاصی به داخل مرغداری انتقال پیدا نکند. بدین ترتیب میتوان با خیالی آسوده پوشال را در کف سالن پهن نموده و مرغ و یا جوجهها را بر روی آنها پرورش داد.
مزایای استفاده پوشال مرغداری
یکی از مزایایی که پوشال مرغداری داشته، این است که موجب ایجاد گرد و خاک در محیط مرغداری نمیشود. زیرا گرد و غبار میتواند برای سلامتی طیور بسیار مضر باشد. در نتیجه احتمال دارد که در صورت بروز گرد و خاک، میزان تلفات طیور زیاد شود. گرد و خاک میتواند آسیبهای اقتصادی جبران ناپذیری را وارد کند.
از دیگر مزایای پوشال مرغداری میتوان به میتوان به سبک بودن آنها اشاره کرد، این کار باعث میشود تا بتوان در هنگام ریختن این محصول در کف مرغداری و همچنین زمانی که نیاز به جمع کردن آنها بوده، درد سر بسیار کمتری داشته باشند. این موضوع باعث شده تا اغلب مرغداران پوشال را به سایر بسترهای موجود در بازار ترجیح بدهند.
یکی دیگر از مزایایی که پوشال مرغداری داشته، مقرون به صرفه بودن آنها بوده، زیرا معمولا استفاده از محصولات گران قیمت باعث میشود تا هزینه تمام شده بسیار زیاد شود، در نتیجه میتواند صرفه اقتصادی را بسیار کم کند. در نتیجه باعث گرانتر شدن محصول نهایی شده، که این موضوع باعث فروش کمتر و سود کمتر میشود. بدین ترتیب باید تلاش نموده تا در حد امکان بتوان هزینهها را کاهش داد.
پوشال مرغوب و مناسب سه وظیفه مهم را در مرغداری بر عهده دارد :
وظیفه اول پوشال مرغداری : جذب رطوبت موجود در فضله جوجه ها ، به همان صورت که میدانید پرندگان مدفوع و ادرار را به صورت یک جا و مخلوط دفع می کنند در نتیجه فضله پرندگان دارای رطوبت است . یک پوشال مرغوب در کنار تهویه مناسب باید بتواند رطوبت حاصل از فضله پرندگان را جذب کند.
وظیفه دوم پوشال مرغداری : از وارد شدن ضربه به کف پای جوجه ها جلوگیری کند: این وظیفه مخصوصا در روزهای اول پرورش بسیار اهمیت دارد چراکه جوجه ها در روزهای اول بسیار پر تحرکت می باشند و تمایل به دویدن بسیار دارند. در نتیجه ایجاد یک پوشال مناسب برای کف پای جوجه ها بسیار اهمیت دارد.
وظیفه سوم پوشال مرغداری : ایجاد یک عایق حرارتی : جوجه ها رو روزها نخست تولد نمیتوانند دمای بدن خود را به خوبی تنظیم کنند و در نتیجه به تغییرات دمایی بسیار واکنش نشان می دهند. برخورد جوجه ها با کف سرد سالن میتواند زمینه ساز بسیاری از بیماری های آن ها باشد. مشکلات کلیوی ، مدفوع چسبناک و یا گاز دار و بیماری های تنفسی میتواند از نتایج کافی نبودن پوشال و یا تماس جوجه ها با کف سرد سالن باشد.