بهزی

تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ با دوربین تحت شبکه

زمان مطالعه 1 دقیقه

تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ با دوربین تحت شبکه

بین این دو نوع دوربین تفاوت‌هایی وجود دارد؛ اما این به معنی بهتر بود

شیوه تولید تصویر: دوربین‌ های مداربسته آنالوگ تصویر را به صورت آنالوگ تولید و با سیگنال آنالوگ ارسال می‌کنند، اما دوربین های مداربسته تحت شبکه تصویر دیجیتال تولید و سیگنال دیجیتال ارسال می‌کنند.

کیفیت تصویر: دوربین های مداربسته آنالوگ عموماً کیفیت تصویر پایینی ارائه می‌کنند و از زوم دیجیتال بهره نمی‌برند، در کنار آن دوربین‌های مداربسته تحت شبکه کیفیت تصویر نسبتاً بالا و زوم دیجیتال دارند.

دستگاه مرکزی ضبط تصاویر:دوربین‌های آنالوگ باید به صورت مجزا به دستگاه DVR متصل شوند، ولی دوربین های مداربسته تحت شبکه به وسیله شبکه به دستگاه NVR متصل می‌شوند.

PoE: دوربین‌های آنالوگ از این مورد پشتیبانی نمی‌کنند، دوربین های مداربسته تحت شبکه کاملا از PoE پشتیبانی می‌کنند.
وابستگی به کابل:تک تک دوربین‌های آنالوگ باید با کابل به دستگاه مرکزی متصل شوند در حالیکه دوربین های مداربسته تحت شبکه فقط کافی است به شبکه متصل شوند.

هزینه: دوربین‌های آنالوگ در مقابل دوربین های مداربسته تحت شبکه هزینه بسیار پایینی دارند.

دوربین مداربسته آنالوگ:

دوربین‌های مداربسته آنالوگ تصاویر را به صورت آنالوگ فیلم‌برداری کرده و روی بستر کابل کواکسیال به دستگاه مرکزی یا DVR ارسال می‌کنند. دستگاه DVR تصاویر آنالوگ دریافتی را به حالت دیجیتال تبدیل کرده، آن‌ها را فشرده و ذخیره می‌کند. در این نوع سیستم نظارت امنیتی نمایشگر باید مستقیماً به دستگاه DVR متصل شود. امکان اتصال دستگاه DVR به یک مسیریاب (Router) یا مودم نیز وجود دارد؛ با این روش می‌توان تصاویر دوربین‌ها را روی اینترنت یا شبکه داخلی انتقال داد.

مزایای دوربین مداربسته آنالوگ :

هزینه: در بیشتر موارد و مدل‌ها دوربین‌های مداربسته آنالوگ قیمت پایین‌تری نسبت به دوربین‌های مداربسته تحت شبکه دارند.
نصب آسان: دستگاه مرکزی DVR فرآیند نصب و راه‌اندازی ساده‌تری نسبت به دستگاه NVR دارد.
پهنای باند کم: الگوی فیلم برداری آنالوگ تصاویری با نرخ پایین‌ ایجاد می‌کند که برای ارسال به پهنای باند بالایی نیاز ندارد. این مسأله باعث کاهش هزینه می‌شود.دوربین مداربسته

دیجیتال (IP Camera):

دوربین‌های مداربسته دیجیتال یا تحت شبکه، تصاویر را به صورت دیجیتال فیلم‌برداری می‌کنند. این نوع دوربین تصاویر را روی بستر شبکه کامپیوتری ارسال می‌کند.

برای مدیریت و ذخیره تصاویر ارسالی می‌توان از دو روش استفاده کرد:

۱- استفاده از NVR :NVR دستگاه مرکزی دریافت تصاویر دیجیتال ارسالی از دوربین‌ها می‌باشد. این دستگاه تصاویر را دریافت کرده و پس از فشرده سازی ذخیره می‌کند. امکان اتصال روتر یا مودم به دستگاه NVR وجود دارد؛ به این وسیله می‌توان تصاویر را روی بستر اینترنت یا شبکه داخلی ارسال کرد.

۲- استفاده از نرم افزار : کاملا شبیه به NVR عمل می‌کند با این تفاوت که این نرم افزار روی کامپیوتر نصب شده و قابلیت مدیریت، ذخیره و ارسال تصاویر روی بستر شبکه را فراهم می‌کند. برای استفاده از این نرم‌افزار باید تمامی دوربین‌ها به یک سوییچ متصل شوند و سپس سویچ به کامپیوتر شما وصل شود.

بهترین روش کنترل، مدیریت و ذخیره تصاویر ارسالی در دوربین های مداربسته تحت شبکه استفاده از دستگاه NVR است.

مزایای دوربین مداربسته دیجیتال (IP Camera) :

کیفیت تصویر: کیفیت تصاویر دریافتی از دوربین‌های مداربسته تحت شبکه به‌ طور چشم‌گیری از دوربین‌های آنالوگ بالاتر است. در بعضی دوربین‌های مداربسته تحت شبکه امکان زوم دیجیتال وجود دارد که گاهی تا ۱۰۰ متر را بزرگنمایی می‌کنند.
مساحت تحت پوشش: یک دوربین مداربسته تحت شبکه می‌تواند به تنهایی مساحت تحت پوشش سه دوربین آنالوگ را پوشش دهد. در نتیجه اگر می‌خواهید از تعداد دوربین کمتری برای نظارت از مکان خود استفاده کنید حتماً از دوربین‌ مداربسته تحت شبکه استفاده کنید.
وابستگی به کابل: دوربین‌های مداربسته تحت شبکه، مانند مدل‌های آنالوگ نیازمند اتصال مستقیم به دستگاه مرکزی و حتی کابل برق جداگانه نیستند. کافی است هر دوربین تحت شبکه به وسیله یک کابل شبکه با پورت RJ-45 به یک سوییچ متصل شود، همه دوربین‌ها می‌توانند به وسیله سوییچ به NVR وصل شوند.
عدم محدودیت در محل قرارگیری: دوربین‌های تحت شبکه به این دلیل که اتصال به شبکه برای کارکرد آن‌ها کافی است، محدودیتی بابت محل قرارگیری ندارند.
استفاده از PoE (برق روی اترنت): قابلیت استفاده از PoE امکان استفاده از برق و ارسال سیگنال روی یک کابل برای دوربین را فراهم می‌کند. در نتیجه نیازی به اتصال کابل اضافه برای برق نیست و کاهش هزینه را در پی دارد.
قابلیت بی‌سیم: برخی دوربین‌های مداربسته دیجیتال تحت شبکه قابلیت اتصال وای‌فای دارند که باعث حذف کابل و راحتی استفاده در مکان‌های محدود می‌شود.
رمزنگاری: از آنجایی که دوربین‌های مداربسته تحت شبکه، سیگنال دیجیتال ارسال می‌کنند، امکان رمزگذاری این سیگنال‌ها وجود دارد. بعضی مدل‌ها مجهز به سیستم رمزنگاری داخلی هستند که قبل از ارسال سیگنال روی کابل، آن را کد می‌کنند.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.