بهزی

جست و جو در بهزی...

سیم مفتول چیست؟ معرفی انواع آن ها

زمان مطالعه 1 دقیقه

سیم مفتول چیست؟ معرفی انواع آن ها

سیم مفتول از پرکاربردترین ابزاری است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌ گیرد. از این ماده هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیر مستقیم در ساخت محصولات دیگر استفاده می‌ شود، از این رو می‌ توان به پرکاربرد بودن آن پی برد. به طور مثال از سیم مفتول‌ ها در ساخت تیرآهن، ورق‌ های فلزی، توری‌ های مختلف از جمله مرغی، گابیون، فرنگی و پرسی، سیم خاردارهای خطی و … استفاده می‌ شود. سیم مفتول چیست؟ سیم مفتول‌ ها محصولی فولادی هستند که دارای سطح مقطعی بین 0.4 تا 4 میلیمتر بوده و به طور معمول به دو روش کشش و نورد گرم تولید می‌ شوند. سیم مفتول‌ ها از یک رشته باریک فلزی و تاب داده شده به وجود آمده‌ اند. به این محصولات در بازار سیم خشک و یا میلگرد کشیده شده نیز می‌ گویند. جنس سیم مفتول‌ معمولا از فولاد کم کربن است، البته نوع خاصی از سیم مفتول نیز وجود دارد که در ساخت آن از فولاد پر کربن استفاده شده است. به طور کل میزان کربن به کار رفته در سیم مفتول بر اساس استانداردهای مختلفی تعیین می‌ شود تا در هر مدل از سیم مفتول‌ به میزان مشخصی کربن و دیگر عناصر آلیاژی به کار برود. در کنار فولاد کربن از مس نیز در تولید سیم مفتول‌ استفاده می‌ شود که کاربرد کمتری نسبت به کربن دارد.

معرفی انواع سیم مفتول

سیم مفتول‌ها دارای چند نوع مختلف هستند که در ادامه این مطلب به معرفی آن‌ها پرداخته شده است. سیم مفتول سیاه سیم مفتول سیاه از دسته سیم مفتول‌ هایی است که قابلیت خوبی برای خم شدن و تابیدن دارد. این سیم مفتول به خوبی می‌ تواند بافته شود، تاب بخورد و دوباره به حالت اولیه برگردد، به همین دلیل دارای شکل پذیری بالایی است. این ویژگی سیم مفتول سیاه به دلیل استفاده از فولاد کم کربن در تولید آن است. خوب است بدانید که مفتول‌ های سیاه به دلیل نداشتن پوشش در معرض خوردگی بالایی قرار دارند و در برابر هوا به راحتی زنگ می‌ زنند. سیم مفتول‌ های سیاه در اندازه‌ های مختلفی تولید می‌ شوند و هر کدام از آنها استفاده خاصی دارند. از این سیم مفتول در آرماتوربندی، بسته‌ بندی‌ های کشاورزی، نجاری، قالب‌ بندی، عایق بندی و … استفاده می‌ شود. بر اساس اندازه سیم مفتول‌، کاربردهای آن به بخش‌ های مختلفی تقسیم می‌ شود که عبارتند از: سیم مفتول‌ های سیاه 1.5 میلیمتری در ساختمان‌ سازی و آرماتوربندی سیم مفتول‌ های سیاه 2.5 میلیمتری در ساختمان‌ سازی و قالب‌ بندی سیم مفتول‌ های سیاه 3 و 4 میلیمتری در نجاری، چوب و صنعت کشاورزی

سیم مفتول گالوانیزه سیم مفتول سیاه را با عمل گالوانیزاسیون تبدیل به سیم مفتول گالوانیزه می‌ کنند. این عمل نوعی پوشش به سیم مفتول سیاه می‌ دهد تا در محیط‌ های مرطوب زنگ نزند و از این نظر برای سازه‌ ها مشکلی پیش نیاید. از دیگر فواید سیم مفتول‌ های گالوانیزه به مقاومت در برابر آتش، مقاومت در برابر آسیب، تحمل بالای وزن، رنگ‌پذیری مناسب و کم هزینه بودن بر می‌ گردد. سیم مفتول‌ های گالوانیزه به دو صورت گرم و سرد تولید می‌ شوند. برای تولید سیم مفتول گالوانیزه گرم ابتدا سیم مفتول سیاه را در کوره حرارتی بین 800 الی 900 درجه حرارت می‌ دهند تا سیم مفتول نرم شود. در مرحله بعد سیم مفتول نرم شده را برای اکسید زدایی از وان اسید عبور می‌ دهند و در نهایت سیم مفتول آماده شده را درون وان مذاب روی غوطه‌ ور می‌کنند تا گالوانیزاسیون در سطح فلز اعمال گردد. برای گالوانیزه کردن از عنصر روی استفاده می‌ شود. این عنصر زمانی که سیم مفتول در خطر زنگ خوردگی قرار می‌ گیرد، از سیم مفتول حفاظت کرده و جلوی زنگ زدگی آن را می‌ گیرد. به دلیل استفاده از وان مذاب این سیم مفتول سطحی براق و یکپارچه دارد. برای تولید سیم مفتول گالوانیزه سرد در ابتدا سیم مفتول سیاه را با استفاده از جریان الکتریکی تمیز کرده و اکسید زدایی می‌ کنند و پس از آن با استفاده از روش الکترولیز پوششی از لایه گالوانیزه سرد بر روی سیم مفتول سیاه قرار می‌ گیرد. از آن جایی که عمق گالوانیزاسیون در این حالت از حالت گرم کمتر است، کیفیت سیم مفتول گالوانیزه سرد نسبت به سیم مفتول گالوانیزه گرم پایین‌تر است.

سیم مفتول پی وی سی برای تولید سیم مفتول پی وی سی، سیم مفتول سیاه را در طی فرآیندی با مواد پی وی سی پوشش می‌ دهند. این عملیات با استفاده از دستگاه روکش مفتول انجام می‌ پذیرد. سیم مفتول‌ های پی وی سی دارای مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی بوده و همچنین شکل‌پذیری بسیار خوبی نیز دارند.


شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.