دستگاه گلدوزی می تواند کاربردهای متنوعی داشته باشد. واضح ترین کاربرد آن طراحی انواع شکل ها الگوهای هنری روی پارچه و لباس است. اما اغلب برندهای پوشاک از گلدوزی برای حک کردن مارک و لوگوی شرکتشان روی محصولاتشان نیز استفاده می کنند. همچنین می توان از گلدوزی برای ایجاد
استحکام روی پارچه های ضعیف هم استفاده کرد. به عنوان مثال در گذشته قسمت آرنج برخی از کت های مردانه و زانوی شلوارهای را گلدوزی می کردند تا دوام و استحکام بیشتری داشته باشد. علاوه بر این می توان از گلدوزی برای دوختن لوازم تزئینی پارچه ای مانند منجوق یا پولک و غیره نیز استفاده نمود.
معرفی انواع دستگاه گلدوزی
انواع دستگاه گلدوزی را می توان به صورت کلی و جزئی دسته بندی کرد. اگر بخواهیم به صورت کلی دسته بندی را انجام دهیم، باید بگوییم که دستگاه های گلدوزی به دو گونه دستی و کامپیوتری تقسیم بندی می شوند.
🪡🧵 چرخ های گلدوزی دستی معمولا به چرخ خیاطی هایی گفته می شود که امکان گلدوزی هم دارند. این چرخ ها کار گلدوزی را با استفاده از سوزن های مخصوص و صفحه ای اضافی انجام می دهند و امکانات گلدوزی این دستگاه ها محدود است و فقط می توانند گلدوزی را به صورت تک رنگ (بایک رنگ نخ)، و در طرح های نسبتا ساده انجام دهند. گلدوزی کردن با این چرخ ها معمولا سخت است و جز مواردی که واقعا به آن
نیاز باشد مورد استفاده قرار نمی گیرد.
🪡🧵 دستگاه های گلدوزی کامپیوتری اما مدل های حرفه ای و پیشرفته از چرخ های گلدوزی هستند که معمولا مورد استفاده کارخانه های نساجی یا کارگاه های دوخت قرار می گیرند. این دستگاه ها تمام اتوماتیک هستند و بدون نیاز به اپراتور کار گلدوزی را انجام می دهند. برای گلدوزی کردن با این دستگاه ها، همانطور که اشاره کردیم، تنها نیاز است که الگوی مورد نظر خود را با نرم افزار طراحی کرده و به دستگاه معرفی کنید. انواع دستگاه گلدوزی کامپیوتری بر اساس تعداد کله هایی که دارند می توانند قدرت مانور و دوخت متنوعی داشته باشند. هرچقدر تعداد کله های این دستگاه بیشتر باشد، یعنی می تواند روی پارچه های متنوع تری کار گلدوزی را انجام دهد. معمولا دستگاه های گلدوزی بین ۳ تا ۸ کله هستند.
دسته بندی جزئی تر
🪡دستگاه گلدوزی چند کاره :
که در واقع همان دستگاه گلدوزی هشت کله است که می تواند کار گلدوزی را روی کیف، کفش و انواع پارچه انجام دهد.
🪡دستگاه گلدوزی سریع :
که دستگاه های با کیفیتی هستند و می توانند کار گلدوزی را روی انواع پارچه و حتی چرم نیز با سرعت مطلوبی انجام دهند.
🪡دستگاه گلدوزی لیزری :
که بیشتر برای برش روی پارچه از آن استفاده می شود و به جای دوخت، الگوی مورد نظر را روی سطح حک می کند یا می برد. از این دستگاه برای حک یا برش الگوهای گلدوزی روی انواع کیف، کفش، چرم و انواع پارچه استفاده می شود.
🪡دستگاه گلدوزی حوله :
که از آن بیشتر برای گلدوزی لباس های بچگانه، زنانه استفاده می شود.
دستگاه های گلدوزی برای پیاده سازی انواع طرح های گلدوزی، پولک دوزی، منجوق دوزی و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. این دستگاه ها که اغلب به صورت دیجیتالی و تمام اتوماتیک هستند می توانند کار گلدوزی را بدون دخالت دست برای شما انجام دهند. انواع مختلف دستگاه های گلدوزی کارایی ها و کاربردهای مختلفی دارند و هرکدام مناسب دوخت انواع مختلفی از پارچه هستند. به یاد داشته باشید که هرچقدر تعداد کله های دستگاه بیشتر باشد، یعنی تنوع دوخت و کارایی آن دستگاه بالاتر است.