بهزی

جست و جو در بهزی...

نکات نگهداری دستگاه اسپرسو ساز که باید بدانید!

زمان مطالعه 1 دقیقه

نکات نگهداری دستگاه اسپرسو ساز که باید بدانید!

نحوه کار دستگاه اسپرسوساز

اسپرسوساز خانگی وسیله‌ای کوچک برای دم کردن دانه‌های قهوه با استفاده از بخار به جای آب داغ است. یک اسپرسوساز برقی با فشار بخار، آب را گرم می‌کند و بخار حاصل از این فرآیند را از درون یک سبد فیلتردار و پر شده از پودر قهوه عبور داده و عصاره بیرون آمده از این پودر را به شکل نوشیدنی تحویل شما می‌دهد. اسپرسوسازهای باکیفیت و حرفه‌ای مجهز به پمپ نیز هستند. علاوه بر اسپرسو، با این دستگاه می‌توانید انواع نوشیدنی‌ها مانند کاپوچینو (اسپرسویی که روی آن با شیر فوم‌دار پوشیده شده است) و لاته (اسپرسو مخلوط شده با شیر گرم شده با بخار آب) تهیه کنید.

چه چیزی می‌تواند در عملکرد یک دستگاه اسپرسو ساز اخلال ایجاد کند؟

یک اسپرسو ساز ساده از نظر عملکردی مشابه دستگاه قهوه‌ساز است. بنابراین مشکلاتی که باعث افت عملکرد این دو دستگاه می‌شوند معمولا یکسان هستند. مشکلات برقی، خرابی سوئیچ‌ها و مشکلات مربوط به عنصر گرمایش، ترموستات و فیوز همگی ممکن است باعث از کار افتادن دستگاه اسپرسوساز شوند. علاوه بر این، گاهی ممکن است واشر فشار آسیب دیده و یا دوشاخه ایمنی باز شود و لوله بخار یا فوم‌گیر مسدود شده باشد.حتما برای رفع این مشکلات نیز به دنبال تعمیرگاه متخصص باشید. علاوه بر این، جهت جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، اطمینان حاصل کنید که بعد از هر بار استفاده از دستگاه، قسمت‌های سبد فیلتر و نازل بخار را کاملا تمیز می‌کنید. اگر دستگاه شما دارای فوم‌گیر است؛ قبل از اینکه پارچ مخصوص کف‌ساز را داخل نازل قرار دهید؛ اجازه دهید کمی بخار از آن خارج شود و سپس لوله فوم‌ساز را با یک پارچه مرطوب پاک کنید.

چگونه می‌توان مشکل اسپرسوساز را شناسایی کرد؟

اگر دستگاه اسپرسوساز شما اصلا روشن نمی‌شود و کار نمی‌کند؛ ابتدا باید مطمئن شوید که دو شاخه برق در پریز است. سپس سیم برق را تست کنید. اگر مشکل مربوط به این موارد ساده نبود؛ باید برای رفع آن به مراکز تعمیر قهوه ساز مراجعه کنید. برخی از ایرادات مربوط به سوئیچ‌ها و ترموستات هستند و نیازمند تعمیرات تخصصی می‌باشند. فیوز و المنت گرمایشی نیز گاهی با خراب شدن موجب از کار افتادن دستگاه شده و در صورت نیاز باید سرویس یا تعویض شوند.
برخی از مشکلات این دستگاه مربوط به سرویس‌های دوره‌ای است. به عنوان مثال اگر عصاره با سرعت کم از خروجی به داخل فنجان چکه کند؛ نشانه این است که تفاله این خروجی را مسدود کرده است. در نقطه مقابل اگر عصاره قهوه خیلی سریع بیرون بیاید و طعم ضعیفی داشته باشد؛ باید مطمئن شوید که از آسیاب مناسب و مقدار مناسبی آب استفاده می‌کنید. برای هر ۲ قاشق غذاخوری پودر قهوه باید ¼ فنجان آب درون مخزن دستگاه بریزید. در غیر این صورت طعم قهوه غلیظ نمی‌شود.

نکاتی در مورد نگهداری از دستگاه اسپرسوساز

نگهداری و تعمیر به موقع دستگاه قهوه‌ساز و تجهیزات مربوط به آن، راز مراقبت از این دستگاه بسیار کارا و مفید است. اقداماتی وجود دارد که شما باید به عنوان دارنده یک اسپروساز آن را به صورت روزانه، هفتگی و حتی هر ۶ ماه یک بار انجام دهید. اگر می‌خواهید مطمئن شوید که دستگاه شما به خوبی کار می‌کند و کیفیت قهوه تولید آن همواره بالا می‌ماند؛ حتما به رعایت نکات زیر پایبند باشید.

بک فلاش اسپرسوساز را هر شب بشویید و دستگاه را کاملا تمیز و مهیای استفاده برای روز بعد کنید.
قوری و محفظه مخصوص قهوه دم کشیده را نیز هر شب تمیز کنید.
هر شش ماه یکبار، واشرهای دستگاه اسپرسوساز را که در اثر استفاده زیاد فرسوده شده‌اند از جمله واشر اورینگ، بازوی بخار و واشر دریچه بخار را تعویض کنید.
به صورت هفتگی دستگاه اسپرسوساز و آسیاب آن را طبق روال زیر تمیز کرده و فیلتر آب آن را بررسی کنید.

ابتدا تمام قطعات قابل جدا شدن را از دستگاه اسپرسوساز جدا کرده و آنها را درون محلول تهیه شده از یک لیتر آب داغ و ۱ قاشق غذاخوری ماده شوینده اسپرسوساز برای چند ساعت یا یک شب خیس کنید. سپس آنها را با یک اسکاچ نرم شسته و قبل از نصب اجازه دهید خشک شود.
در کنار این مراحل، مهم است که گیج فشار سیستم فیلتر آب دستگاه را بررسی کنید و فیلترهای قدیمی (فیلترهایی که بیش از یک سال از عمرشان می‌گذرد) را تعویض کنید.

علاوه بر موارد ذکر شده؛ همیشه باید برای رفع مشکل به مراکز معتبر برای دریافت سرویس‌های تخصصی مراجعه کنید. مانند هر وسیله برقی دیگری، دستگاه قهوه‌ساز و اسپرسوساز مکانیزم پیچیده‌ای دارد و آشنایی با این مکانیزم، کلید طول عمر دستگاه است.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.