بهزی
تامین کننده ماشین آلات تولید تایرهای روکشی شرکت پویا ماشین آذران در تهران
تامین کننده ماشین آلات تولید تایرهای روکشی شرکت پویا ماشین آذران در تهران

تامین کننده ماشین آلات تولید تایرهای روکشی شرکت پویا ماشین آذران در تهران

بازیافت لاستیک چگونه است و روش های آن

زمان مطالعه 1 دقیقه

بازیافت لاستیک چگونه است و روش های آن

اهمیت بازیافت

با زندگی شهری و افزایش جمعیت میزان استفاده از منابع تجدید ناپذیر بسیار زیاد شده است ، این منابع همانگونه که از اسمشان برداشت می شود ، جزو منابعی هستند که دیگر بوجود نمی آیند و یا برای تشکیل مواد اولیه آن به زمان بسیار زیادی نیاز می باشد . یکی از آن دسته از مواد ، مواد پلاستیکی می باشد که این گونه مواد در صورت رها سازی در طبیعت چند صد سال طول خواهد کشید تا به فرآیند چرخه بازیافت در طبیعت برگردند . از این رو بسیاری از شرکتها در تلاش برای بازیافت مواد مصرف شده می باشد که روزانه به دور انداخته می شوند و دیگر قابل استفاده نمی باشد . بیش از چند صد میلیون ماشین بر روی کره زمین وجود دارد که همه آنها دارای لاستیک می باشند . لاستیک آنها به مرور زمان و استهلاک از بین می روند و پس از مدتی دگر قابل استفاده نمی باشد . از این رو می توان با بازیافت این زباله بسیار ارزرشمند هم به چرخه بازیافت کمک نمود و هم کالای بسیاری را تولید نمود .

بازیافت لاستیک

بازیافت لاستیک چگونه است و روش های آن

هر ماشینی از هزاران قطعه بوجود آمده است که هر کدام را می توان پس از مصرف و اتمام کارآیی مفید آن به روش های مختلفی بازیافت نمود ، قطعاتی مانند باتری ، روغن ، شیشه ، پیچ ها ، قطعات پلاستیکی داخلی ماشین ، بدنه های آهنی و تمام موارد دیگری که در ماشین وجود دارد . یکی از مهمترین آنها بازیافت لاستیک های ماشین می باشد که با پیشرفت تکنولوژی بسیار کارآمدتر شده است . لاستکیهای ماشین به دلیل حجیم بو.دن فضای بسیار زیادی را اشغال میکنند ، و به دلیل دود بسیار زیاد هنگام سوزاندن آن نمی توان آنها را سوزاند ، به این دلیل ، بازیافت لاستیک یک روش علمی و بسیار سودآوری می باشد که می توان از آن استفاده نمود .

روش بازیافت لاستیک

برای بازیافت لاستیک روشهای بسیاری وجود دارد که دو نوع از روش پر کاربرد آن را به بررسی می پردازیم :
– روش اول روش مکانیکی می باشد که در این سیستم بازیافت ابتدا تمام سیم های لاستیک از لاستیک خارج می شود و لاستیک بدون طوقه وارد دستگاه می شود ، در این مرحله تمام اضافات لاستیک خارج شده و لاستیک خرد شده سپس به دستگاه خرد کن دومی هدایت می شود در این خرد کن ، لاستیک به قطعات ریز یک سانتی خرد می شوند ، در این مرحله قطعات خرد شده از یک آهنربای قوی رد می شود تا تمام قطعات فلزی جدا شوند . پس از آن الیاف توسط سرند و سایکلون جداسازی می شوند ، و در نهایت مواد به آسیاب نهایی وارد می شوند ، که در این مرحله به صورت گرانول و پودر لاستیک در می آیند . گرانول های لاستیکی با چسب و رنگ در مخلوط کن با فرمول و زمانی خاص با یکدیگر ترکیب می شوند و این مخلوط بدست آمده بنابر نیاز در قالبهای موجود ریخته و در دمای مشخص پخته و آماده می شوند . از پودر لاستیک می توان برای چمن مصنوعی ، قیرهای پلیمری ،خودروسازی ، ساختمان سازی ، صنعت کفش سازی ، آسفالت ، گرانولهای لاستیکی برای کف و بسیار موارد دیگر استفاده نمود .

– روش دوم بازیافت لاستیک روش شیمیایی می باشد که به روش پیرولیز معروف می باشد . در این روش لاستیک را به دور از اکسیژن و. در دمای بسیار بالا ، در یک بازه زمان مشخص قرار می دهیم ، لاستیک تبدیل به بخار و گازهایی می شود که اشتعال پذیری بسیار بالایی دارد ، با تقطیر این گازها می توان مواد نفتی و روغنی را تولید کرد که با پالایش آنها می توان بنزین و گازوییل تولید نمود ، این روش در ابتدای کار می باشد و تا به مرحله پایدار و نهایی راه بسیار زیادی دارد .

بازیافت لاستیک چگونه است و روش های آن

محصولات به دست آمده از بازیافت لاستیک

با بازیافت لاستیک میتوان محصولات بسیاری را بدست آورد که از جمله آن محصولات می توان به تولید گرانول های لاستیکی ، کفپوش گرانولی ، پودر لاستیک ، آسفالت و قیر ، کفپوش باشگاهی نظیر زمین های هاکی ، فوتبال ، بسکتبال ، دو میدانی، استفاده در فونداسیون در صنعت ساختمان سازی و کف استخرها ، صنعت خودرو سازی برای تولید باتری خودرو ، لاستیک های مجدد تولید شده ، سپرها ، ضربه گیرهای خودرو و بسیار موارد دیگر ، می توان حتی در صنعت دریایی برای ضربه‌گیرهای اسکله و شناورهای دریایی مورد استفاده هستند. همچنین از این محصول میتوان در صنعت کشاورزی و دام و طیور برای تولید شلنگ ، ظرف غذای دام ، گلدان و محصولات بسیار زیاد دیگری استفاده نمود .
استفاده از بازیافت لاستیک روز به روز بیشتر شده و محصولای جانبی از این فرآیند نیز بسیار متنوع شدن اند.